واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون استاندار سیستان و بلوچستان: حل مشکلات حاشیه شهرها نیازمند همکاری بین بخشی و مداخله جدی دستگاهها است زاهدان - ایرنا- معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر تقویت و تحکیم همکاری های بین بخشی به منظور حل معضلات حاشیه نشینی، گفت: حل مسایل و مشکلات حاشیه شهرها منوط به همکاری بین بخشی و مداخله جدی تمامی دستگاه های دست اندرکار است.
به گزارش دریافتی روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، علی اصغر جمشید نژاد در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان سیستان و بلوچستان افزود: پی گیری های لازم برای اختصاص اعتبارات ویژه ساماندهی مناطق حاشیه شهردر بودجه سال 1394 و همچنین اختصاص فصل مشخصی برای این منظور در برنامه ششم توسعه اقتصادی اجتماعی صورت گرفته است.
وی با اشاره به معضلات ناشی از پدیده حاشیه نشینی، خواستار مداخله سازمان های مردم نهاد در برنامه ریزی ها و اقدامات اجرایی در حوزه ساماندهی حاشیه شهرها شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان نیز سلامت را مقوله ای فردی، اجتماعی و حاکمیتی دانست و گفت: بر اساس نتایج مطالعات بین المللی، شاخص های مرتبط با بهداشت و درمان و خصوصیات ژنتیک افراد تنها 30 تا 35 درصد از مسایل مرتبط با پدیده سلامت را تحت پوشش قرار می دهد و سایر جنبه های سلامت انسان ها متاثر از شاخص های اجتماعی و اقتصادی جامعه است.
دکتر محمود رضا میری تلاش برای تامین سلامت انسان ها را وظیفه ای شرعی و انسانی دانست و افزود: کارگروه سلامت و امنیت غذایی به عنوان یکی از نهادهای مهم تصمیم گیری برای شناسایی و حل مشکلات سلامت در استان، از ظرفیت های فراوانی برای هم افزایی میان نهادهای متولی سلامت برخوردار است.
وی با تاکید بر ضرورت استفاده از قابلیت ها و جایگاه قانونی این کارگروه بیان کرد: دبیرخانه این کارگروه در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان مستقر است و امیدواریم از این پس جلسات این کارگروه به صورت منظم و هر 3 ماه یکبار تشکیل شود.
وی ارایه عملکردها و گزارش اقدامات محوله را یکی از رئوس دستور کار این جلسات عنوان کرد و با اشاره به وظایف ذاتی هر یک از نهادهای متولی مساله حاشیه نشینی، از سازمان ها و نهادهای مرتبط خواست تا در فرصتی که تا برگزاری جلسه آتی وجود دارد گام های عملی برای ارتقا شاخص های مرتبط با حوزه کاری خود بردارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: تصمیم گیری در مورد اقدامات سازمان ها در زمینه ساماندهی حاشیه شهرها، موضوع امنیت غذایی و سوء تغذیه و همچنین تعیین تکلیف در خصوص حیوان گزیدگی و وجود سگ های ولگرد سه دستور کار این جلسه است.
دکتر سید مهدی طباطبایی افزود: ارتقا شاخص های بهداشت و درمان در حاشیه شهرها یکی از اهداف اجرای طرح تحول نظام سلامت است و به منظور افزایش دسترسی مردم این مناطق، تعداد مراکز و واحدهای ارائه دهنده خدمات در حاشیه شهرها افزایش خواهد یافت.
وی اظهار داشت: به زودی 11 مرکز و پایگاه بهداشتی در حاشیه شهر زاهدان به مجموعه امکانات و زیر ساخت های قبلی اضافه خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه استفاده از ظرفیت مشارکت های مردمی گفت: هم اینک بیش از چهار هزار و 800 داوطلب سلامت از میان اقشار مختلف مردم با این دانشگاه همکاری می کنند.
دکتر طباطبایی ادامه داد: نظام بهداشت و درمان به منظور افزایش امکان استفاده از ظرفیت داوطلبان سلامت برنامه های مشخصی را در دست اجرا دارد که در روزهای باقی مانده از دهه مبارک فجر اعلام خواهدشد.
استان سیستان و بلوچستان به ویژه شهرستان زاهدان یکی از مناطق درگیر با معضل حاشیه نشینی است و با توجه به بروز پدیده خشکسالی 15 ساله جمعیت زیادی از ساکنان روستاها با مهاجرت به شهرها، در حاشیه شهرها سکونت کرده و بر معضلات شهری روز به روز می افزایند.
6081
20/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 258]