تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):زيارت امام حسين عليه السلام را رها نكن و دوستان خود را هم به آن سفارش كن، كه در ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816870013




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- معادلات جدید در پرتو رسانه های نوین


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معادلات جدید در پرتو رسانه های نوین تهران-ایرنا- معادلات گذشته در تنظیم روابط کشورها، با کوچک تر و پیچیده تر شدن جهان به واسطه رشد روزافزون وسایل ارتباط جمعی از قبیل اینترنت و ماهواره، تا حدود زیادی به هم خورده و جای خود را به شیوه های جدیدی داده است.


به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، با گسترش و بروز وسایل جدید و نوین ارتباطات جمعی، جهان معاصر در تمامی عرصه ها دچار تحولات گسترده ای شد به گونه ای که برخی از اندیشمندان از آن با عنوان پدیده جهانی شدن و یا دهکده جهانی نام می برند.
پیشرفت های سریع تکنولوژی در قرن بیستم سبب افزایش کارایی بیشتر رسانه ها در تمامی ابعاد زندگی بشر همچون اقتصاد، فرهنگ، هنر، سیاست و غیره شد.
گسترش رسانه ها آنچنان در این سال ها فزونی یافت که دیگر حتی اگر در محروم ترین گوشه دنیا واقعه ای رخ دهد در همان دقایق ابتدایی رویداد، سایر ملت های جهان از آن آگاهی می یابند.
این عوامل سبب شد تا دولتمردان و مهره چینیان عرصه سیاست به این باور برسند که افکار عمومی نماینده ای با عنوان رسانه ها دارد تا به عنوان رکن چهارم دموکراسی نقش آفرینی کند.
عبدالحسین گودرزی استاد دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید: امروزه رسانه ها در حوزه های بین المللی و سیاست خارجی نیز نقش مهم و راهبردی ایفا می کنند و شیوه های مختلف نظام های رسانه ای دنیا در کنار سیاست های داخلی و خارجی خود به عنوان ابزاری موثر به نوعی دیپلماسی دست می زنند که قدرت و تاثیرگذاری آنها هر روزه خود را نمایان تر می سازد.
این استاد ارتباطات جمعی می افزاید: هم اکنون اینترنت و شبکه های تلویزیونی ماهواره ای در کنار رسانه های مکتوب آزاد، فضاهای متکثری را در روابط بین الملل کشورها ایجاد کرده است که دست دولت ها و حاکمیت ها برای کنترل آنان با محدودیت جدی روبرو کرده است.
وی معتقد است که بر این اساس نیز بسیاری از دولت های جهانی سعی در ارتباط گیری و تحت پوشش قرار دادن رسانه ها را دارند تا بتوانند علاوه بر کنترل آنها در افشای ضعف های دولتمردان از کمک و یاری رسانه ها در پیشبرد مقاصد سیاست داخلی و خارجی خود بهره مند شوند.
بر این اساس هم اکنون رسانه های ارتباط جمعی به عنوان یکی از ابزارهای مهم تاثیرگذار بر افکار عمومی و تغییر دیدگاه ها و نگرش ها، نقش موثری در پیشبرد مقاصد و اهداف دولتمردان استعمارگر جهت سلطه به سایر کشورها دارند.
رسانه در دهکده جهانی کنونی به منزله کلیدی برای ورود به روابط بین الملل قلمداد می شود و از این رو دیگر در هر نهاد بین المللی، رسانه به یک ارگان رسمی تبدیل شده است.
بر اساس نظر پروفسور «حمید مولانا » روابط بین الملل به «زمینه های مطالعاتی که شامل تبادل ارزش ها، نگرش ها، افکار و اطلاعات از طریق افراد، گروه ها، دولت ها و تکنولوژی ها و تاثیرات آنها و نیز مطالعه ساختار سازمان هایی که مسوولیت ترویج اینگونه پیام ها میان ملت ها و فرهنگ ها هستند» گفته می شود.
براساس این تعریف، ابعاد ملی و بین المللی و میان فرهنگی تبادل پیام ها مدنظر قرار گرفته و به کانال ها و سازمان های ارتباطی نیز توجه شده است.
رسانه ها در دنیای کنونی در تمامی معادلات جهانی تاثیرگذار هستند به گونه ای که با یک خبر، قیمت بورس های جهانی دچار نوساناتی می شوند که گاهی ضربات جدی بر پیکره آنها وارد می شود و یا بالعکس.
رسانه ها در عرصه های اجتماعی، سیاسی اعم از داخلی و خارجی، فرهنگ و هنر و غیره نیز تاثیر به سزایی دارند؛ گاهی یک خبر همچون کشته شدن یک سیاهپوست در آمریکا، کشوری را دچار تنش می کند و یا گاهی رفتارهای شخصیتی فردی در عرصه سیاست سبب تنزل حزب مطبوعش در انتخابات می شود.
پس از حادثه 11 سپتامبر، رسانه های آمریکایی نقش بسیار موثری در پیشبرد اهداف «جورج دبلیو بوش» رییس جمهوری وقت ایالات متحده داشتند به گونه ای که جنایات و کشتار وسیع به دست سربازان کاخ سفید، در پوشش مبارزه با تروریسم نادیده گرفته شود.
لشکرکشی آمریکا به منطقه و اشغال کشورهای عراق و افغانستان که علاوه بر تحمیل هزینه های فراوان به شهروندان آمریکایی؛ سبب کشتار وسیع مسلمانان شد به واسطه حمایت رسانه ها، چنان بی سر و صدا صورت گرفت که نه تنها افکار عمومی را آزرده نکرد بلکه سربازان کاخ سفید را به عنوان منجی بشریت نشان داد.
همچنین رسانه ها در روابط بین المللی کشورها نیز تاثیر به سزایی دارند و گاهی این نقش آنچنان پررنگ است که سبب نزدیکی و تعامل و یا دوری و حتی دشمنی کشورها با یکدیگر می شود.
تاثیر رسانه ها در روابط بین المللی جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورها نیز در شرایط کنونی کاملا مشهود است و دولت یازدهم نیز با آگاهی از این قدرت نرم در مذاکرات هسته ای خویش با گروه 1+5 سعی دارد دیدگاه های واقعی ایران اسلامی را از طریق رسانه های جهانی به افکار عمومی ارائه دهد؛ چرا که بسیاری از این بنگاه های سخن پراکنی به سبب وابستگی به کارتل های صهیونیستی در بسیاری از مواقع چهره ای مخدوش و ناسالمی از ایران را به جهانیان ارائه می کنند.
دولت تدبیر و امید در شرایطی که سعی در زدودن چهره نادرست ارائه شده برخی از رسانه های دنیای استکبار از ایران را دارد؛ گاهی در کشور شاهد نوشتارهایی در رسانه ها هستیم که هیچ سنخیتی با سیاست های خارجی دولت ندارد.
شعارهای تند علیه تیم دیپلماسی کشورمان در حالی که مورد وثوق رهبر معظم انقلاب هستند؛ در برخی از رسانه ها ازجمله مواردی است که در شرایط کنونی مشاهده می کنیم.
نمونه های فراوانی از شیطنت های برخی رسانه های خارجی و داخلی را می توان در این گزارش ذکر کرد که در عرصه خارجی نیز آخرین مورد، شیطنت روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال بود.
وال استریت ژورنال در گزارشی مدعی شده است: « آیت الله خامنه ای رهبر ایران در هفته های اخیر به نامه باراک اوباما در اکتبر سال 2014 که در آن خواستار همکاری تهران و واشنگتن برای مقابله با نیروهای داعش شده بود پاسخ داده است.»
این در حالی است که پاسخ رهبر معظم انقلاب به نامه رئیس جمهوری آمریکا، جدید نیست و بر اساس اخبار به دست آمده، همان زمان محترمانه و البته صریح به نامه اوباما پاسخ داده شده بود.
فراهنگ**9187**1027



29/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن