واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیر امور پژوهش مرکز استعدادهای درخشان: مدارس استعدادهای درخشان همچنان پابرجا هستند تهران - ایرنا - مدیر امور پژوهش مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان گفت: مدارس استعدادهای درخشان همچنان پابرجا هستند البته انتقاداتی نسبت به روند پرشتاب توسعه این مدارس در پنج ساله اخیر وجود دارد.
رضا گلشن مهرجردی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا اظهار داشت: یکی از بندهای مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش نیز استمرار بر ارایه خدمت به شیوه تفکیکی را با نگاه اصلاحی و حداقلی مورد تاکید قرار داده است.
وی تصریح کرد: در این ارتباط بحث ساماندهی ظرفیت پذیرش مدارس استعدادهای درخشان در یک برنامه سه یا چهار ساله در دستور کار این مراکز قرار دارد اما این مساله مغایرتی با اجرای طرح شهاب ندارد.
مدیرامور پژوهش مرکز ملی استعدادهای درخشان با بیان اینکه موضوع پرورش استعدادهای درخشان انواع مختلفی دارد، اظهار کرد: اکنون شناسایی افراد مستعد در قالب برگزاری جشنواره های فرهنگی و هنری و مسابقات علمی انجام می شود که جذب دانش آموزان در مدارس استعدادهای درخشان یکی از این روش های مبتنی بر شیوه تفکیک است.
گلشن مهرجردی با بیان اینکه طرح شهاب نیز یک روش شناسایی استعدادهای برتر مبتنی بر ایده تلفیق است، توضیح داد: در واقع روش های پرورش استعدادهای درخشان دانه های متعدد یک پازل هستند که همه در کنار هم شبکه خدمات رسانی به استعدادهای برتر را ارایه می دهند.
وی اظهار داشت: روح حاکم بر طرح شهاب این است که در آموزش و پرورش مخاطبان ما با یکدیگر متفاوت بوده و اصل توجه به تفاوت های فردی مطرح است و دانش آموزان دختر و پسر، شهری و روستایی و تهرانی و مناطق دو زبانه هر یک اقتضائاتی داشته و فراگیران از جنبه های مختلف با هم متفاوت هستند.
وی یکی از این تفاوت ها را تنوع استعدادها برشمرد و تصریح کرد: از این رو لازم است تنوع استعدادها شناسایی شده و برنامه های متناسب با استعداد و علاقه دانش آموزان در قالب برنامه درسی رسمی یا فعالیت های فوق برنامه و برون مدرسه ای در اختیار آنان قرار گیرد.
وی اضافه کرد: مدارس استعدادهای درخشان که اکنون مشغول فعالیت هستند براساس ضوابط خود می توانند دانش آموز جذب کنند و اگر فردی در آزمون ورودی این مدارس قبول شود می تواند در این مدارس ادامه تحصیل دهد.
مدیر امور پژوهش مرکز استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان افزود: طرح شهاب امسال در تمامی ادارات کل آموزش و پرورش اجرا شد به این نحو که هر اداره کل یک منطقه را انتخاب کرد که در نهایت 32 منطقه آموزشی درگیر اجرای طرح شدند.
گلشن مهرجردی ادامه داد: در مناطق مجری این طرح تمامی کلاس های چهارم ابتدایی تحت پوشش قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: هدف از اجرای طرح شهاب آن است که دانش آموزان دارای استعدادهای برتر در یک نظام غیر تفکیکی و تلفیقی در محیط آموزشی فرآیند شناسایی استعدادها را طی کرده و پس از شناسایی استعدادها در سطوح بالاتر راهنمایی های لازم را دریافت کنند.
مدیر امور پژوهش مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان اظهار کرد: طرح شهاب مصوبه بهمن سال 86 است که پس از دو سال بررسی به صورت آزمایشی و محدود در بنیاد نخبگان دو استان اجرا شد.
گلشن توضیح داد: در سال 90 با شکل گیری مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان، کار به این مرکز سپرده شد که ابتدا این مرکز تجارب استان ها در همکاری با بنیاد نخبگان را جمع آوری کرد و الگوی اجرایی برای آن نوشته شد.
وی ادامه داد: طرح شهاب در سال 92 - 91 به صورت محدود در هفت استان و به صورت آزمایشی اجرایی شد و برای سال 93-92 قصد بود با گستره وسیع تر اجرا شود اما مشکلات اعتباری آموزش و پرورش این امکان را فراهم نکرد.
مدیر امور پژوهش مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان با بیان اینکه در سال تحصیلی جاری طرح شهاب برای اولین بار در 32 منطقه در حال اجرا است، یادآورشد: طرح شهاب یک فرایند 9 ساله دارد و اینگونه نیست که دانش آموز امروز شناسایی و به سرعت به او خدمات ارایه شود.
گلشن مهرجردی توضیح داد: از انجا که هر دانش آموز یک فرایند 12 ساله تحصیلی را طی می کند در قالب طرح شهاب از پایه چهارم ابتدایی تحت فرآیند شناسایی قرار می گیرد و با شروع متوسطه اول و دوره متوسطه دوم بار شناسایی وظیفه معلم کم می شود و تکالیف ما در حوزه هدایت و حمایت پررنگ می شود.
مدیر امور پژوهش مرکز ملی استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان خاطرنشان کرد: اکنون حدود 140 هزار دانش آموز در 670 مدرسه استعدادهای درخشان (سمپاد) در دوره متوسطه اول و دوم مشغول به تحصیل هستند.
فراهنگ ** 1883**1601**
29/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]