تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سخن چون دواست، اندکش سودمند و زیادش کشنده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834215425




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا تقصیر فیس‌بوک، وایبر، واتس‌آپ و... است؟! |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آیا تقصیر فیس‌بوک، وایبر، واتس‌آپ و... است؟!
کد خبر: ۴۷۲۳۷۰
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۶ - 03 February 2015


فرارو نوشت: به گفته مدیرکل دفتر آسیب‌های اجتماعی وزارت کار و رفاه اجتماعی، شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی بر روی طلاق و روابط زناشویی تاثیرات معناداری داشته‌اند. روزبه کردونی گفته است کاربران اینترنتی در هشت سال اخیر پنج برابر شده‌ و از هفت میلیون در سال 84 به 36 میلیون نفر در سال 1392 رسیده‌اند. در همین بازه زمانی و همزمان با افزایش تعداد کاربران اینترنتی، نسبت طلاق به ازدواج از 10% به 18% افزایش یافته است.

برخی ضمن معنادار خواندن رابطه موجود میان طلاق و افزایش استفاده از اینترنت، معتقدند این شبکه‌ها افراد را به زندگی مدرن سوق و از زندگی سنتی دور می‌کنند. همچنین یکی از دلایل بسیار مهمِ افزایش آمار طلاق در جامعه از نظر این افراد، افزایش کاربران شبکه‌های ارتباطیِ وایبر، واتس‌آپ، فیس‌بوک و... است. اما آیا تا چه میزان افزایشِ آمار طلاق در جامعه را می‌توان به گردن این رسانه‌ها انداخت؟

دکتر افسر افشار نادری (جامعه‌شناس خانواده و زنان) در گفتگو با فرارو، نسبت به نگاه تک‌بُعدی و منفی درباره تاثیرات شبکه‌های مجازی بر روی خانواده‌ها انتقاد کرد و گفت: به‌جای تاکید بر روی نکات منفی رسانه‌ها، بهتر است به خلائی بپردازیم که سبب روی‌آوردن بیش از حد افراد جامعه به شبکه‌های مجازی شده است.

افشار نادری در ابتدا و در پاسخ به این سئوال که آیا این رسانه‌ها بر روی طلاق تاثیر منفی دارند، گفت: اگر نگاهی یک بعدی به مسئله خانواده و طلاق داشته باشیم، می‌توانیم بگوییم رسانه‌های مجازی تاثیر زیادی روی خانواده‌ها گذاشته‌اند. اما نکته مهم در اینجاست که خانواده را نمی‌توان با نگاهی تک‌بعدی مورد ارزیابی قرار داد، بلکه ابعاد زیادی هستند که بر روی طلاق و روابط زناشویی تاثیر می‌گذارند.

این استاد دانشگاه در ادامه گفت: در ارزیابی و شناخت خانواده، ما باید سئوالات زیادی از خودمان بپرسیم؛ آیا افزایش ازدواج موقت و صیغه بر افزایش طلاق و بر هم خوردن خانواده تاثیر نگذاشته است؟ آیا می‌توان تغییرات در سبک زندگی افراد و قرار گرفتن آن‌ها در روند جهانی‌شدنِ خانواده را نادیده گرفت؟ آیا تا به‌حال از بُعد اقتصادی و تاثیر اقتصاد بر روی نهاد خانواده مطالعاتی در جامعه صورت داده‌ایم؟ و... . پس از پاسخ دادن به این سئوال‌هاست که می‌توانیم نقش رسانه بر روی طلاق را نیز بررسی و ارزیابی کنیم.

این جامعه‌شناس تصریح کرد: ما باید ابتدا یک مطالعه همگانی درباره عوامل تاثیرگذار گوناگون بر روی خانواده انجام و این عوامل را براساس میزان درصد تاثیرگذاری مورد بررسی قرار دهیم. تنها در این صورت است که می‌توان با اطمینان درباره دلایل طلاق سخن گفت.

افسر افشار نادری همچنین گفت: به دلیل انجام نشدن پژوهشی با نتایج شفاف، ما نمی‌توانیم بگوییم رسانه‌ها در طلاق تا چه میزان اثرگذار بوده‌اند. به این دلیل که طبق برخی پژوهش‌های دیگر، بی‌اعتمادی در خانواده‌ها، مشکلات اقتصادی، هم‌خوان نبودن فرهنگ‌ها و سایر دلایل، تاثیرات بسیار زیادی بر روی طلاق‌ها در ایران داشته‌اند.

افشارنادری ضمن تاکید بر نادیده نگرفتن اثرات منفی رسانه‌های مجازی، تشریح کرد: نمی‌توان از اثرات و نتایج منفی این رسانه‌ها سخن نگفت. روابطی که در این شبکه‌ها شکل می‌گیرند، در موارد زیادی روابطی بدون منطق و فسادآمیز هستند. اما در این‌جا باید این سئوال را مطرح کنیم که چه خلائی در خانواده و جامعه وجود دارد که افراد به این شبکه‌ها روی آورده‌اند؟ ما باید یادآوری کنیم که بسیاری از مردم دارای مسائل و مشکلات جنسی و درگیری‌های زناشوئی هستند که به تبع به این رسانه‌ها پناه می‌برند. بنابراین شناخت و بررسی دلایل داخلی بسیار مهم‌تر از عوامل خارجی است.

این استاد دانشگاه همچنین با اشاره به نقش‌های مثبت رسانه در روابط میان جنسیتی گفت: گذشته از این‌ها، ما باید نقش مثبت این رسانه‌ها و شبکه‌ها را ببینیم. بسیاری از ازدواج‌های موفق با کمک این شبکه‌ها شکل می‌گیرند. اگر در استفاده از فضای مجازی و ابزار آن آگاهی وجود داشته باشد، بسیار می‎‌تواند مفید واقع شود، کما اینکه بهره‌مندی از شبکه‌های الکترونیک و مجازی در همه‌ جوامع دنیا وجود داشته و دارد و ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، زندگی بر مدار روابط مجازی و الکترونیک در حال گردش است.

دکتر افشارنادری همچنین اظهار کرد: نبود فضای مناسب برای برقراری روابط میان جنسیتی و محدودیت‌های موجود اجتماعی، یکی‌دیگر از دلایل افزایش آمار طلاق و همچنین روی آوردن افراد در اشکال نامناسب به رسانه‌های مجازی است.

افشار نادری در انتها گفت: میان تصمیم‌گیری برای راه‌اندازی سایت همسریابی توسط دولت و ممنوعیت‌ها و منعِ استفاده از شبکه‌های مجازی نوعی تناقض وجود دارد که باید صراحتا حل و فصل گردد.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن