محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827168391
جبران کاهش درآمدهاینفتی ازجیب چه کسانی؟
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
اکنون وقت افزایش نرخ مالیات نیست؛
جبران کاهش درآمدهاینفتی ازجیب چه کسانی؟
با کاهش قیمت نفت تمرکز بر تامین منابع مالی مورد نیز به روشهای دیگر همچون درآمدهای مالیاتی بیش از گذشته مطرح است اما سوال اینجا است که با نظام مالیاتی موجود چه کسانی بار این تامین هزینه را به دوش خواهد کشید؟
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، وقتی صحبت از بودجه میشود سه پارامتر درآمدی شامل درآمدهای مالیاتی و عوارض، درآمدهای ناشی از واگذاری سرمایه ای که عمدتا در کشور ما نفت است و درآمدهای مالی که معمولا استقراض از مردم در قالب اوراق مشارکت، قرضه، سکوک اسلامی و... میشود به ذهن میرسد.
با کاهش هر یک از این منابع درآمدی چارهای جز افزایش دو منبع دیگر باقی نمیماند. از منابعی که امسال نسبت به سال گذشته برای جبران کاهش سایر منابع درآمدی از جمل فروش نفت حدود ۲۲ درصد رشد داشته درآمدهای مالیاتی است.
بیان این موضوع سوال مهم و قابل توجهی را طرح میکند و آن سوال این است که آیا قرار است با ادامه شیوههای نادرست مالیاتی مردم تاوان کاهش قیمت نفت و پیامد آن را در بودجه بدهند؟
پازوکی: اکنون وقت افزایش نرخ مالیات نیست
مهدی پازوکی، اقتصاددان، در گفتوگو با فرارو ضمن تاکید بر ضرورت کسب درآمد دولت از مالیات با افزایش نرخ مالیاتها مخالفت کرده گفت: در همه کشورهای پیشرفته مالیات اصلیترین منبع درآمدی دولت است، ما نیز اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی چیزی فراتر از یک شعار باشد باید در این راستا حرکت کرده و از وابستگی اقتصاد به نفت رها شویم.
وی افزود: برای رسیدن به هدف رهایی از وابستگی از درآمدهای نفتی و کسب درآمد از مالیات اگر ضعفی در قوانین وجود دارد هم دولت میتواند با ارایه لایحه فوریتی در جهت رفع آن اقدام کند اما تا جایی که من میدانم ما هیچ وقت مشکلی در قوانین مالیاتی نداشتهایم بلکه مساله اصلی در ساختار اجرای آن است.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه جهان مدرن را اندیشههای مدرن اداره میکند، نه ابزار مدرن گفت: باید از تجارت کشورهای توسعه یافته بهره بگیریم.
پازوکی با وجود آنکه به شدت از کسب درآمد دولت از اخذ مالیات استقبال می کند اما مخالف افزایش نرخ مالیات در این برهه زمانی در کشور است.
او در تشریح دلایل مخالفتش گفت: افزایش نرخ مالیاتی در شرایط کنونی پیامدهای منفی همچون تشدید رکود اقتصادی را به همراه دارد لذا باید پایههای مالیاتی کشور را گسترش دهیم.
به گفته وی آمریکاییها ضرب المثلی دارند که میگوید از مرگ میتوان فرار کرد اما از مالیات نه، این یعنی ساختار و نظام مالیاتی بسیار دقیق، ما در ایران بر اساس اطلاعات من از ۴۰ درصد مردم مالیات اخذ میشود، ۴۰ درصد معافیت از مالیات داریم و ۲۰ درصد نیز فرار مالیاتی!
پازوکی ادامه داد: مجلس باید وارد عمل شده و ترتیبی دهد تا همه نهادها – نهادها و ارگان های حاکمیتی و شرکتهای وابسته به آن، شرکتهای وابسته به نهادهای نظامی و... – مالیات بپردازند. یکی از معضلات این معافیتهای ایجاد فساد و رانت است. اکنون برخی نهادهای نظامی به بخش مسکن ورود کرده و بساز و بفروش شدهاند. این وضعیت با عدالت اجتماعی در تعارض است و باید جلوی آن را گرفت.
این کارشناس مسایل اقتصادی با بیان اینکه مالیات شامل مالیات مستقیم – مالیات در درآمد و دارایی و... – و مالیات غیر مستقیم – مالیات بر کالا – میشود، گفت: برای تامین عدالت اجتماعی باید بر مالیاتهای مستقیم تمرکز کرد.
این استاد دانشگاه گفت: یکی از ایرادات نظام مالیاتی در همین خصوص است. یک مغازه مالیات بر ارزش افزوده میگیرد اما دیگری نمیگیرد. حتی مغازه داری که مالیات بر ارزش افزوده میگیرد هم آن را به سازمان مالیاتی نمیدهد!
پازوکی ادامه داد: من به عنوان یک اقتصاددان طرفدار اقتصاد بازار، اگر جای دولت بودم طراحی یک سیستم مالیاتی کارآمد و یک سیستم خدمات اجتماعی مناسب را در اولویت قرار میدادم.
وی کشورهای اسکاندیناوی مانند دانمارک، سوئد و نروژ را نمونه خوبی در این خصوص دانست و تاکید کرد: برخی فکر میکنند مشکلات ما به خاطر نفت است اما به اعتقاد من ما گرفتار مدیریت غلط هستیم. میبینیم که نروژ هم صادرات نفت دارد و هم در حساب ذخایر ارزی غنی و البته جز کشورهای شاخص در امر رفاه اجتماعی است.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه با تفکر سنتی نمیتوان جامعه صنعتی را اداره کرد، گفت: همه قوا باید به این نتیجه برسند که نظام مالیاتی اصلاح شود. اکنون شاهد فرار مالیاتی به شیوههای مختلف هستیم برای نمونه، برخی از سرمایهداران با چهره های صاحب نفوذ شریک میشوند.
به این ترتیب باید نتیجه گرفت که اگر دولت اراده خود را بر مدیریت فعالیتهای اقتصادی در کشور به ویژه در حوزه اقتصاد زیرزمینی – بخشی که به عبارتی فرار مالیاتی دارد – قرار دهد، میتوانیم بدون تغییر در نرخهای مالیاتی به سمت افزایش در چتر پوشش مالیاتی پیش رفته و سهم منابع عمومی دولت از دریافت مالیاتها را بدون وارد کردن فشار بر مردم، افزایش دهیم.
اما اگر قرار باشد که همچنان افرادی مجاز به ایجاد نابسامانی در اقتصاد کشورها باشند از معافیتهای بیحد و مرز بهره ببرد، بر مردم فشار وارد میشود و قطعا آستانه تحمل مردم با افزایش این هزینهها پایین میآید لذا این نکته مهمی است که نباید آن را نادیده گرفت.
بنابراین دولت باید چتر حمایت مالیاتی خود را گستردهتر کرده و کسانی که اکنون از مالیات فرار میکنند را نیز مشمول دریافت مالیات کند تا منابع دولتی در سال آتی افزایش یابد.
حقشناس: ضرورت افزایش ظرفیت مالیاتی
هادی حقشناس، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگو با فرارو بر ضرورت اصلاح در شیوههای اخذ مالیات تاکید کرد و گفت: بهترین روش اخذ مالیات از مجموع درآمد است اما در اقتصاد ایران معمولا اولین گروهی که از آنها مالیات گرفته میشود کارمندان دولت و قشر کارگری هستند که میزان درآمدشان مشخص است.
وی افزود: این درحالی است که شاهدیم در جامعه ما مردم یک منبع درآمد ندارند و به همین خاطر فرارهای مالیاتی به ویژه در میان سرمایهداران بسیار است.
این کارشناس مسایل اقتصادی گفت: در اقتصاد ما ظرفیت مالیاتی نسبت به تولید ناخالص ملی ۶ درصد است در حالی که در کشورهایی با اقتصاد مشابه ما این رقم به ۳۰ درصد میرسد.
حقشناس ادامه داد: اگر این میزان را به دو برابر هم برسانیم کل هزینههای جاری کشور تامین میشود.
وی با تاکید بر اینکه چاره کار افزایش نرخ مالیاتی نیست، گفت: اگر تعرفههای وارداتی را به شکلی تعریف کنیم که قاچاق کم شود و با اقتصاد زیر زمینی مقابله کنیم بر ظرفیت مالیاتی کشور افزوده خواهد شد.
این نماینده پیشین مجلس همچنین گفت: یکی از ایرادات شیوه اخذ مالیات مربوط به مالیات بر درآمد است. بر اساس قانون گروههای درآمدی مختلف مبلغ مالیاتی متفاوتی میپردازند. رقم مالیات نیز با افزایش درآمد به صورت تصاعدی افزایش مییابد. مشکل اینجاست که مجموع درآمد افراد یک جا محاسبه نمیشود و درصد مالیات آنان به درستی محاسبه نشده و از درآمد مالیاتی کشور میکاهد.
وی در پاسخ به این پرسش که نظام مالیاتی جدید میتواند این مشکل را حل کند، گفت: نظام مالیاتی که از آن صحبت میکنند تنها پایههای شغلی بیشتری را مشمول مالیات میکند.
مالیات اساسا مولفههای مختلفی دارد همچون مالیات بر سود، مالیات بر درآمد، مالیات بر مصرف در قالب ارزش افزوده، مالیات بر داراییها و.... مشکلی که در حال حاضر در بحث مالیات بر داراییها وجود دارد این است که در بررسی ارزش داراییها معمولا ارزش روز آنها محاسبه نمیشود و ارزش دفتری مبنای محاسبه قرار میگیرد. بر این اساس مالیات زیادی به آنها تعلق نمیگیرد.
از این رو ضروری است که در سازوکار نظام مالیاتی به رفع این اشکالات توجه شود. امید است که در نظام یکپارچه مالیاتی که در حال شکلگیری است به این مسایل توجه شده و مشکلات کنونی مرتفع شود./فرارو/110
۳۰/۱۱/۱۳۹۳ - ۱۷:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]
صفحات پیشنهادی
تصویر برداران داعش چه کسانی هستند؟
تصویر برداران داعش چه کسانی هستند کیفیت بالای تصاویر منتشر شده از طرف داعش همواره بحث برانگیز بوده است به گزارش روزنامه ساندی تایمز انگلیس پنج شهروند انگلیسی نقش تصویربرداران گروه تروریستی داعش را ایفا می کنند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از روزنامه ساندی تایمتصويربرداران داعش چهکسانی هستند
تصويربرداران داعش چهکسانی هستند فابیو بوکاس معروف به عبدالرحمن الاندلس شهروند بیست و دو ساله انگلیسی در تصویربرداری جنایت های داعش با فناوری پیشرفته نقش دارد روز نو پنج شهروند انگلیسی نقش تصویربرداران گروه تروریستی داعش را ایفا می کنند به گزارش روز نو فابیو بوکاس معروف به عتصويربرداران داعش چهکسانی هستند |اخبار ایران و جهان
تصويربرداران داعش چهکسانی هستند پنج شهروند انگلیسی نقش تصویربرداران گروه تروریستی داعش را ایفا می کنند کد خبر ۴۷۲۷۸۱ تاریخ انتشار ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹ ۴۹ - 04 February 2015 پنج شهروند انگلیسی نقش تصویربرداران گروه تروریستی داعش را ایفا می کنند به گزارش واحد مرکزی خبر فابیو بوکبرپایی بازارچههای دائمی برای فروش تولیدات زنان
یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۹ مشاور امور بانوان وزیر صنعت معدن و تجارت گفت در برنامه داریم بازارچههای دائمی در استانها و شهرهای مختلف کشور در حمایت از فروش تولیدات زنان در کشور برپا شود سهیلا جلودار زاده در گفتوگو با خبرنگار ایسنا در گیلان اظهار کرد برخی از زنان کشورمان که دمعین ویژه پرند: قیمت مسکن مهر پرند دیگر تغییر نمیکند/ اولویت تحویل با کسانی که پرداخت به موقع دارند
معین ویژه پرند قیمت مسکن مهر پرند دیگر تغییر نمیکند اولویت تحویل با کسانی که پرداخت به موقع دارندمعین ویژه پرند از عدم تغییر در قیمت مسکن مهر این شهر خبر داد و گفت متقاضیانی که زودتر از سایرین نسبت به پرداخت آوردههای خود اقدام کنند در اولویت دریافت واحدهایشان قرار میگیرندحل شدن مسائل فنی اولویت اصلی خط اینچهبرون است
شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸ ۳۲ وزیر راهآهن ترکمنستان اعلام کرد آنچه در توسعه مسیر ریلی ایران ترکمنستان و قزاقستان از اهمیت بیشتری برخوردار است قبل از یکسان سازی تعرفه نیاز به بهبود مسائل فنی است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا نماینده کشور ترکمنستان در مذاکرات رلزوم تعیین تعرفه واحد برای حل مشکل ترانزیت در راهآهن اینچهبرون
شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸ ۰۹ رییس شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران با اشاره به نگاه مثبت سه کشور ایران ترکمنستان و قزاقستان به گسترش همکاریهای ریلی ابراز امیدواری کرد با حل مشکلات فنی و جزیی خط اینچه برون از تمام ظرفیت ترانزیتی خود در آیندهای نزدیک استفاده کند به گزارش خبرنگارمنطقه هفتحوض با هفت حوضچه بكر + تصاوير
مكانهای تفريحی ايران منطقه هفتحوض با هفت حوضچه بكر تصاوير 7حوضچه طبیعی بکر در بستر یکی از سرشاخههای رودخانه طرق در بلندیهای رو به جنوب بینالود شکل گرفته که چشم هر بینندهای را خیره میکند هر حوضچه به اندازه یک استخر است و آب از یکی به دیگری میریزد به گزارش خبرنگار اقتانقلابی در لباسهای زمستانی با پارچههای حرارتی هوشمند
دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۰ محققان آمریکایی با استفاده از فناوری نانو لباس هوشمندی طراحی کردهاند که از قابلیت تولید گرمای بیشتر و محافظت بهتر از بدن در هوای سرد برخوردار است به گزارش سرویس فناوری ایسنا حدود نیمی از مصرف انرژی جهانی مربوط به سیستمهای گرمایش ساختمانها و منازلاز «برج نقارهزن» چه میدانید؟ + عکس
دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۵ برج نقارهزن یکی از آثار تاریخی مجموعه بینظیر قلعه یزدگرد در شهرستان دالاهو از توابع استان کرمانشاه است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کرمانشاه برج نقارهخانه یا نقارهزن یکی از آثار ارزشمند مجموعه بناهای تاریخی قلعه یزدکسانی که مستمریبگیرکمیته امداد کرمانشاه نیستند،سبدکالا نمیگیرند - اخبار ایران و جهان |
پاکرو مطرح کرد کسانی که مستمریبگیرکمیته امداد کرمانشاه نیستند سبدکالا نمیگیرند شناسهٔ خبر 2491794 دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۴ استانها > کرمانشاه کرمانشاه- مدیر کل کمیته امداد استان کرمانشاه گفت کسانی که مستمری بگیر کمیته امداد امام خمینی ره استان نیستند و کمک موردی ازبیماریهای دریچهای قلب را بیشتر بشناسید
بیماریهای دریچهای قلب را بیشتر بشناسید یک فوقتخصص جراحی قلب و عروق گفت بیماریهای دریچهای قلب به دو دسته اکتسابی و مادرزادی تقسیم میشوند که باید شناخت بیشتری به ویژه روی دسته اکتسابی این بیماریها داشت به گزارش نامه نیوز عنایتالله کریمیان اظهار کرد قلب چهار دریچه دارتاثیر 25 درصدی سوابق تحصیلی در کنکور/ چه کسانی حق شرکت ندارند - اخبار ایران و جهان |
دانشگاه آزاد آزمون جداگانه ندارد تاثیر 25 درصدی سوابق تحصیلی در کنکور چه کسانی حق شرکت ندارند شناسهٔ خبر 2491956 دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۶ حوزه و دانشگاه > آموزش عالی ثبت نام برای آزمون سراسری سال 94 آغاز شده است و بر اساس اعلام قطعی شورای سنجش و پذیرش دانشجو میزان تأثيرترس زنان معتادِ به بازی «پو» از بچهدارشدن
ترس زنان معتادِ به بازی پو از بچهدارشدن معاون اسبق مرکز رسانههای دیجیتال گفت طبق گزارشات بینالمللی زنانی که پو بازی میکنند از بچهدارشدن به شدت میترسند چون میگویند من یک پو داشتم که شب و روزم را سیاه کرده بود حالا فکر کنید دو-سه تا پو بخواهم به دنیا بیاورم بهچه کسانی انتخابات رئیس مجلس خبرگان را سیاسی کردند؟/ همه نگاهها به سوی «سیَد» خبرگان
چه کسانی انتخابات رئیس مجلس خبرگان را سیاسی کردند همه نگاهها به سوی سیَد خبرگان بعد از آیتالله مشکینی جریانهای سیاسی به دلیل اختلافات فکری و اعتقادی به برخی از اعضای مجلس خبرگان به ویژه آیتالله هاشمی رفسنجانی سعی میکنند فضای مجلس خبرگان را به سمت سیاسی شدن سوق دهند تا بسی و سومین جشنواره فیلم فجر به چه کسانی می رسد؟
سیمرغ سی و سومین جشنواره فیلم فجر به چه کسانی می رسد نامزدهای بخش سودای سیمرغ سی وسومین جشنواره فیلم فجر اعلام شد نامزدهای بخش سودای سیمرغ مسابقه سینمای ایران سی و سومین جشنواره فیلم فجر در بخش های مختلف بدین شرح معرفی شدند نامزدهای جایزه بهترین فیلم ۱- فربازارچههای مرزی خراسان جنوبی تعطیل رسمی است - اخبار ایران و جهان |
فرامرزی بازارچههای مرزی خراسان جنوبی تعطیل رسمی است شناسهٔ خبر 2491536 یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷ ۰۹ استانها > خراسان جنوبی بیرجند- نایب رئیس اتاق بازارگانی بیرجند گفت بازارچههای مرزی خراسان جنوبی تعطیل رسمی است به گزارش خبرنگار مهر علی اکبر فرامرزی بعدازظهر یکشنبه در کار-
اقتصادی
پربازدیدترینها