واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پرداخت یارانه بذر، خوداتکایی محصول برنج را به همراه دارد ساری - ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: پرداخت یارانه بذر، خوداتکایی محصول برنج را به همراه دارد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، عزیزاله شهیدی فر روز دوشنبه در جلسه ستاد تولیدات گیاهی که در سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد با اشاره به بکارگیری نیروهای کارشناسی و متخصص بخش کشاورزی گفت: با توجه به اینکه 99 درصد ناظرین در بخش تولیدات گیاهی فعالیت خود را آغاز کردند، باید نظارت دقیق تری نسبت به عملکرد آنان برای پیشبرد هرچه بهتر بخش کشاورزی صورت گیرد.
وی ادامه داد: بکارگیری ناظرین در بخش گیاهپزشکی، گندم و کلزا باید به طور جدی دنبال شود و برخورد جدی در صورت عدم همکاری آنان انجام می گیرد.
شهیدی فر اظهار کرد: اولویت اصلی بخش زراعی در وزارتخانه و سازمان جهاد کشاورزی استان در چهار بخش برنج، گندم، دانه های روغنی و نباتات علوفه ای است که فعالیت در این بخش ها باید بهتر از گذشته صورت گیرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه در کشت برنج علاوه بر مبارزه بیولوژیک، اقدامات و فعالیت های مناسبی در راستای بازرگانی و قیمت گذاری محصول برنج انجام شده است گفت: در سال زراعی جدید در سطح 15 هزار هکتار شالیزار بذر مرغوب و اصلاح شده در اختیار کشاورزان برنجکار استان قرار می گیرد که باید تلاش های جدی تری برای افزایش تامین بذر داشته باشیم و از 15 هزار هکتار به 50 هزار هکتار برسیم.
وی افزود: در زراعت برنج، تلاش ها باید بر این باشد که در چشم انداز 1404، 50 هزار هکتار تامین بذر به صد هزار هکتار برسد و شاهد پرداخت 50 درصدی یارانه بذر باشیم.
شهیدی فر ادامه داد: با پرداخت یارانه بذر می توانیم سطح زیر کشت و تولید برنج پرمحصول را افزایش داده و به خواتکایی در این بخش برسیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه در بحث خرید دانه های روغنی در کشور و استان باید اقدامات جدی تری صورت گیرد گفت: باید خرید حمایتی از دانه های روغنی مد نظر قرار گیرد چرا که روغن کلزا از لحاظ مرغوبیت و کیفیت هم ردیف روغن زیتون است.
وی به مکانیزاسیون بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: 70 درصد برداشت برنج و 22 درصد عملیات نشاکاری مکانیزه است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: کود های زیستی جایگزین کود های شیمیایی نمی شوند اما می توان درصدی را در ریز مغذی ها به کود زیستی اختصاص داد.
وی اظهار کرد: زمین های بلا کشت و عدم استفاده از زمین تا سه سال از مالکیت کشاورزان خارج می شود و کشاورزان باید مجاب به کشت و کار زمین خود شده تا زمین از مالکیت آن ها خارج نشود.
مازندران 460 هزار هکتار ارضی زراعی و باغی دارد.ک/1
6097
04/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]