تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، كليد هر نوشته‏اى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819853296




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از ارائه مشاوره رايگان تا مداخله بهنگام در طلاق ها


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۴ اسفند ۱۳۹۳ (۹:۱۸ق.ظ)
تخصيص يارانه؛ اين بار براي جلوگيري از طلاق از ارائه مشاوره رايگان تا مداخله بهنگام در طلاق ها گروه اجتماعي؛
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، ثبت آمار روزانه 426 طلاق در کشور تکان دهنده بوده و همين موضوع سبب شده تمام نهادهاي رسمي و غير رسمي کشور براي کاهش اين آمار اقدام کنند.
بر اساس گفته احمد تويسرکاني، رئيس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، در طول هر ماه 12 هزار و 947، هر شبانه روز 426 و در هر ساعت نيز به طور ميانگين 18 واقعه طلاق در کشور به ثبت مي رسد.
همچنين آمارهاي ارائه شده در کشور، حاکي از افزايش 4 درصدي ميزان طلاق در ايران در طول سال 93 به نسبت سال 94 است.
در همين راستاي و به منظور ارائه کمک هاي هر چه بيشتر به خانواده ها براي جلوگيري از طلاق، کاهش آسيب هاي اجتماعي ناشي از اين اتفاق، توانمندسازي افراد خانواده پس از طلاق و ارائه بسياري از راهکارهاي ديگر به خانوارها، سازمان بهزيستي کشور طرح بشير را به صورت پايلوت در چند استان کشور راه اندازي کرده و قرار است از سال آينده دومين فاز اين طرح در سراسر کشور اجرايي شود. براي همين منظور و بررسي جزئيات بيشتر اين طرح گفت و گويي را با مجيد رضازاده، رئيس مرکز توسعه پيشگيري سازمان بهزيستي، انجام داده ايم که چکيده آن در ذيل مي آيد.

آقاي رضازاده در ابتدا جزئياتي را از طرح بشير اعلام بفرماييد. اين طرح به چه منظور پايه گذاري شده است؟
به منظور تحکيم بنيان خانواده ها، اجراي طرح بشير در سازمان بهزيستي کشور پايه گذاري شد و يکي از اصلي ترين برنامه هاي ما در چارچوب اين طرح پيشگيري از طلاق در ميان خانوارها است. معتقديم براي جلوگيري از طلاق بايد به صورت فرايندي عمل کرده و حتي آموزش هاي لازم به افراد در زمان کودکي ارائه شود. خانواده ها اگر در بحث فرزند پروري با دقت بيشتري عمل کرده و براي تربيت صحيح کودکان خود تلاش بيشتري را به خرج دهند بدون شک آمار بسياري از آسيب هاي اجتماعي در کشور کاهش خواهد يافت. به طور کلي اين طرح بيشتر در راستاي تحکيم بنيان خانواده بوده و اقدام براي کاهش طلاق، يکي از اهداف کوچک طرح است.

آيا در طرح بشير به صورت مرحله اي آموزش هاي لازم به افراد ارائه مي شود يا فقط برنامه ريزي ها براي جلوگيري از طلاق ميان خانواده ها است؟
بدون شک تمام مواردي که خانواده ها براي بهتر زندگي کردن به آن نياز دارند در طرح بشير لحاظ شده است. سازمان بهزيستي کشور برنامه هايي را نيز براي آموزش مهارت هاي زندگي به خانواده ها در دستور کار دارد. فردي که مهارت هاي زندگي را آموزش ديده بدون شک پس از ازدواج با مشکلات کمتري مواجه خواهد شد. يک فرد اگر مي خواهد زندگي موفقي را داشته باشد بايد بدانند که چه طور يک زندگي را مي توان هدايت کرد.

در طرح بشير چه اقداماتي براي جلوگيري از طلاق ميان خانواده ها صورت مي گيرد؟
با مداخله بهنگام در امر طلاق مي توان تا حدود زيادي از اين اتفاق جلوگيري کرد و اگر در نهايت زوجين به توافق نهايي دست پيدا نکنند نيز طلاق آنها، طلاقي منطقي بوده و تبعات کمتري را براي خود فرد، فرزندان خانواده و به طور کلي اجتماع خواهد داشت. در اين طرح، مداخله در طلاق افراد صورت مي گيرد و مشاوره هاي لازم به خانواده ها داده مي شود. تاکنون با اجراي اين طرح توانسته ايم در برخي از استان ها ثمرات مثبت آن را شاهد باشيم.

فاز اول طرح بشير در چه استان هايي اجرايي شد و اعتبارات در نظر گرفته شده براي اين طرح به چه ميزان بود؟
فاز اول اين طرح در برخي از استان ها از جمله يزد و خراسان رضوي که آمار طلاق در آنها طي سال هاي گذشته نگران کننده و رو به افزايش بوده است اجرايي شده و قرار است فاز دوم آن نيز از ابتداي سال 94 در سراسر کشور اجرايي شود. در مرحله نخست اين طرح 1200 مرکز دولتي و غير دولتي مشاوره در سطح کشور در نظر گرفته شده بودند که در اين ميان 120 مرکز مشاوره تخصصي به افرادي که متقاضي طلاق هستند خدمات مشاوره اي دريافت مي کنند.

آيا در اين طرح براي خانواده هاي کم برخوردار نيز امتياز هايي در نظر گرفته شده است؟
خانواده هايي که نيازمند دريافت مشاوره هستند و توان پرداخت هزينه هاي آن را ندارند مي توانند يارانه مشاوره دريافت کرده و از مشاوره هاي رايگان و يا ارزان بهره مند شوند. به اين خاطر که در مداخلاتي که مشاوران ما تاکنون انجام داده اند، شاهد بازگشت بيش از 50 درصد زوجين در حال طلاق به خانواده هاي خود بوده ايم، اعتبارات قابل قبولي در اين بخش در نظر گرفته شده است.

آيا با بررسي هاي صورت گرفته شده، اصلي ترين دلايل خانواده ها براي جدايي مشخص شده است؟
مشکلات مختلفي از قبيل فقر، اعتياد، مسووليت پذير نبودن، ناسازگاري و نداشتن تفاهم از جمله مواردي هستند که بيشتر خانواده ها براي جدايي خود مطرح مي کنند اما در حال حاضر يک عامل بسيار نگران کننده در بسياري از طلاق هاي ما به چشم مي خورد که با آموزش هايي ساده مي توان از آن جلوگيري کرد. اين عامل نداشتن ارتباط جنسي مناسب ميان زوجين است و دليل بسياري از طلاق ها يا به صورت مستقيم و يا به صورت غير مستقيم اين عامل است. علت بسياري از دعواها و درگيري ها ميان همسراني که طلاق را آخرين راه پيش روي خود مي دانند نداشتن ارتباط جنسي مناسب است و مي توان با آموزش هاي لازم به اين خانواده ها از طلاق آنها جلوگيري کرد.

اعتبارات در نظر گرفته شده براي مرکز توسعه پيشگيري سازمان بهزيستي در بودجه سال 94 اين سازمان چقدر است؟
حدود 40 ميليارد تومان اعتبار براي مرکز توسعه پيشگيري سازمان بهزيستي در نظر گرفته شده که از اين ميزان 10 ميليارد تومان به موضوع جلوگيري از معلوليت هاي افراد اختصاص پيدا خواهد کرد. بودجه در نظر گرفته شده براي پيشگيري از اعتياد نيز 12 ميليارد تومان بوده و مابقي بودجه به منظور تحکيم بنيان خانواده و جلوگيري از طلاق صرف خواهد شد.
خوشبختانه در بودجه سال 94 شاهد افزايش اعتبار هستيم و اميدوار با اين افزايش اعتبار بتوانيم برنامه هاي از پيش تعيين شده خود را عملياتي کنيم.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن