تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ كس نيتى را در دل پنهان نمى‏كند، مگر اينكه خداوند آن نيت را (در رفتار و كردا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834454843




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- شکارچیان طمعکار حیات وحش زنجان را مورد تهدید قرار می دهند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شکارچیان طمعکار حیات وحش زنجان را مورد تهدید قرار می دهند زنجان - ایرنا - شکارچیان نه بدلیل گذران زندگی بلکه به خاطر طمع و احساس لذت، حق حیات را از جانوران و پرندگان می گیرند و با این کار نه تنها در حق و حقوق دیگر انسان ها اجحاف می کنند بلکه به طبیعت نیز ضربه و آسیب جدی می زنند.


انسانها برای زیست نیازمند طبیعت هستند و بدون وجود این سرمایه بسیار ارزشمند و طلایی به هیچ وجه قادر به ادامه زندگی نخواهند بود ولی متاسفانه در این میان برخی افراد دانسته یا ندانسته با توسل به شیوه های مختلف ازجمله شکار گونه های جانوری و پرندگان به این موهبت الهی آسیب رسانده و با این اقدام لطمات و صدمات جبران ناپذیری به خود و دیگران می زنند.
تلاش و فعالیت افراد برای رسیدن به رفاه و توسعه اقتصادی و اجتماعی نباید به شکار و صید بی رویه حیوانات و پرندگان و تخریب طبیعت منجر شود چراکه وجود محیط طبیعی برای آیندگان نیز امری لازم و ضروری است.
طبیعت بدون وجود گونه های جانوری و پرندگان زیبا و خوش الحان اصلا قابل تصور نیست و در واقع شکار و صید بی رویه حیوانات و پرندگان از سوی افراد سودجو و فرصت طلب بی حرمتی به طبیعت است.
سلب آزادی یا گرفتن جان حیوانات و پرندگان وحشی از سوی شکارچیان غیرمجاز زیبایی ها را از طبیعت می گیرد و خاطیان یقین بدانند که شکارهای بی رویه نسل گونه های جانوری را در معرض خطر انقراض قرار داده و زنجیره غذایی و چرخه طبیعت را با مشکل جدی مواجه می سازد.
متاسفانه شکارچیان غیرمجاز و فرصت طلب در استان زنجان نیز ساکت ننشسته و بخاطر سودجویی و یا احساس لذت بیشتر دست به شکار زده و برای رسیدن به مقصود نابخردانه حتی پای در مناطق تحت مدیریت و حفاظت شده می نهند و طبیعت را زخمی می سازند.
بهتر است شکارچیان غیرمجاز و تخریب کنندگان طبیعت هشدارها و توصیه های مسوولان ذیربط را جدی بگیرند و با محیط زیست، حیوانات و پرندگان وحشی دوست و مهربان باشند.
برای جلوگیری از شکار بی رویه و ترس از انقراض گونه های جانوری در زنجان ، پس از تاسیس کانون شکار و صید در سال 1336 در ایران به تدریج شعبات آن در سطح کشور و مراکز استان ها زیر نظر استانداران، مدیران کل کشاورزی، منابع طبیعی، فرماندهان نیروی انتظامی و هشت نفر از شکارچیان علاقه مند به طبیعت و متعهد محلی شکل گرفت و این کانون در زنجان نیز در سال 1340 تشکیل و به صورت شورایی اداره می شد.
کانون شکار و صید درسال 1346در ایران از جمله زنجان به سازمان شکاربانی و نظارت بر صید تغییر نام یافت و در واقع تشکیلات مقداری کامل تر شد و عمده وظایف آن کنترل شکار و صید و فروش پروانه شکار بود و اسفند سال 1350 سازمان شکاربانی و نظارت بر صید به "سازمان حفاظت محیط زیست" تغییر نام داد و تشکیلات وسیع تری پیدا کرد و در این مدت استان زنجان با عنوان سر شکاربانی فعالیت می کرد که در سال 1352 به اداره حفاظت محیط زیست تبدیل گردید.
لزوم گسترش بیشتر در اهداف و وظایف اداری و ایجاد واحدها در شهرستانهای تابعه استان در سال 1362 اداره حفاظت محیط زیست زنجان به اداره کل حفاظت محیط زیست استان ارتقا یافت و با تشکیلات گسترده تر ، وظایف بیشتری را در امر حفاظت و بهسازی محیط زیست عهده دار گردید.
ادراه کل حفاظت محیط زیست استان زنجان برای حفظ و ازدیاد نسل گونه های جانوری، چندین نقطه از مناطق زیست حیوانات و پرندگان را تحت مدیریت درآورد تا جلوی شکار بی رویه را بگیرد و در این خصوص نیز موفق عمل کرده است.
"منطقه سرخ آباد" به مساحت 122 هزار و 618 هکتار از سال 1375 تحت حفاظت قرار گرفت و دشت سهرین این منطقه در واقع یک زیستگاه با ارزش آهو محسوب می شود و دارای اقلیم های نیمه خشک مدیترانه ای معتدل است و پوشش گیاهی منطقه شامل ارس، گردو، سیاه تلو، زالزالک ، انار وحشی ، داغداغان ، زرشک ، زیتون ، گون ، آویشن ، درمنه ، کلاه میرحسن ، چوبک ، لاله ، مرزه ، ثعلب از جمله گونه های گیاهی و آهو ، پلنگ ، پازن ، گراز ، خرس قهوه ای ، سمورسنگی ، سنجاب ، دال ، زمینی ، رودک ، کبک دری ، هوبره ، عقاب ، شاهین ، غاز خاکستری ، خوتکا ، لک لک سفید ، باکلان ، افعی البرزی ، افعی شاخدارایرانی ، افعی زنجانی و ماهیانی نظیر کپور ، سیم ، اسبله ازجمله گونه های جانوری این منطقه می باشد.
بخشی از جنوب شرق منطقه حفاظت شده انگوران که خود از سال 1349 به حفاظت درآمد در سال 1354 به پناهگاه حیات وحش تبدیل شد ، این منطقه کوهستانی و تپه ماهوری به مساحت 29 هزار و 833 هکتار در شهرستان ماهنشان واقع و دارای اقلیم نیمه خشک معتدل است، از گیاهان مهم منطقه می توان به زرشک، بادام، تنگرس، بنه ، خینجوک ، کما ، درمنه ، لاله واژگون ، گل حسرت ، آویشن گون و انواع گندمیان اشاره کرد.
وجود رودخانه های قزل اوزن و انگوران چای به همراه شرایط توپوگرافی خاص منجر به تشکیل زیستگاه های متنوع جانوری در این منطقه شده و از زیستگاه های مهم قوچ و میش ارمنی محسوب می شود و پازن ، خرس قهوه ای ، گرگ ، سیاه گوش ، کفتار ، روباه معمولی ، کبک دری ، کبک ، دلیجه ، عقاب ، شاهین ، اگرت بزرگ ، انواع کوکرها ، خوتکا ، اردک سبز سر، درنا ، باکلان ، حواصیل ، افعی زنجانی ، افعی دماوندی ، کورمار ، لاک پشت برکه ای و ماهیانی چون زرده پر ، سس ماهی ، سفید رودخانه ای و اسبله ، از دیگر گونه های جانوری آن می باشد.
منطقه حفاظت شده انگوران نیز با مساحتی برابر با 92 هزار و 297 هکتار که از سال 1349 تحت حفاظت بوده منطقه ای است کوهستانی و تپه ماهوری در شهرستان ماهنشان ، دامنه ارتفاعی 1240 تا 3320 متر، بارندگی و دمای متوسط سالیانه 450 میلیمتر و 6 درجه سانتیگراد دارای اقلیم های مدیترانه ای و نیمه مرطوب معتدل می باشد.
پوشش گیاهی منطقه بطور عمده لاله واژگون ، درمنه ، چوبک ، گون ، کلاه میرحسن ، لاله ، شقایق ، کما ، مرزه ، شکر تیغال ، گل حسرت به همراه درختان و درختچه هایی نظیر بنه ، بادام، خینجوک ، شیرخشت، زرشک ، گردو و سنجد و زیستگاه مناسبی برای قوچ و میش ارمنی و پازن است و گونه های جانوری چون خرس قهوه ای، روباه معمولی، سیاهگوش، سمور سنگی،کبک دری،کبک چیل، باقرقره، سار، دال، شاه بوف، غاز خاکستری، تنجه،آنقوت، حواصیل، خوتکا، اگرت بزرگ، افعی زنجانی، لاک پشت افغانی و ماهیانی از جمله سفید رودخانه ای، سس، زرده پر، اسبله در آن زیست می کنند.
منطقه شکار ممنوع فیله خاصه نیز از سال 86 به مدت پنج سال برای شکار ممنوع اعلام شد، این محدوده بین 47 درجه و 55 دقیقه تا 48 درجه و 15 دقیقه طول شرقی و 36 درجه و57 دقیقه تا 37 درجه و 38 دقیقه عرض شمالی واقع و وسعت آن نیز110 هزار و 532 هکتار می باشد.
گونه های درختی مثل درختان میوه و صنوبر و گونه های گیاهی چون انواع آویشن، درمنه، انواع خانواده گندمیان وگیاهان بالشتکی و همچنین آهوی ایرانی ، گراز، پرندگانی چون کبک، باقرقره، انواع پرندگان شکاری، انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر زمستانی و انواع خزندگان در این منطقه وجود دارد.
منطقه شکار ممنوع خرمنه سر از تاریخ 1/8/81 برای مدت 5 سال شکار ممنوع اعلام شده و این منطقه در شمال استان زنجان و دامنه جنوبی سلسله جبال البرز در محدوده بین 48 درجه و 45 دقیقه و 30 ثانیه تا 49 درجه و10 دقیقه و 34 ثانیه طول شرقی و 36 درجه و 45 دقیقه و10 ثانیه تا 37 درجه و 4 دقیقه و 5 ثانیه عرض شمالی واقع شده و وسعت آن حدود 77 هزار و 885 هکتار بوده و دامنه تغییرات ارتفاع آن از 300 تا حداکثر 2800 متر می باشد.
حیات وحش منطقه شامل کل و بز ، خرس قهوه ای ، پلنگ ، سیاه گوش ، گرگ ، کفتار ، گراز ، کبک دری ، کبک چیل ، طرلان ، دلیجه ، شاه بوف ، عقاب طلایی و انواع پاسری فرمها می باشد و دارای گونه های گیاهی نظیر ارس ، بلوط ، گردو ، بنه ، ازگیل ، زالزالک ، سیاه تلو ، افرا ، داغداغان ، ولیک ، آلبالوتلخه ، بادام کوهی ، راش و انواع گون می باشد.
منطقه شکارممنوع خراسانلو نیز با منطقه حفاظت شده باشگل شهرستان تاکستان همجوار می باشد و در بین 49 درجه و 5 دقیقه تا 49 درجه و33 دقیقه طول شرقی و 36درجه و 6 دقیقه تا 36 درجه و 26 دقیقه عرض شمالی واقع و وسعت آن نیز 70 هزار و 157 هکتار می باشد ، حداقل ارتفاع 1550 متر و حداکثر 2971 متر و دامنه تغییرات ارتفاعی 1421 متر است.
این منطقه کوهستانی بوده و با میزان بارندگی بالای 400 میلیمتر در سال است ، پوشش گیاهی منطقه بطور عمده شامل چوبک ، بومادران ، گون ، کلاه میرحسن ، پسته وحشی، سیاه تلو و ... تشکیل شده و زیستگاه قوچ و میش وحشی البرز مرکزی و گونه هایی چون خرس قهوه ای ، پلنگ ، سیاه گوش و کبک معمولی می باشد.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست استان زنجان، برخورد قانونی با شکارچیان متخلف را امری لازم و ضروری دانست و گفت: افرادی که بطور غیرمجاز دست به شکار حیوانات و پرندگان می زنند در صورت مشاهده از سوی محیط بانان دستگیر و پس از تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
زعفر افشاری ، افزود: حیوانات و پرندگان را نباید شکار و یا در قفس محبوس کرد چراکه زیبایی دشت و دمن با وجود آنها دیدنی و تماشایی تر است و حیف است برخی افراد طبیعت را از وجود آنها پاک سازد.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان نیز گفت: خداوند موجودات روی زمین را براساس حکمت آفریده است و هیچ فردی حق ندارد به خاطر منافع شخصی گونه ها جانوری را از بین ببرد.
تورج قاسمی افزود: چرخه طبیعت و اکوسیستم با شکار بی رویه دچار مشکل می شود و اگر نسل گونه های جانوری حفظ نشود به حتم ضرر و آسیب آن به انسان ها برخواهد گشت پس باید با طبیعت و گونه های جانوری و گیاهی موجود در آن مهربان تر بود.
وی تصریح کرد: وجود وحوش به طبیعت جلوه ای زیبا و تماشایی می دهند و برخی کشورها از این سرمایه مهم و ارزشمند برای کسب درآمد بهره می گیرند و با جذب توریست درآمدزایی خوبی می کنند.
قاسمی افزود: در عرصه علم و پژوهش نیز گونه های جانوری ارزشمند بوده و از جایگاه بالایی برخوردارند چراکه در بحث اصلاح گونه های جانوری اهلی که مقاوم به بیماری ها و آب و هوای خاص و خشن هستند می توان استفاده خوبی کرد.
یک شهروند زنجانی نیز گفت: انسان های نخستین برای سیر کردن شکم دست به شکار حیوانات و پرندگان آن هم به اندازه نیاز می زند ولی امروز هیچ شکاری برای سیر کردن شکم نبوده و جز ضربه و آسیب بر طبیعت نام دیگری برآن نمی توان نهاد.
597/6085



29/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن