واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: شب پرشور موسیقی آذری در تالار وزارت کشور خبرگزاری پانا: شب گذشته، شنبه 2 اسفند 1393 تالار وزارت کشور میزبان گروه موسیقی «دالغا» به سرپرستی چنگیز مهدیپور بود.
۱۳۹۳ يکشنبه ۳ اسفند ساعت 17:31
به گزارش سرویس فرهنگی پانا، شب گذشته گروه «دالغا» در تالار وزارت کشور، با سازهایشان به روی صحنه آمدند و به ردیف کنار هم بر روی صحنه قرار گرفتند. در طول کنسرت همه نوازندگان ثابت بودند و سه خواننده گروه به نوبت در کنار گروه به اجرای قطعه ها پرداختند. هر کدام از خوانندگان ویژگی خاصی در صدایش بود. عاشیق جواد محرمی که به عنوان نخستین خواننده در کنار گروه قرار گرفت بیش از هر چیز پایبند به تکنیک و شیوه اجرای آوازهای «عاشیق» بود. علی نوروزی تکنیک های آواز سنتی را در صدایش داشت و بهنام ملکی به شیوه اُپرایی آواز می خواند.
گروه «دالغا» در بخش نخست کنسرت قطعه هایی متنوع را اجرا کرد که نام آنها به این شرح بود: ملودی فولکلور «جلیلی» با شعر علی جوادپور و خوانندگی عاشیق جواد محرمی، ملودی فولکلور «گویچه گولو» با شعر ذلمیخان یعقوب و خوانندگی عاشیقی جواد محرمی، شعر فولکلور «بایاتی گولو» به آهنگسازی چنگیز مهدی پور و خوانندگی علی نوروزی، «سنوه چه یم من سنی» با شعر ستار گلمحمدی، آهنگسازی چنگیز مهدی پور و خوانندگی بهنام ملکی، موسیقی فولکلور «پاشا گوچدو» با شعر ائلدار موغائلی و خوانندگی بهنام ملکی، «صلح ماهنیسی» با شعر حبیب فرشباف، آهنگسازی چنگیز مهدی پور و علی نوروزی، موسیقی فولکلور «اورتا دوراخانی» با شعری از ده ده عاشیق علسگر و خوانندگی عاشیق جواد محرمی و علی نوروزی، ترانه فولکلور «سئوگی بایاتیسی» به آهنگسازی چنگیز مهدی پور و خوانندگی علی نوروزی به همراه تکنوازی استاد چنگیز مهدی پور.
در این میان هر کدام از قطعه ها احساس ویژه ای را برای مخاطبان برمی انگیخت؛ گاهی شادی و سُرور، گاهی حکایتی عاشقانه و گاهی روایتی حماسی. اما در این میان تکنوازی چنگیز مهدی پور قصه دیگری بود. او با تکنوازی اش علاوه بر نشان دادن تسلطش بر موسیقی آذری، توانست ظرایفی از ساز قوپوز را برای مخاطبان به نمایش بگذارد که تا کنون کمتر در جایی دیده و شنیده شده بود.
پس از پایان بخش نخست گروه استراحتی کوتاه کرد و دوباره به صحنه بازگشت. چنگیز مهدی پور در آغاز بخش دوم کنسرت ترجیح داد تا دقایقی با حاضران در تالار وزارت کشور سخن بگوید.
مهدی پور ضمن خوشامدگویی به همه حاضران گفت: شما تماشاگرانی هستید که همواره موسیقی اصیل را نگه داشته اید موسیقی که از پدران و مادران ما سینه به سینه به ما منتقل شده و نسل امروزی نیز در تلاش است که آن را نگه دارد. وظیفه ماست که آنچه از نسل گذشته به ما رسیده است را به نسل آینده منتقل کنیم.
سرپرست گروه «دالغا» از حضور سفرای کشورهای ژاپن، آذربایجان و بوسنی در این کنسرت تشکر کرد.
ملودی فولکلور «لاچینی کوراوغلو» با شعر شهرک (میرزه)، «سئویرم» با شعر حسن ایلدیریم، آهنگسازی چنگیز مهدی پور و خوانندگی علی نوروزی، شعر و ملودی فولکلور «شور ماهنیسی» به خوانندگی علی نوروزی و بهنام ملکی، ملودی فولکلور «باغدات دو بئیتی» با شعر بهمن زمانی و خوانندگی عاشیق جواد محرمی، ملودی فولکلور «آیرلیق» به خوانندگی بهنام ملکی، «سهندیه » با شعر استاد شهریار، آهنگسازی چنگیز مهدی پور و خوانندگی بهنان ملکی ملودی های فولکلور «نی یه دوندو، ای ساربان، خورجونو، پناه گوزل له مه سی» به خوانندگی علی نوروزی، ملودی فولکلور «باش مخمس» با شعر ده ده علسگر و خوانندگی عاشیق جواد محرمی و ملودی و ترانه فولکلور «طبق جنگی کور اوغلو» به خوانندگی عاشیق جواد محرمی آثاری بودند که در بخش دوم کنسرت برای علاقمندان اجرا شدند.
همچنین در بخشی از کنسرت گروه «دالغا» اردشیر رستمی گرافیست و بازیگر نقش «شهریار» در مجموعه تلویزیونی «شهریار» به کارگردانی کمال تبریزی به روی صحنه آمد و چند قطعه شعر با زبان فارسی و آذری خواند. رستمی در پایان صحبت هایش تندیسی را از سوی علی غزنوی مدیر موسسه «پژواک روزگار معاصر» به چنگیز مهدی پور اهدا کرد.
بهزاد فراهانی، یدالله صمدی، اردشیر رستمی، علی اشرف درویشیان، سفیران کشورهای آذربایجان، ژاپن و بوسنی از مهمانان ویژه کنسرت گروه دالغا بودند.
عاشیق جواد محرمی، علی نوروزی و بهنام ملکی خوانندگان گروه «دالغا»بودند. استاد جلیل حمیدی نوازنده بالابان (دودوک)، اکتای زمانی نوازنده قوپوزجوره، آیدین مهدریپور نوازنده قوپوزباس، یاشارایماپورقوپوزتاوار، مجید رحیمیپور نوازنده قاوال (دایره)، عارف مهدیپور نوازنده قوشاناغارا، عطا عیوضپور نوازنده ویلنسل، آرش سرانی آذر نوازنده باس بالابان، امیر آل نبی نوازنده پرکاشن، بهرنگ پادیر نوازنده دف و تنبک دیگر اعضای گروه «دالغا» بودند.
گروه موسیقی «دالغا» فعالیت هنری خود را از سال 1369 و با مدیریت چنگیز مهدی پور آغاز کرده است. این گروه از سال 1370 تا سال 1380 بارها در جشنواره های داخلی به عنوان گروه برتر شناخته شده است. گروه «دالغا» کنسرت هایی در شهرهای مختلف ایران و بیش از 30 کشور دنیا به روی صحنه برده است که از آن جمله می توان به اجرا در شهرهایی مانند اصفهان، کیش، همدان، کرمان، تهران و تبریز و کشورهایی مانند کانادا، ترکیه، فرانسه، آلمان، هلند، سوئد، ژاپن، چین، کلمبیا، آذربایجان و اسپانیا اشاره کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]