واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چه نمره ایی به " کرمانشاه بیست" بدهیم؟ هفته نامه رازآور چاپ کرمانشاه در شماره 73 بیست و نهم بهمن ماه، مطلبی را با عنوان "چه نمره ایی به " کرمانشاه بیست" بدهیم؟ منتشر کرده است.
در این گزارش آمده است: طنز، تیغی برنده و دو لبه است که در صورت یک اشتباه کوچک و ظریف می تواند بسیار خطرناک باشد.
شبکه زاگرس به عنوان یک شبکه ی بومی استان کرمانشاه که در سال های اخیر توانست با تلاش نیروهای خدومش به شبکه ای بیست و چهار ساعته تبدیل شود، همواره تلاش داشته است تا با تولید و پخش برنامه های گوناگون به سلیقه های متنوع مخاطبانش پاسخ دهد، یکی از این برنامه ها که در راستای پاسخگویی به کارکرد سرگرم کنندگی مخاطب در یکی دو سال اخیر تولید شده است، برنامه ی طنز کرمانشاه20 است.
این برنامه که در شب های اخیر سری دوم آن در حال پخش است ضمن احترام به تمامی عوامل و بازیگران این مجموعه و تقدیر و تشکر از باب تلاش های صورت گرفته در جهت ایجاد حس شادی و نشاط در جامعه ی استان که از جمله استان های با مردمان غمگین است، با سوالات و انتقادات فراوانی همراه است.
نیک می دانیم که فرهنگ در هر کشوری از جمله حوزه ها و قلمروهای حساسی است که در هر زمان و هر مکانی شهروندان آن جامعه در تلاش برای حفظ چارچوب های فرهنگی و احترام به آن بوده اند.
کرمانشاه 20 متاسفانه بدون نگاهی کارشناسانه و تنها در جهت ارضای نیاز شادی طلبی مخاطب بسیاری از چارچوب های فرهنگ فولکلور را زیر پا نهاده است.
تقلید و تمسخر آیین پایکوبی، تمسخر برخی از لهجه ها، تمسخر و توهین به ساکنان برخی از شهرها و مناطق کرمانشاه و ... نمونه هایی از این بی توجهی است.
استان کرمانشاه با مشکلات عدیده ای در حوزه ی تعاملات اجتماعی، رفتار توام با خشونت در میان برخی از شهروندان، آمار بالای طلاق، خودسوزی، کودکان کار و... همراه است که یکی از بازوان توانمند برای حل بسیاری از اینها و از جمله ارتقا تعاملات اجتماعی، رسانه و از جمله مهمترین آنها تلویزیون است، اما متاسفانه در چند قسمت اخیر برنامه کرمانشاه 20شاهدیم که نه تنها در این جهت یاریگر نیست بلکه بعضا" می تواند مروج این تعاملات غلط در چارچوب ارتباطات فردی، خانوادگی و نیز ارتباطات درون گروهی و رفتارهای جمعی افراد می باشد.
مثلا" به کاربردن الفاظ ناشایستی مانند«دمه مناله یل مسکن و آقاجان بهن جنند " ( می دهم بچه های مسکن و محله ی آقاجان تو را تکه تکه کنند)، یا « مه ردی و زنه ی ئه رای نه یل جمشید! " ( مرده و زنده برایش نگذار جمشید!)، و بیشمار الفاظ و جملات دیگر که نه در شان مردم استان است و نه شایسته ی بازگویی در رسانه ی ملی، در این برنامه به چشم می خورد که از بازگویی آن معذوریم.
تلویزیون به واسطه ی ماهیتش رسانه ای مجزا از سایر رسانه هاست و قشر وسیعی از بی سواد و کم سواد تا تحصیل کرده را در مقابل خود جمع می کند، این ماهیت اگر چه می تواند بر محتوای آن مقدم باشد اما به واسطه ی همین ویژگی می توان با قاطعیت تمام گفت؛ رسانه همان پیام است.
پس می بایست مراقب بود که رسانه ی ملی ما تا سطح برنامه هایی که گاهی به هزل تبدیل می شود، تنزل پیدا نکند.
هوشیاری در ساخت و تولید برنامه آن هم در استانی چون کرمانشاه نیازی ضروری است، تغییر حس خوشونت طلبی در رفتار و کلام برخی شهروندان که ریشه ها و علل متعدد دارد نیازمند توجه به همین نکات ظریف در برنامه سازی است.
نگارنده با سختی های ساخت برنامه هایی چون کرمانشاه 20 که عموما" نگارش متن فیلم به صورت روزانه و یا هفتگی انجام می شود آشنا است.
اما بهتر است کارگردان محترم برنامه ضمن ارتباط با کارشناسان رسانه در استان که به حمدالله متعدد و فراوانند، از نویسندگان چیره دست تری که با مسائل اجتماعی و قدری روانشناسی رسانه آشنا هسستند، استفاده نماید.
این نگرانی در مورد برنامه اخیر وجود دارد که خدای ناکرده قشر فرهیخته، روشن بین و درد آشنای استان برای همیشه با شبکه ی محلی خود قهر و آن را به فراموشی بسپارند!
شما بگویید به کرمانشاه 20 چه نمره ای بدهیم؟
8066
03/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]