واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جایگزینی رشتههای کاربردی در دانشگاهها
دکتر محمد فرهادی که برای افتتاح چند پروژه دانشگاهی و برگزاری نشستهایی راهی دانشگاه کاشان شده بود، در مراسم تجلیل از خیرین دانشگاه کاشان در آمفی تئاتر ساختمان تازه افتتاح شده دانشکده حقوق این دانشگاه حاضر شد.
کد خبر: ۴۷۴۰۹۲
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۳ - 09 February 2015
دکترمحمد فرهادی که برای افتتاح چند پروژه دانشگاهی و برگزاری نشستهایی راهی دانشگاه کاشان شده بود، در مراسم تجلیل از خیرین دانشگاه کاشان در آمفی تئاتر ساختمان تازه افتتاح شده دانشکده حقوق این دانشگاه حاضر شد.
به گزارش ایسنا، دکتر فرهادی در این نشست، پس از تجلیل از خیرین دانشگاه ساز گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که نیاز دانشگاه ها به بودجه های وزارتی و دولتی کمتر شده و بیشتر نیازها از محل کمک های خیرین تامین شود.
وی با تاکید بر استقلال دانشگاه ها گفت: تصمیمات دانشگاه ها باید توسط هیئت امنای آنها که از مسئولان استانی، شهری و خیرین تشکیل شده است اتخاذ شود.
دکتر فرهادی در ادامه با اشاره به شرایط آموزش عالی پس از انقلاب اسلامی تصریح کرد: توسعه نظام دانشگاهی بعد از انقلاب، بیشتر به سوی کمی گرایی و توسعه رشته ها بوده است.
وزیر علوم گفت: در دوره فعلی نیز، ارتقای کیفیت به جای بحث کمیت مطرح شده و قصد داریم این موضوع را با جایگزینی رشته های کاربردی به جای رشته های قدیمی پیش ببریم
وی به وجود پژوهشگاه ها، مراکز رشد، پارک ها و کریدورهای علم و فناوری، 2600 موسسه و مرکز آموزشی عالی، 4 میلیون و 685 هزار دانشجو و بیش از یکهزار رشته دکترای تخصصی در کشور اشاره کرد و افزود: امروز جهت گیری وزارت علوم به سمت فناوری و محصولات دانش بنیان در دانشگاه هاست و بدنبال نوشتن یا اصلاح قوانین در این زمینه هستیم.
وی با اشاره به لزوم تغییر ماموریت دانشگاه ها تاکید کرد: دانشگاه های کشور باید از شرایط فعلی که صرفا امور آموزشی را پیگیری می کنند به سمت مسائل پژوهشی و علمی کاربردی حرکت کنند که ما این مسئله را در وزارت علوم دنبال خواهیم کرد.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: با توجه به تمام مسایل و مشکلاتی که امروز کشور گریبانگیر آن است، باید حرکت به سمت و سوی تولید محصول از سوی خودمان باشد.
دکتر فرهادی تاکید کرد: امروز باید به سمتی حرکت کنیم که محصول دانشگاه ها مهارت بوده و جهت گیری به سمت دانش اندوزی و تولید تکنولوژی باشد، اما این مسئله به معنای بستن در ها و قطع ارتباط با مراکز علمی دنیا نیست و پذیرش دانشجو، ارتباطات و اقدامات مشترک نیز نباید فراموش شود.
وی افزود: امروز جهت گیری های درستی در برنامه های دولت یازدهم در زمینه آموزش عالی و زیرساخت ها برای فضای آموزشی با محصول مهارت شکل گرفته و تاسیس شرکت های دانش بنیان و ارتباط جدی با مراکز صنعتی در این راستا بوده است.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکترفرهادی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: یکی دیگر از معضلات نظام آموزشی فعلی بحث خرید و فروش پایان نامه ها در کشور است. موضوعی که پیگیر رفع آن هستیم و به زودی با لایحه تقدیمی دولت به مجلس شورای اسلامی قانونی در این رابطه تصویب خواهد شد.
وزیر علوم در پایان با اشاره به شرایط دانشگاه کاشان اضافه کرد: در این دانشگاه باید از ظرفیت های شهر کاشان مثل مراکز صنعتی ، فرش، اسانس و رشته نانو استفاده شده و سرمایه گذاری بیشتری در این زمینه ها بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]