واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سهم 42 درصدی ساختمان از مصرف انرژی/ 81 درصد مشترکان برق خانگیاند
بررسی مصرف انرژی در بخش ساختمان مصارف خانگی، عمومی و تجاری نشان میدهد 42.4 درصد از انرژی کشور در این بخش مصرف شده است.
کد خبر: ۴۷۷۱۳۹
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۵ - 21 February 2015
بررسی مصرف انرژی در بخش ساختمان مصارف خانگی، عمومی و تجاری نشان میدهد 42.4 درصد از انرژی کشور در این بخش مصرف شده است. به گزارش خبرنگار تابناک اقتصادی، متوسط رشد سالانه مصرف گاز و برق در بخش ساختمان با توجه به جایگزینی نوع مصرف طی سالهای 1384 تا 1391 به ترتیب بالغ بر 3.6 و 4.2 درصد بوده، این درحالی است که متوسط رشد مصرف نفت گاز در این بخش بالغ بر 12.6- درصد مخاسبه شده است.
استفاده از منابع انرژی و برنامهریزی به منظور بهینهسازی مصرف انرژی با توجه به سنگینی بار مالی یارانههای پرداختی در دستور اصلاح طی قانون هدفمندی یارانهها قرار گرفت اما آمار نشان میدهد؛ مصرف انرژی در این بخش به اهداف بهینهسازی نرسیده است. برق بیشترین مصرف را در بخش ساختمان دارد بررسی انواع انرژی در بخش ساختمان نشان میدهد که عمده انرژی مصرفی در این بخش به ترتیب برق، گاز طبیعی و گازوئیل است. با توجه به سهولت تبدیل، کاربرد، کمخطر بودن و همچنین ملاحظات زیست محیطی انرژی برق، استفاده از این نوع انرژی نسبت به سایر انواع آن دارای مزیت است. عمده مصرف این انرژی در بخش ساختمان کشور شامل روشنایی و استفاده از لوازم خانگی و دستگاه های گرمایش و سرمایش است. مصرف برق خانگی 39 درصد افزایش یافت مصرف برق خانگی از 44108.3 گیگاوات ساعت در سال 84 به 61350.9 گیگاوات ساعت در سال 91 رسیده است که حکایت از 39 درصد رشد مصرف دارد. همچنین مصرف برق در هر سه بخش خانگی، عمومی و تجاری ساختمان 4.2 درصد رشد داشته و از 69000 گیگاوات ساعت در سال 84 به 91759.5 گیگاوات ساعت در سال 91 رسیده است. سهم مصرف برق در بخش ساختمان نسبت به کل مصرف برق کشور از 51.92 درصد سال 84 به 47.3 درصد در سال 91 کاهش یافته است. از علل کاهش نسبی مصرف برق در بخش ساختمانی پوشش کامل شبکه برق برای اعم مصرف کنندگان شهری و روستایی در سال های گذشته و همچنین اشباع مصرف برق در این بخش است که با بهینهسازی استفاده از تجهیزات مصرفکنندگان جدید ضمن تحقق رفاه در جامعه باز هم مصرف می تواند کاهش یابد. نوسانات جریان سرانه مصرف افزایش تعداد مصرف برق و مشترکین در بخش ساختمانی کشور در سالهای 84 تا 89 نشان دهنده بالا رفتن روند مصرف سرانه است و این روند از پایان سال 89 با کاهش مشهودی روبرو بوده که بیشترین کاهش در سال 90 بوده است.
در بین ساختمان های کشور مصرف خانگی بیشترین سهم را در کل سالهای 84 تا 91 را داشته به طوری که مصرف این بخش طی دوره مورد اشاره با متوسط رشد سالانه 4.8 درصدی همراه بوده است. این موضوع دلالت بر رشد مصرف بالاتر بخش خانگی نسبت به مصرف کا ساختمانهای کشوری دارد. بخش خانگی در سال 91 با حدود 23.5 میلیون مشترک تقریبا 81.6 درصد از کل مشترکان برق کشور را به خود اختصاص داده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]