واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مبارزه با تب مالت نیاز به تامین اعتبار و همکاری مردم دارد سنندج- ایرنا- فرماندار شهرستان بیجارگفت: پس از برگزاری کنفرانس یک روزه مبارزه با تب مالت در بیجار نتیجه گرفته شد که مبارزه با این بیماری نیاز به افزایش اعتبار و همکارای دامداران و مردم دارد.
بیژن زندیه روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: مباحث و مطالب ارائه شده توسط شرکت کنندگان در این کنفرانس در حد بسیار خوبی بود که حاصل تجربیات و نتایج فعالیت چندین دهه کار ادارات و کارشناسان ذی ربط بوده است.
وی به روند مبارزه با این بیماری در طی سال های گذشته توسط ادارات دامپزشکی و شبکه بهداشت اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به سطح بالای آلودگی منطقه شرق استان و بویژه شهرستان بیجار موفقیت های نسبی بدست آمده است و در این مدت با موانعی در مسیر مبارزه مواجه شده اند که از توان و اختیار مدیریت شهرستان خارج بوده است.
زندیه، لزوم مدیریت بیشتر برای هماهنگی و همکاری بین مردم و ادارات درسطح شهرستان و توجه بیشتر دستگاه های استان و وزارتخانه های مرتبط برای تامین اعتبار و نیرو به منظور تسریع در کنترل و مبارزه را بعنوان راهگشا ترین گزینه ها بیان کرد.
وی به موضوع آموزش و اطلاع رسانی بیشتر برای رعایت بهداشت توسط دامداران و مصرف کنندگان به عنوان نتیجه خوب دیگر حاصل از کنفرانس اشاره و عنوان کرد: منظورازهمکاری مردم، در دو بخش قابل تامل است؛ دامداران باید برای جلوگیری از ورود دام آلوده و تثبیت دام های خود با دولت همکاری زیادی داشته باشند و از خرید دام ازمناطق مشکوک و آلوده خوداری کنند.
وی ادامه داد: در صورت عدم همکاری مردم و دامداران کار مبارزه این شهرستان و حتی استان همچنانکه سال ها ادامه داشته است با کندی و موفقیت نسبی همراه خواهد شد.
وی بخش دوم همکاری را به رعایت بهداشت توسط دامداران و تمامی عوامل تهیه و تولید فرآورده های دامی از مرحله زاد و ولد دام، تولید شیر تا کارکنان و عوامل دست اندرکار تهیه و تولید فرآورده های لبنی و خام از جمله پنیرمعطوف کرد و تاکید نمود: اگر در زمینه رعایت بهداشت بتوانیم در دامداری ها و مراکز تولید شیر و گوشت این جدیت و همکاری را بوجود بیاوریم می توان امیدواربود موفقیت قابل قبولی بدست آید.
به گفته زندیه هزینه پیشگیری در دامداری ها و رعایت بهداشت توسط عوامل اجرایی با تهیه دستکش، ماسک و نحوه پخت شیر برای تولید فرآورده ای دیگر، بسیار کمتر و زود بازده تر از کار مبارزه با بیماری درمرحله دام با واکسیناسیون است.
فرماندار شهرستان بیجار با بیان وجود روش های سنتی تولید شیر و پنیر بویژه کارگاه های محلی و فصلی در سطح روستاها، پیشنهاد کرد، یک اکیپ متشکل از ادارات دامپزشکی، شبکه بهداشت، شوراهای اسلامی روستاها، نیروهای حاکمیتی وبخش های دیگر بطور مستمر فعالیت های خُرد و پایین دستی را مدیریت و باهماهنگی تولید کنندگان موضوع تولید و عرضه را به مراکز خاص هدایت نماید.
زندیه به مقام سوم آلودگی استان کردستان در کشور اشاره و خاطر نشان کرد: سبک زندگی مردم این منطقه بستگی زیادی به دام و فرآورده های دامی دارد؛ هر نوع مشکلی در این بخش، می تواند اثرات مخربی از نظرروانی واجتماعی در بین خانواده و جامعه بوجود آورد، که در این کنفرانس نیز توسط کارشناسان و مدیران سطح وزارتی که دعوت شده بودند مورد تاکید قرارگرفت.
شهرستان بیجار در شرق استان کردستان واقع است، که به علت داشتن بیشترین گستردگی جغرافیای در بین شهرستان های استان کردستان و رونق مناسب دامداری، نقش مهمی در تولید و عرضه گوشت و دیگر فرآورده های لبنی استان دارد.
بیشترین دام سبک تولیدی این شهرستان به استان های قم، تهران و مناطق مرزی غرب کشور صادر می شود.ک/4
7350/6108
04/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]