واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیر عامل کانون پرورش فکری: جشنواره قصه گویی دوره هفدهم را با رویکردی جدید تجربه می کند تهران - ایرنا - مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: هفدهمین جشنواره بین المللی قصه گویی با یک سال تاخیر و اتخاذ رویکردهای جدید 27 تا 30 بهمن در کرمانشاه برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش ایرنا، علیرضا حاجیان زاده روز شنبه در نشست خبری اظهار داشت: سال گذشته به دلیل ارزیابی های علمی و پژوهش در نتایج و نواقص 16 دوره گذشته جشنواره قصه گویی، این جشنواره برگزار نشد و امسال با استفاده از نتایج پژوهش ها، شیوه نامه ای طراحی شده است.
وی، کاهش مراحل جشنواره و حذف مرحله منطقه ای را از جمله رویکردهای دوره هفدهم جشنواره بین المللی قصه گویی عنوان کر و افزود: در این دوره به منظور تقویت فعالیت قصه گویی در مراکز و کتابخانه های کانون پرورش فکری تلاش شده جهت دهی فعالیت ها به سمت ارتباط چهره به چهره با کودکان پیش رود.
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اضافه کرد: اختیاری شدن جشنواره در بخش مشارکت مربیان قصه گوی کانون و انتخاب گروه داوری توانمند، محقق و پژوهشگر از دیگر رویکردهای جدید این دوره از جشنواره است.
حاجیان زاده ادامه داد: برای اینکه قصه گویان تمام توان خود را برای ارایه یک قصه خوب بگذارند و نگران انتخاب نشدن از سوی داوران نباشند، در این بخش رقابت را حذف کرده و در پایان از تمامی قصه گویان به نوعی تقدیر به عمل می آید.
وی اظهار کرد: در این دوره از جشنواره همچنین از قصه های دینی و مذهبی جشنواره هایی چون جشنواره رضوی نیز استفاده شده است و بنا داریم از قصه گویان منتخب کتابخانه ای به صورت جداگانه تقدیر کنیم.
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همچنین برگزاری هشت کارگاه آموزشی و نشست تخصصی را از دیگر رویکردهای هفدهمین دوره جشنواره بین المللی قصه گویی برشمرد و گفت: داوری قصه گویی به صورت متمرکز در دبیرخانه انجام می شود.
* رونمایی از 17 عنوان کتاب قصه گویی
مدیر عامل کانون پرورش فکری از رونمایی 17 عنوان کتاب مرتبط با قصه و قصه گویی با عنوان سیمرغ در بخش جنبی جشنواره خبر داد و گفت: این کتاب ها در بر گیرنده روایت شفاهی قصه به زبان و گویش های محلی استان های مختلف است.
حاجیان زاده اظهار کرد: همچنین در این بخش از فرهنگ قصه شناسی یلدا شامل جمع آوری هشت هزار روایت شفاهی قصه های بومی و محلی نیز رونمایی خواهد شد.
وی افزود: در نظر است 15 جلد از این فرهنگ نامه تا اردیبهشت سال 94 منتشر شده و در اختیار علاقه مندان قرار گیرد.
* 31 نفر شایسته احراز مقام قصه گویی شدند
مدیر عامل کانون پرورش فکری گفت: در این دوره از جشنواره یکهزار و 777 قصه گو از مربیان کانون و قصه گویان آزاد شرکت کردند که 20 درصد از این افراد بر اساس رای هیات داوران انتخاب شدند که در نهایت 31 نفر شایسته احراز مقام قصه گویی شدند.
حاجیان زاده افزود: همچنین از هشت قصه گوی منتخب جشنواره رضوی و یک قصه گوی منتخب مراکز فراگیر کانون، 19 قصه گوی کتابخانه ای و 12 قصه گوی خارجی تقدیر به عمل می آید.
وی در ارتباط با قصه گویان خارجی نیز گفت: در مجموع 54 قصه گو از 29 کشور در این جشنواره شرکت کردند که در نهایت 12 قصه گو از کشورهایی چون کلمبیا، استرالیا، آمریکا، کانادا، اسکاتلند، کنیا، برزیل، ارمنستان، سوریه، لبنان و مراکش برای بخش پایانی انتخاب شدند.
مدیر عامل کانون پرورش فکری به بخش تجلیل از مروجان قصه گوی ملی این جشنواره نیز اشاره کرد و گفت: در این بخش از محمد میرکیانی کارشناس ادبیات کودک، نویسنده کتاب های متعدد قصه، رمان و نمایشنامه تجلیل به عمل می آید.
* قصه گویی کهن ترین هنر و سنت بشری است
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: قصه و قصه گویی از کهن ترین هنرها و سنت های بشری به شمار می رود و در ایران و فرهنگ ایرانی نیز قصه گویی از قدیم در محافل خانوادگی نهادینه شده است.
حاجیان زاده اظهار کرد: در فرهنگ دینی و اسلامی نیز قصه یک سنت الهی است و خداوند در قرآن نیز خود را به عنوان قصه گو معرفی کرده است.
وی با بیان اینکه قصه های قرآنی نشان از اهمیت قصه دارد، تصریح کرد: قصه نقش مهمی در تکوین شخصیت کودک دارد و بسیاری از ارزش های اخلاقی را می توان در قالب قصه به بچه ها منتقل کرد.
فراهنگ**1883**1027
25/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]