تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):وصول به خداوند عزوجل سفری است که جز با عبادت در شب حاصل نگردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820617973




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- مذاکرات هسته ای و کارزار امتیاز گیری


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مذاکرات هسته ای و کارزار امتیاز گیری تهران- ایرنا- «مذاکرات هسته ای و کارزار امتیاز گیری» عنوان سرمقاله «آفرینش» به قلم «حمیدرضا عسگری» است که در آن آمده است:پرونده هسته ای ایران همچنان درچارچوب مذاکرات دیپلماسی و براساس نقشه راهی که رهبری به دست تیم مذاکره کننده داده اند، درحرکت است و رعایت اصل حفظ محتوای گفتگو ها از سوی طرفین موجب افزایش گمانه زنی ها براساس محدود اطلاعات به دست آمده از سوی برخی منابع آگاه، گردیده است. درطی چند روز گذشته و مذاکرات چند جانبه ایران با مذاکره کنندگان غربی، به خصوص طرف آمریکایی، موجب بروز فرضیات و اخباری تایید نشده گردیده است که احتمال توافقاتی میان طرفین را قوت بخشیده است.


نویسنده می افزاید: بحث هایی پیش آمده که براساس آن آمریکا یک بازه زمانی 10 ساله را پیشنهاد داده که در طی آن فعالیت های غنی سازی ایران محدود گردد و پس از آن به تدریج فعالیت های هسته ای و غنی سازی ایران تا حدی که به توانایی ساخت سلاح هسته ای منجر نشود، به روال عادی بازگردد. ضمن این که در طی این مدت تحریم ها به صورت تدریجی از روی پرونده کشورمان لغو گردد. از سوی دیگر ایران اعلام کرده است که باید توافق جامع و برداشته شدن تحریم ها در یک مرحله و بدون ابهامات و تفسیرات سیاسی باشد.
اساساً باز ماندن پرونده هسته ای و ادامه دار شدن روند توافق، به ضرر ایران خواهد بود. چراکه تجربه نشان داده غرب در حفظ مواضع و تعهدات خود ثبات چندانی ندارد. ضمن اینکه چند مرحله ای شدن توافق هسته ای این فرصت را به دشمنان و ذی نفعان مخالف خواهد داد تا بهانه جویی ها و اشکال تراشی های فراوانی را پیرامون مسائل مرتبط با ایران مطرح سازند. البته ناگفته نماند درز و مطرح شدن چنین موضوعاتی می تواند درقالب بازی رسانه ای و اقدامی برای امتیازگیری بیش تر و ناشی از ناکامی غرب در تحمیل خواسته ها به ایران محسوب شود. اما آنچه مسلم است باید ضروریات یک توافق خوب و برد- برد را در دستور کار مذاکرات قرار داد.
مسلماً دراین توافق ابعاد مختلفی مورد بحث و بررسی قرار دارد وباید پذیرفت که دستاورد مذاکرات باید خواسته های طرفین را تامین کند. این درست است که ما بر حقوق حقه خود پافشاری می کنیم، اما نباید اینطور قلمداد که تمام خواسته های ما محقق و تنها طرف مقابل به امتیاز دهی بپردازد. طبیعی است که ایران نیز در پاره ای مسائل عقب نشینی استراتژیک و نرمشی عقلانی داشته باشد تا بهانه ها و سوء ذن های موجود از بین رفته و فعالیت های هسته ای به روال عادی بازگردد.
لذا باید مجموع و نتیجه مذاکرات هسته ای را مورد ارزیابی قرار داد و بسنجیم که به ازای چه امتیازهایی چه چیزهایی به طرف مقابل اعطا کرده ایم.
ازآنجا که تیم مذاکره کننده مورد تایید مقامات عالی رتبه کشور هستند باید از پرداختن به حاشیه ها و اخبارهای تایید نشده درز کرده از میز مذاکرات بپرهیزیم و اصل مذاکرات متمرکز شویم. چراکه طرف غربی با در دست داشتن امتیاز رسانه می تواند علاوه بر مسموم کردن فضای جهانی علیه ایران، فرصت و بهانه ای را برای مخالفان داخلی مذاکرات فراهم کند و از این طریق فشار بیشتری بر تیم مذاکره کننده وارد نماید.
آنچه از برایند تحولات هسته ای به نظر می رسد، بروز سه خط و مشی متضاد در مثلث ایران، آمریکا و اسرائیل می باشد.اوباما به نقطه ای رسیده است که در مقابل هجمه فشارهای داخلی و خارجی، دیگر امتیازی نمی تواند به ایران بدهد وامکان پاشیده شدن ساختمان دیپلماسی هسته ای را در پیش روی خود دارد. آمریکا به دنبال آن است با تقسیم بندی توافق با ایران، مخالفان داخلی را تا حدی آرام کند و همچنین راه را برای احتمال فشارهای مجدد و بهانه قرار دادن پرونده هسته ای باز بگذارد.
درضلع دیگر این مثلث ایران قرار دارد که با جدیت برحقوق مسلم خود ایستادگی کرده و خواهان حقوق مسلم خود درچارچوب توافق با 1+5 می باشد. اما باید به این نکته نیز اشاره کرد که تاحد زیادی حیثیت و موفقیت و حتی بقای دولت روحانی در دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری، منوط به دستاورد عینی در این مذاکرات می باشد.
هرچند که با شکست مذاکرات هم مواضع ایران در حوزه هسته ای تغییر نخواهد داشت، اما باید واقعیات موجود در کشور را نیز مد نظر قرار داد و قبول کرد که فشارتحریم ها و احتمال افزایش آنها می تواند مشکلات بسیاری را برکشور تحمیل کند.
اما در ضلع آخر این مثلث تل آویو و مخالفان مذاکرات قرار دارند که از تمام انرژی و توان خود استفاده می کنند تا این پرونده هسته ای ایران همچنان به عنوان بهانه ای در دست غرب و متحدانش قرار داشته باشد و ساختار تحریم های جهانی حفظ شود.
چرا که حل شدن پرونده هسته ای ایران و توافق با آمریکا و غرب، فرصت های عدیده ای پیش روی ایران می گذارد تا روابط سیاسی و اقتصادی را با جهان گسترش دهد و انسجام داخلی خود را در عرصه های مختلف تقویت نماید.
با وجود این سه رویکرد متفاوت و خواسته های متضاد میان جریان های موثر در مذاکرات باید اذعان داشت که پیچیدگی پرونده هسته ای ایران به شدت زیاد بوده و حل شدن تمام نقاط اختلاف بین طرفین کاری سخت و دشوار است که تیم مذاکره کننده به مصاف آن رفته است. لذا باید منتظر ماند و با حمایت از مذاکره کنندگان کشورمان زمینه را برای دست یابی به یک توافق عاقلانه فراهم کنیم.
مسلماً شنیده شدن یک صدای واحد از داخل، قدرت چانه زنی بالایی به تیم هسته ای کشورمان خواهد داد.
منبع: آفرینش
اول**1368**



06/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن