تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834528319
600 بنگاه که بانکها را از کار انداختند
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: "خروج بانکها از بنگاه داری" یکی از مطالبات مهم مقام معظم رهبری است که دولتمردان هم بر آن تاکید کردهاند، اما چرا خروج بانکها از مالکیت ۲۳ هزار میلیارد تومانی ۶۰۰ شرکت هنوز محقق نشده است؟
به گزارش تراز ،بنگاه داری بانکها سالهاست نقل اکثر محافل است و انتقادات بخشهای مختلف را به همراه داشته است چراکه به اعتقاد کارشناسان اقتصادی باید فعالیتهای بانکها با شرکتها و بنگاههای اقتصادی جدا شود و بانکها باید به بانکداری و تأمین منابع فعالان اقتصادی مشغول باشند نه اینکه مستقیماً به مسائل بنگاههای اقتصادی ورود کنند.
افزایش حجم انتقادات به این اقدام بانکها موجب شده تا بانک مرکزی در دورههای مدیریتی مختلف همواره بر ضرورت پرهیز از بنگاهداری بانکها، تأکید داشته باشد. ولی با این وجود آمارها نشان میدهد که فعالیتهای بنگاهداری و سرمایهگذاریهای مستقیم بانکها در این مدت نهتنها کم نشده بلکه افزایش هم یافته و همین باعث شده تا بار دیگر پیکان انتقادات تند و تیز بهسمت بانکداران نشانه برود.
در همین راستا البته بانک مرکزی برای بنگاهداری و شرکتداری بانکها خط قرمز تعیین و اعلام کرد که حجم شرکتهای بانکها نباید بیش از 40 درصد سرمایه آنها باشد. ناگفته نماند که بر اساس قانون عملیات بانکی بدون ربا و در چارچوب آییننامه فصل سوم قانون مذکور، بانکها میتوانند با استفاده از عقود مشارکت حقوقی و سرمایه گذاری مستقیم، به سرمایه گذاری در سهام شرکتهای موجود یا ایجاد شرکت جدید اقدام نمایند.
البته در بسته سیاستی نظارتی بانک مرکزی در سال 87 نیز مقام ناظر پولی و بانکی به بانکداران دستور داده بود شرکتها و داراییهای مازاد خود را به فروش برسانند؛ بر اساس بسته سیاستی ــ نظارتی بانک مرکزی در سال 87، بانکها موظف شدند نسبت به فروش داراییهای ثابت و شرکتهای وابسته و تابعه و سهام شرکتهای سرمایهگذاری در سال 1387 اقدام کنند.
اما چرا حجم انتقادات به بنگاه داری بانکها افزایش یافته است؟ پاسخ این سوال را می توان در هدف اصلی تشکیل بانکها یافت چراکه بانک ها با هدف تامین نقدینگی و هدفمندسازی آن در جهت توسعه کشور تاسیس شدند و قرار بود در راستای افزایش ثروت ملی امانت دار اموال و دارایی های مردم باشند.
برخی از اقتصاددان ها سیستم پولی کشور را به مانند رگ های خون رسانی به اقتصاد کشور می دانند و معتقدند جایگاه و نقش بانک ها مانند قلب در کالبد انسان است. در واقع همانطور که قلب خون را به گونه متناسب با نیازهای جای جای بدن و منطقی پمپاژ می کند، بانک نیز در سیستم پولی کشور وظیفه دارد نقدینگی لازم برای بخش های مختلف اقتصادی را بهنگام و به میزان لازم تامین نماید.
اما اگر قلب خون را در خود نگه دارد و یا اینکه به طور نامتناسبی آن را در بخش های مختلف بدن توزیع کند و یا اینکه در بخشی گلبولهای سفید زیاد شود و در بخش دیگر گلبولهای قرمز کم شود مطمئناً این بدن بیمار می شود.
متاسفانه نشانه های اقتصادی حکایت از آن دارد که وضعیت سیستم پولی و بانکی کشور امروز دچار بیماری مهلک و کشنده ای شبیه همین وضعیت شده است. چراکه بانک ها به جای آنکه در خدمت تولید و اشتغال در کشور باشند با دپو کردن نقدینگی در داخل خود روی به بنگاه داری و شرکت داری آورده اند.
آمارها نشان میدهد که بخش بسیاری از نقدینگی بانک ها به جای آنکه صرف پروژه های عمرانی و کمک به تولید و اشتغال شود در بنگاه های تاسیس شده توسط بانک ها صرف سوداگری، سفته بازی، خرید ارز و سکه، هلدینگ و سرمایه گذاری در برخی کشورهای خارجی نظیر امارات متحده عربی، مالزی،بلاروس، اوکراین و ... می شود.
شاید همین اشکالات موجود در نظام بانکی بود که موجب شد یکی از توصیه های مهم رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله امام خامنه ای(مدظه العالی) به دولتمردان در دیدار اخیر اعضای هیئت دولت با ایشان حل مشکل «بنگاه داری بانک ها» باشد.
ایشان دولت را مکلف کردند: «این موضوع را به طور جدی پیگیری و حل کند، زیرا بانکها باید در خدمت تولید باشند و اگر در خدمت تولید قرار گیرند، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.»
البته بعد از آن حجت الاسلام والمسلمین روحانی رئیس جمهوری در همایش رونمایی از بسته ضدرکودی دولت ، بانکها را از شرکت داری برحذر داشت و هشدار داد بانکها باید از شرکت داری دست بردارند.
ولی باید این نکته را هم مورد توجه قرار داد که بنگاه داری بانک ها از یک یا دو سال قبل شروع نشده بلکه طبق اذعان بانکداران و اقتصاددان ها بنگاه داری بانک ها از سالهای پس از جنگ و دولت سازندگی آغاز شد و با تغییر دولت ها و تاسیس بانک های خصوصی این روند روز به روز تشدید شد و امروز به جایی رسیده است که طبق اذعان یکی از مسئولان نظام بانکی بسیاری از بانک ها بیش از نصف سرمایه پایه خود را بر خلاف قانون بانک داری بدون ربا صرف خرید سهام یا به عبارتی شرکت داری می کنند.
این رقم در بانک های خصوصی به مراتب بیشتر از بانک های دولتی است. این در حالی است که نقدینگی که در اختیار بانک ها قرار دارد چیزی بالغ بر 500 هزار میلیارد تومان برآورد می شود که اگر بانک ها تنها 20درصد این حجم پولی را به تولید تزریق کنند، بسیاری از مشکلات کشور حل می شود و نه تنها نیاز به چهار یا پنج میلیارد دلاری که غربی ها در مذاکرات به ما دادند، نبود بلکه زمینه های شکوفایی اقتصادی و اشتغال میلیون ها متخصص و نخبه تحصیل کرده جوان که امروز جویای کار هستند، فراهم می شود.
یکی از توضیحات به حق بانکداران در ارتباط با افزایش نسبت بنگاه داریشان این است که تعدادی از این شرکتها و بنگاه ها را دولت در ازای طلبشبه بانک پرداخت کرده است و بسیاری از این شرکتها زیان ده هستند. اینکه در لیست بنگاه های بانک ها احتمال وجود نام یک یا چند شرکت زیان ده دولتی است مورد تردید نیست اما نکته قابل تامل این است که علت وجود نام سایر شرکتها در این فهرستها چیست؟
از آنجایی که رئیس جمهوری وزارت خانه ها را مأمور پیگیری دغدغه ها و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب کرده است می توان امید داشت که این دستگاه ها تمام سیاست های خود را در همین مسیر اتخاذ کنند. البته ناگفته نماند که سیاست گذار پولی و بانکی برای خروج بانک ها از بنگاه داری نه تنها خط قرمز تعیین کرده بلکه اولوتیماتوم سه ساله ای هم قرار داده تا بانک ها سهم خود را از شرکت داری به حد مجاز تعیین شده برسانند.
اما نکته ای که نباید از آن غافل شد این است که در همین مدت چند ماهه که مهلت شورای پول و اعتبار آغاز شده بانکی ها چه اقدامی برای کاهش سهم نسبت بنگاه داریشان انجام داده اند؟ آیا تا کنون بانکی برای فروش شرکتها و بنگاه های خود گام برداشته است؟ آیا گزارش عملکرد اقدامات انجام شده در این راستا به دست رئیس کل بانک مرکزی رسیده است؟
مطمئناً یکی از ماموریت های آقایان طیب نیا، سیف و نوبخت پیگیری این موضوع خواهد بود و باید منتظر ماند و دید که این مطالبه مقام معظم رهبری از تیم اقتصادی دولت یازدهم آیا محقق خواهد شد یا خیر؟
منبع: تسنیم
يكشنبه 3 اسفند 1393 ساعت 11:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]
صفحات پیشنهادی
۶۰۰ بنگاه که بانکها را از کار انداختند
۶۰۰ بنگاه که بانکها را از کار انداختند خروج بانکها از بنگاه داری یکی از مطالبات مهم مقام معظم رهبری است که دولتمردان هم بر آن تاکید کردهاند اما چرا خروج بانکها از مالکیت ۲۳ هزار میلیارد تومانی ۶۰۰ شرکت هنوز محقق نشده است به گزارش فرهنگ نیوز بنگاه داری بانکها سالهاسمعاون ساخت و توسعه آزادراههای کشور در پاسخ به فارس خبر داد برنامهریزی توسعه آزادراهی اطراف تهران از منظر تخ
معاون ساخت و توسعه آزادراههای کشور در پاسخ به فارس خبر دادبرنامهریزی توسعه آزادراهی اطراف تهران از منظر تخلیه سریع ترافیک و پدافند غیرعامل بانکها در ساخت آزادراه همکاری نمیکنندمعاون ساخت آزادراهها از برنامهریزی برای توسعه آزادراهی اطراف تهران از منظر تخلیه سریع ترافیکمدیرکل اعتبارات بانک مرکزی در گفتوگو با فارس: افزایش نقدی سرمایه بانکهای دولتی با جدیت پیگیری میشود/ تجدید
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی در گفتوگو با فارس افزایش نقدی سرمایه بانکهای دولتی با جدیت پیگیری میشود تجدید ارزیابی داراییها کارآمد نیستمدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با بیان اینکه یکی از برنامههای بانک مرکزی افزایش نقدی سرمایه بانکهای دولتی بهویژه بانکهای تخصصی است گفت یکیراهکارهایی برای خروج دولت از بحرانی کسری بودجه/ بنگاه های صنعتی را در یابید
راهکارهایی برای خروج دولت از بحرانی کسری بودجه بنگاه های صنعتی را در یابید اقتصاد > انرژی - بطور تقریب کاهش سه دلار در قیمت هر بشکه نفت موجب افزایش کسری بودجه عمومی دولت در حدود ۱ میلیارد دلار خواهد شد رضا قسیمی اقتصاددان ارشد سابق بانک جهانیبدهکارترین بانکها به بانک مرکزی
تراز در بین بانکهای خصوصی بانک آینده بانک سرمایه و بانک ایران زمین بیشترین بدهکاری را به دولت دارند به گزارش تراز پارسینه با اعلام این خبر در ادامه مینویسد در حالی که چندی پیش مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی از رشد 361 درصدی بدهی بانکهای غیر دولتی به بانک مرکزی خبرضرورت چرخش در مدل کسب و کار سنتی بانکهای ایران
یکشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۵ مدیرعامل بانک ملت گفت در مدل کسب و کار سنتی در بانکهای ایران باید چرخشهایی صورت بگیرد زیرا مدل فعلی بیش از این برای بانک ها ایجاد ارزش نمیکند به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا محمد رضا ساروخانی چرخش اول را بخشبندی مشتریاهدفگذاری برزیل برای قرار گرفتن در بین 10 کشور برتر حضور 15 هزار ورزشکار در المپیک ریو/نمونهگیری از 8600 ورزش
هدفگذاری برزیل برای قرار گرفتن در بین 10 کشور برترحضور 15 هزار ورزشکار در المپیک ریو نمونهگیری از 8600 ورزشکار برای تست دوپینگ15 هزار ورزشکار از 205 کشور در المپیک 2016 برزیل حضور خواهند داشت که در بین آنها از 8600 نفر تست دوپینگ گرفته میشود به گزارش خبرگزاری فارس 15 هزار وروزیر کار: نیازمند ایجاد شغل از طریق بنگاه های کوچک هستیم/ توزیع بسته چهارم غذایی قبل از شب عید
وزیر کار نیازمند ایجاد شغل از طریق بنگاه های کوچک هستیم توزیع بسته چهارم غذایی قبل از شب عید وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان این که برای ایجاد اشتغال نیازمند بنگاه های کوچک هستیم و باید به این بخش ها توجه بیشتری داشته باشیم گفت که در کشوری که رکود انباشته شده 5 و 6 درصداخاذی جالب تبکاران از بنگاه داران املاک
در منطقه جنت آباد اتفاق افتاد اخاذی جالب تبکاران از بنگاه داران املاک تبهکارانی که به نام مامور اداره تعزیرات از کسبه به ویژه بنگاه داران اقدام به اخاذی میکردند توسط پلیس شناسایی و دستگیر شدند به گزارش سرویس حوادث جام نیوز به نقل از جام جم آنلاین در پی وقوع شکایت هایرئیس دانشگاه علمی کاربردی گلستان خبر داد تعیین تکلیف 600 پرونده مدرس دانشگاه علمی کاربردی گلستان
رئیس دانشگاه علمی کاربردی گلستان خبر دادتعیین تکلیف 600 پرونده مدرس دانشگاه علمی کاربردی گلستانرئیس دانشگاه علمی کاربردی گلستان از تعیین تکلیف 600 پرونده مدرسان این دانشگاه خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان محمد برزعلی صبح امروز در سومین دوره مهارتهای عمومی تربیت مدرمعاون استاندار البرز: بانکها در ارائه تسهیلات به کارآفرینان تلاش بیشتری داشته باشند
معاون استاندار البرز بانکها در ارائه تسهیلات به کارآفرینان تلاش بیشتری داشته باشندمعاون برنامهریزی و اشتغال استاندار البرز گفت بانکها در ارائه تسهیلات به کارآفرینان همکاری بیشتری را داشته باشند به گزارش خبرگزاری فارس از کرج ذبیح الله قائمی بعد از ظهر امروز در کارگروه تخصصیهمکاری بانکهای البرز با واحدهای تولیدی استان ضعیف است
سهشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۸ معاون برنامهریزی و اشتغال استانداری البرز گفت توسعه اقتصادی البرز همکاری بیشتر بانکهای استان را میطلبد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه البرز ذبیح الله قائمی در پنجمین کارگروه اشتغال استان که امروز 27بهمن با حضور مدیراننصب بنر شگرد تبهکاران برای ترساندن بنگاه داران
نصب بنر شگرد تبهکاران برای ترساندن بنگاه داران شناسهٔ خبر 2502171 شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۲ جامعه > انتظامی و حوادث تبهکارانی که به نام مامور اداره تعزیرات از کسبه به ویژه بنگاه داران اقدام به اخاذی میکردند توسط پلیس شناسایی و دستگیر شدند به گزارش خبر گزاری مهر در پی وپیشنهاد جدید وزارت نفت به پیمانکاران/ کار کنید نفت بگیرید
رونمایی از سومین مناقصه بزرگ گازی پیشنهاد جدید وزارت نفت به پیمانکاران کار کنید نفت بگیرید شناسهٔ خبر 2495018 شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۹ اقتصاد > انرژی پس از برگزاری مناقصه احداث واحدهای مینی ال ان جی و ساخت خطوط لوله انتقال گاز ششم سراسری به منظور صادرات گاز به عراق از سومجزئیات ۳ پیشنهاد مزدی و نهایی کارگران |اخبار ایران و جهان
جزئیات ۳ پیشنهاد مزدی و نهایی کارگران مشاور مجمع عالی نمایندگان کارگران درباره جزئیات ۳ پیشنهاد نهایی مزد ۹۴ کارگران گفت جبران ۷۳درصدی قدرت خرید کارگران طی ۵ سال حداقل حقوق ۸۹۰هزار تومان و جبران افت ۳۵۰هزار تومانی قدرت خرید سه پیشنهاد نهایی است کد خبر ۴۷۷۲۷۵ تاریخ انتشار ۰۲- برخی شرکت ها به نام طرح جنگل کاری، باعث تخریب جنگل ها شدند
فرماندار آمل برخی شرکت ها به نام طرح جنگل کاری باعث تخریب جنگل ها شدند ساری- ایرنا- فرماندار ویژه شهرستان آمل گفت در سال های گذشته اقدام برخی شرکت هایی که به نام طرح های جنگل کاری وجنگل داری بخشی از عرصه های جنگلی شهرستان را دراختیار گرفتند متاسفانه باعث تخریب این منابع خداداد۳ پیشنهاد رسمی نمایندگان کارگری برای حداقل مزد ۹۴
۳ پیشنهاد رسمی نمایندگان کارگری برای حداقل مزد ۹۴تاریخ انتشار شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۲ ۲۶ مشاور مجمع کانون عالی نمایندگان کارگری با تاکید بر ۳ پیشنهاد رسمی برای جبران عقبافتادگی در حداقل مزد سال ۹۴ تاکید کرد طبق آمار در سال ۹۳ قدرت خرید کارگر ۳۵۰ هزار تومان کاهش پ-
اقتصادی
پربازدیدترینها