واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کودکان روزانه چند دقیقه میتوانند از "تبلت" استفاده کنند؟
کد خبر: ۴۷۷۷۶۶
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۱ - 22 February 2015
یک روانشناس کودکان استثنایی با تاکید بر اینکه سن استفاده از تبلت و تلفن هوشمند در ایران بسیار کمتر از سایر کشورهاست، گفت: برای استفاده از این وسایل قوانینی وضع شده است که بر اساس آن زمان استفاده در روز 30 دقیقه است و کودکان زیر سه سال اجازه استفاده از این وسایل را ندارند.
به گزارش ایسنا، دکتر فریبا نور محمدی با اشاره به اینکه متاسفانه این قوانین در ایران اجرا نمی شود، گفت: به دلیل پایین آمدن قیمت این بازی ها سالانه کودکان بیشتری به آنها دسترسی مییابند که بهتر است خانوادهها برای کنترل کودکان در جهت استفاده از این وسایل، قوانینی وضع کنند. همچنین بهتر است قبل از خرید این وسایل برای کودکان آن را بررسی و حتی والدین بازی را انجام دهند.
وی استفاده صحیح از این وسایل را در بالا رفتن سطح یادگیری کودک بسیار موثر دانست و خاطرنشان کرد: به کمک دستگاههای کامپیوتر، انواع تبلت و تلفنهای همراه هوشمند میتوان سطح آموزش اجتماعی، خلاقیت و یادگیری کودک را بالا برد.
این روانشناس کودکان استثنایی ادامه داد: نوشتن از طریق یادداشتها، خواندن از طریق کتاب الکترونیک، آموزش مستند سازی از طریق عکس و فیلم گرفتن از اتفاقات تاریخی، اجتماعی و روند ساخت کاردستی روشهایی است که امروزه در حال حاضر در دبستانهای هوشمند استفاده میشود تا دانش آموزان بتوانند تکالیف خود را از این طریق انجام دهند.
استفاده از بازیها با توجه به شرایط کودک زمان بندی شود
نورمحمدی با بیان این مطلب که استفاده از این بازیها باید با توجه به شرایط کودک زمان بندی شود، اظهار کرد: با توجه به اینکه کودک از چه میزان سطح هوشی برخوردار است؛ میتواند از این وسایل استفاده کند و بر این اساس کودکانی که مشکل برقراری ارتباط یا بازداری زمان دارند باید از بازیها و برنامههایی استفاده کنند که تاثیر مثبت بر روی رفتار آنها داشته باشد. همچنین کودکانی که نقص توجه و رفتار انفجاری دارند نیز باید کمتر از این بازی ها استفاده کنند.
وی اختلال در خواب، بدخلقی، پرخاشگری را از عوارض استفاده از این وسایل دانست و یادآور شد: اکثر این بازیها باعث خشونت و افزایش عصبانیت در کودکان نمیشود بلکه دلیل خشونت استفاده بیش از حد در زمانهای طولانی استفاده است.
وی برای کاهش استفاده از این بازیها گفت: والدین بازیها را به صورت تدریجی به سمت بازیهای کاربردی که باعث خلاقیت و آموزش در کودک میشود ببرند که بر این اساس؛ زمان استفاده را بعد از اتمام تکالیف، انجام کار مفید و کمک در کارهای خانه بگذارند.
این روانشناس کودکان استثنایی افزود: بهتر است که والدین در این فعالیتها با بچهها بازی کنند و حتی قرار بازی مشترک بگذارند. همچنین به جای کنترل کودک از بالا و سوال جواب از طریق قراردادها در هیجان بازی شریک شوند چرا که در این صورت کودکان هم حاضر به اجرای قوانین والدین می شوند.
نور محمدی در پایان بیان کرد: به تمام والدینی که کودکانشان از این وسایل استفاده می کنند توصیه می شود که به سایتهای گیم مراجعه، طبقه بندی بازیها را مطالعه و بازی متناسب با رده سنی و نیاز یادگیری در کودک را خودشان انتخاب کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]