واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ اسفند ۱۳۹۳ (۱۵:۸ب.ظ)
حداد عادل: تجربه دانشگاه الزهرا «س» در تأسيس دانشگاه بانوان بايد تکرار شود يک صدمين نشست شوراي تخصصي تحول و ارتقا علوم انساني شوراي عالي انقلاب فرهنگي به رياست دکتر غلامعلي حداد عادل برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، حداد عادل، عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ابتداي اين نشست با اشاره به اينکه اين يک صدمين نشست شوراي تحول است و ما آن را براي تحقق اهداف شورا به فال نيک ميگيريم؛ به تجربه دانشگاه الزهرا «س» به مناسبت پنجاهمين سالگرد تأسيس اين دانشگاه پرداخت و گفت: شوراي تحول و ارتقا علوم انساني آمادگي دارد تا سرفصلهاي مربوط به رشته مديريت خانواده را خارج از نوبت به بحث و بررسي بگذارد.
وي افزود: تجربه موفق دانشگاه الزهرا «س» در تأسيس دانشگاههاي مختص به بانوان بايد تکرار شود.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ادامه داد: اهتمام به نقش مادر و مديريت خانواده بايد در تربيت دانشجويان دختر بيشتر مدنظر قرار گيرد.
حداد عادل گفت: اداره و مديريت خانواده به عنوان اصليترين نهاد شکلدهنده جامعه، بايد بهصورت علمي آموزش داده شود و اين آموزش قطعا به استحکام نهاد خانواده منجر خواهد شد.
پس از سخنان حداد عادل، سيد حميد طالبزاده گفت: با حکم وزير علوم، تحقيقات و فناوري نماينده شوراي تحول و ارتقاي علوم انساني در شوراي عالي برنامهريزي آموزشي اين وزارتخانه عضويت پيدا کرد.
در ادامه جلسه موضوع بررسي سرفصلهاي رشته زبان و ادبيات انگليسي در مقطع دکترا در دستور کار اعضا قرار گرفت و گزارش تهيهشده پيرامون اين موضوع ارائه شد.
در اين گزارش با اشاره رويکرد جديد به زبان و ادبيات انگليسي و توجه به ابعاد مغفول اين حوزه در مواردي مانند ادبيات ضداستعماري، بررسي مکاتب نو پديد در ادبيات انگليسي و... سرفصلهايي مانند ادبيات رنگينپوستان و مهاجران ايالاتمتحده آمريکا و رويکرد انتقادي به انسانگرايي ليبرال نيز مورداشاره قرار گرفت.
در بخش ديگري از سرفصلهاي رشته زبان و ادبيات انگليسي در مقطع دکترا مقابله با موج اسلام هراسي در غرب، انتقادات مطرحشده در قالب ادبيات نسبت به جنگ افروزيهاي آمريکا و متحدانش در سالهاي اخير نيز از اهداف ديگر اين رشته برشمرده شده است.
در ادامه گزارش کار گروه «زبان و ادبيات انگليسي» سرفصل گفتگوي انتقادي در مورد رسانهها نيز مورداشاره قرار گرفت.
بعد از ارائه اين گزارش دکتر حداد عادل گفت: اقتضائات رشتههاي مختلف علوم انساني باعث ميشود تا اسلامي سازي و بوميسازي در هرکدام از رشتهها معاني متفاوت داشته باشند.
سپس اعضا به بيان نظرات خود پرداختند، که مهم ترين آن به شرح زير است:
توجه بيشتر به سرفصلهاي مربوط به نقد استعمار، تفاوت شرقشناسي مشهور در غرب با نگاه رايج در ساير کشورها، آموزش نحوه انعکاس آثار دانشمندان مسلمان در ادبيات انگليسي، استفاده از مبحث الفاظ در اصول فقه شيعه در مباحث زبانشناسي، تبيين دقيقتر از هدف تأسيس اين رشته، تفکيک بين نقد ادبي و نقد فرهنگي، بررسي اضافه شدن سرفصلهايي مانند ادبيات مسلمان و اسلام در ادبيات انگليسي و بازنمايي شکلگيري فرهنگ و تمدن مدرن غرب در تحولات زبان و ادبيات انگليسي از مهمترين موارد بود.
پس از ارائه نظرات اعضا، نماينده کارگروه زبان و ادبيات انگليسي به برخي از مسائل مطرحشده پاسخ داد.
در ادامه محمدرضا مرندي، عضو هيأت علمي دانشگاه تهران افزود: حوزه رسانه و نقد هنري از حوزههايي است که فارغالتحصيلان اين رشته ميتوانند در آن به ايفاي نقش بپردازند.
عضو هيأت علمي دانشگاه تهران ادامه داد: زبان انگليسي در جهان امروز از نظر افرادي که به آن تکلم ميکنند، گستردهترين زبان دنيا است و به همين دليل اين رشته بايد موردتوجه بيشتري قرار گيرد.
در پايان جلسه با توجه به نظرات ارائهشده توسط اعضا، مقرر شد تا برنامههاي مزبور مورد اصلاح و بازنگري واقعشده و در ابتداي جلسه آينده ارائه شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]