واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ستاد بحران پیگیری آب کشاورزی در مازندران تشکیل شد ساری-ایرنا- استاندار مازندران با اشاره به کاهش 30 درصدی بارندگی در سال زراعی جاری نسبت به سال پیش، اعلام کرد: ستاد بحران پیگیری آب کشاورزی در این استان تشکیل شد .
ربیع فلاح روز سه شنبه در جلسه شورای اداری استان مازندران افزود: رونق اقتصادی این استان به وجود آب برای فعالیت کشاورزی و تولیدات آن وابسته است و از مسوولان دستگاه های ذیربط و کشاورزان می خواهم از هم اکنون تمهیدات لازم را برای مقابله با بروز احتمالی خشکسالی اتخاذ کنند.
استاندار مازندران گفت : شخم زمستانی اراضی شالیزاری و آب تخت کردن زمین ، زمان نشا کاری و مدیریت آب باید از هم اکنون مورد توجه مسوولان و مردم قرار گیرد.
استان مازندران بر اساس آمارهای رسمی با ضریب کشت دو برابری نسبت به میانگین کشوری مهم ترین قطب کشاورزی ایران است.
ضریب کشت بیش از 670 هزار هکتار از اراضی کشاورزی مازندران 35/1 درصد و میانگین کشوری این شاخص هفت دهم درصد است.
همچنین بر اساس آمارهای رسمی 5/10 درصد ارزش افزوده اقتصادی بخش کشاورزی متعلق به مازندران است. این رقم حدود 5/4 برابر میانگین کشور است.
توان بالقوه آب در مازندران هم حدود شش میلیارد و 600میلیون مترمکعب است که از این مقدار چهار میلیارد و 900میلیون مترمکعب آب های سطحی و بقیه آب های زیرزمینی است .
به طور میانگین سالانه حدود یک میلیارد و 550میلیون مترمکعب آب سطحی و یک میلیارد و 350میلیون مترمکعب آب زیرزمینی در مازندران بهره برداری می شود و بقیه آب سطحی طی سال به صورت هرز به دریا می ریزد.
استاندار مازندران همچنین در این نشست بر اهمیت برنامه ریزی در ستاد تسهیلات سفر نوروزی این استان تاکید کرد و بیان داشت: مردم شریف ایران اسلامی هر ساله این استان را برای سفر و اقامت نوروزی انتخاب می کنند و ما باید آماده پذیرایی از آنان باشیم.
وی به مشکلات اقتصادی دولت و کاهش درآمد از محل فروش نفت اشاره کرد و افزود : با مدیریت صحیح دولت اعتبار تخصیص یافته به استان عملیاتی و محقق شده است.
استاندار مازندران به سفر اخیر هیات اقتصادی استان به آستاراخان روسیه اشاره کرد و گفت : امروز دستگاه های دولتی بویژه استانداری پشتیبان و حامی جدی بخش خصوصی هستند.
وی با بیان اینکه در این سفر بخش خصوصی قدرتمندی هیات دولتی استان مازندران را همراهی کرده است افزود : در این سفر عزت و توانمندی بخش خصوصی به مسولان دولتی و تجار آستاراخان روسیه معرفی شده است.
فلاح با اشاره به راه اندازی سرای تجاری مازندران در آستاراخان روسیه گفت : آستاراخان روسیه دروازه ورود انواع کالاهای ایرانی بویژه محصولات کشاورزی مازندران است.
وی افزود : اگر چه بازار روسیه متقاضی دریافت انواع محصولات کشاورزی و غذایی از جمهوری اسلامی ایران است ولی تا کنون اقدام اساسی نشده است.
استاندار مازندران تحریم بازار روسیه در برابر ورود انواع مواد غذایی اروپایی را فرصتی برای تجار مازندرانی ارزیابی کرد و گفت : ارائه خدمات فنی و مهندسی به عنوان نیاز اصلی روسیه از دیگر فرصت های موجود در روسیه برای استان مازندران است.
وی بر لزوم برقراری پرواز در مسیر ساری - آستاراخان تاکید کرد و افزود : بخش خصوصی دو طرف آستاراخان و مازندران برای برقراری این پرواز وارد مذاکره شده اند و تا پایان اردیبهشت سال آینده این پرواز برقرار خواهد شد.ک/2
6990/1654 / 1876
05/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]