تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه پرهيز از حرامها است همچنانكه شخص از خوردنى و نوشيدنى پرهيز مى‏كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849803553




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

به جای حمایت از «گرگر» و «یاحق» چوب لای چرخشان نگذاریم! |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: به جای حمایت از «گرگر» و «یاحق» چوب لای چرخشان نگذاریم!
این اشکال زمانی بیشتر به چشم می‌آید که می‌بینیم اعمال فیلترینگ خاص بر نتایج این موتورهای بومی، نه به عنوان مزیت ویژه این محصولات، که به صورت اجبار متجلی شده است؛ یعنی طراحان موتورهای بومی به جای آنکه اعمال این نوع فیلترینگ خاص را به دلایل فرهنگ ایرانی دانسته و کاربران را مخیر بگذارند که با اعمال تغییراتی، این نوع فیلتر را فعال کرده یا به عکس، آن را غیر فعال کنند، فیلتر خاصی را بر نتایج به کاربران تحمیل کرده‌اند.
کد خبر: ۴۷۷۰۰۹
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۶ - 22 February 2015




وقتی می‌شنویم برخلاف اغلب مردمان جهان، موتور جست‌وجوی اینترنتی محبوب در چین، گوگل، یاهو، بینگ و امثالشان نیست، بلکه جمعیت میلیاردی این کشور «بایدو» را به دیگر موتورهای جست‌وجو ترجیح داده‌اند، شاید این فکر به ذهنمان خطور کند که چرا ما نباید این گونه باشیم؟

به گزارش «تابناک»، برنامه ساخت موتورهای جست‌وجوی اینترنتی بومی در کشورمان در حالی پس از سالها به ثمر نشست و با رونمایی از چند موتور بومی از جمله «گرگر» و «یاحق» در دهه فجر امسال به مراحل پایانی خود نزدیک شد که به نظر می‌رسد اعمال نظرهای خاص در مسیر رونمایی از این موتورهای بومی، آنها را با خطراتی جبران ناپذیر مواجه کرده است.

این نگرانی زمانی بروز می‌کند که می‌بینیم برخی به عملکرد این موتورها در جست‌وجوی برخی مدخل ها شائبه هایی وارد می‌دانند؛ به این صورت که در مقام قیاس عملکرد این موتورها با امثال موتورهای مشهوری چون گوگل، بعضی لغات، واژگان و عبارت را در هر دو جست‌وجو کرده اند و دریافته‌اند که نتایجی که موتورهای جست‌وجوی ایرانی برای برخی مدخل ها نمایش می‌دهند، جهت دار هستند.

این موضوعی زمانی آشکارتر می‌شود که برخی مدخل های اخلاقی مورد توجه قرار گرفته و جست‌وجویشان با موتورهای بومی صورت می‌گیرد تا به درست یا غلط این شائبه تقویت شود که گویی موتورهای ایرانی به نوعی فیلترینگ خاص در این زمینه مجهز شده‌‌اند؛ نوعی فیلترینگ هوشمند که در اولویت نمایش نتایج جست‌وجو تغییراتی ایجاد می‌کند و پیرو ملاک رایج بین موتورهای مشهور جهانی (یعنی تعداد بازدید، مدت زمان انتشار و... ) نیست.

این موضوع شاید به دلایلی موجه هم به نظر برسد اما قطعا اشکالی بزرگ برای یک موتور جست‌وجوی اینترنتی به شمار می‌آید که می‌تواند آمار مراجعه به آن را پایین آورده و حتی تا آنجا پیش برود که عملا به ورشکستگی اش منجر شود. خطری که قطعا برای موتورهای جست‌وجوی نوپا بسیار بزرگ تر است و می‌تواند نتایج شوم تری به بار آورد.

بر این اساس جا دارد که به دلایل بروز چنین اشکالاتی پرداخته و برای زدودن هر گونه شائبه‌ای در این باره، به سرعت دست به کار شویم چراکه می‌بینیم اعمال چنین فیلترینگ خاصی بر موتورهای جست‌وجوی ایرانی، می‌تواند نتایج تمامی تلاش های صورت گرفته برای ساختشان را به باد دهد، چراکه کاربران اینترنتی از اعمال فیلترینگی خاص در نتایج جست‌وجو در این موتورها می‌شنوند و حتی از آن فراتر، با صرف زمانی بسیار کوتاه، می‌توانند به صحت این ادعا پی ببرند و همین برای گریزان شدنشان از این موتورهای بومی کافی به نظر می‌رسد.

به عبارت بهتر، کافی است برای برخی مسجل شود که نتایج نمایش داده شده در امثال موتور جست‌وجوی گرگر، در جست‌وجوی بعضی مدخل ها (مهم نیست این مدخل ها زیاد باشند یا محدود به چندین مدخل سیاسی، اخلاقی یا غیره) با نتایج نمایش داده شده در دیگر موتورهای اینترنتی اختلافی فاحش دارد تا اعمال فیلترینگ جدید در این باره مسجل شده و شائبه های وارد آمده تقویت شود و کاربران از خود بپرسند: آیا استفاده از این موتورهای جست‌وجو امن است؟ آیا نتایج نمایش داده شده، با مطامع نظر طراحان این موتور ها هماهنگ نشده و جهت دار نیست؟

کافی است کمی در ماهیت سوالهایی از این دست غور کرده و به این نکته مهم که همگی شان از اشکالی برآمده اند که به عملکرد طراحان این موتورها و به طور کلی تر، به ویژگی های موتورهای جست‌وجوی اینترنتی برنمی‌گردند، درخواهیم یافت که برای حراست از این دستاوردهای بومی می‌بایست اعمال فیلترینگ خاص روی آنها را متوقف کنیم یا در غیر اینصورت منتظر باشیم که روز به روز از شمار مراجعان به آنها کاسته شده و به دست خودمان، محصولان ملی مان را نبود کنیم؛ محصولاتی که برای ساختشان سالها کار و تلاش صورت گرفته، اعداد و ارقام بسیار سنگینی هزینه شده و حالا که به بازار رقابت با غول هایی چون گوگل آمده اند، عملا خلع سلاحشان کرده‌ایم.

این اشکال زمانی بیشتر به چشم می‌آید که می‌بینیم اعمال فیلترینگ خاص بر نتایج این موتورهای بومی، نه به عنوان مزیت ویژه این محصولات، که به صورت اجبار متجلی می‌شود؛ یعنی طراحان موتورهای بومی به جای آنکه اعمال این نوع فیلترینگ خاص را به دلایل فرهنگ ایرانی دانسته و کاربران را مخیر بگذارند که با اعمال تغییراتی، این نوع فیلتر را فعال کرده یا به عکس، آن را غیر فعال کنند و بدین ترتیب بتوانند از موتور جست‌وجویی که در نتایج فرقی با انواع مشهور و جهانی‌اش ندارد بهره گرفته و حتی از آن فراتر، در صورت نیاز گزینه‌ای را انتخاب کنند که به کمک آن موتور جست‌وجویشان در نمایش نتایج، ایرانی عمل می‌کند.

بر این اساس می‌توان پرسید براستی آیا حمایت از امثال گرگر و یاحق که به نسبت امثال گوگل و یاهو، بسته خدماتی بسیار کوچکتری عرضه می‌کنند، نه ایمیل دارند، نه جست‌وجوی تصاویر و ویدئو و غیره در اختیار قرار می‌دهند، نه خدمات پیش بینی وضعیت آب و هوا و انواع نقشه های جغرافیایی در اختیار کاربران می‌گذارند، نه در جست‌وجوهای پیشرفته، ترجمه و شناسایی زبان ها و... حرفی برای گفتن دارند، با این شائبه که نتایجشان از فیلترینگی جدید عبور می‌کند و کاربرانش را حتی در نشان دادن نتایج کامل جست‌وجو شریک نمی‌کند، همخوانی دارد یا چوب لای چرخ محصولات بومی گذاشتن است؟!













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن