واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نسبت به احقاق حقوق جانبازان شیمیایی کوتاهی کردیم تهران- ایرنا - یک وکیل دادگستری با بیان اینکه حقوق مصدومان و جانبازان شیمیایی در هاله ای از ابهام است، گفت: نسبت به احقاق حقوق این عزیزان در عرصه ملی و بین المللی کوتاهی کردیم.
«حسین احمدی نیاز» روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا، افزود: 27 سال از پایان جنگ تحمیلی می گذرد و هنوز حقوق مصدومان شیمیایی در هاله ای از ابهام است.
این حقوقدان خاطرنشان کرد: با وجود تصویب قانون در مجلس که دولت را برای اقدام در این زمینه مکلف کرده است و با وجود تعداد زیادی از جانبازان شیمیایی و شهادت آنها، اقدام درخور و مناسبی برای احقاق حقوق آنها در محکومیت رژیم بعث عراق و مسببان این امر مانند کشورهای هلند، آلمان و غیره انجام ندادیم.
وی همچنین از ورود پیدا نکردن وکلای دادگستری در عرصه های ملی و بین المللی در این زمینه انتقاد کرد.
به گفته احمدی نیاز، در زمینه احقاق حقوق جانبازان و مصدومان شیمیایی خلا قانونی، حقوقی و قضایی داریم.
به گزارش ایرنا، نخستین همایش بین المللی «احقاق حقوق قربانیان کابرد سلاحهای شیمیایی جنگ ایران و عراق در مراجع ملی و بین المللی» به مدت دو روز در تاریخ 26 و 27 بهمن ماه در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
در این نشست رییس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: درست در زمانی حقوق بشر درجهان تبدیل به فرهنگ شده هیچ اقدامی برای هزاران قربانی سلاح شیمیایی ایران در نظام های بین المللی انجام نمی شود.
اقدامی برای هزاران قربانی سلاح شیمیایی ایران در نظام های بین المللی نمی شود
حسین سلیمی در نخستین روز این همایش افزود: تاریخ مدرن تاریخ تضادها است زیرا درست در زمان هایی، مفاهیمی توسط افرادی گسترش پیدا می کنند که خودشان بزرگ ترین ناقضان هستند.
وی افزود:به طور مثال اندیشه دموکراسی توسط ناپلئون بناپارت گسترش پیدا کرد و در قرن حاضر نیز مفاهیم وابسته به حقوق بین الملل از سوی ناقضان آن منتشر می شود .
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: درست در زمانی از سلاح های کشتار جمعی وشیمیایی بیشترین استفاده شد که فرهنگ نظام بشر دوستانه بیشتر ازهر زمانی در جهان مطرح است.
وی تصریح کرد: قربانیان مظلوم سلاح های شیمایی درجهان جلوی چشم داعیه داران حقوق بشر هستند اما هیچ اقدامی برای جلوگیری از بروز چنین فاجعه ای انجام نمی شود و فقط گردهمایی تشریفاتی درعرصه بین الملل برگزار می شود.
رییس دانشگاه علامه طباطبایی گفت:حتی وقتی مردم قربانی سلاح های شیمیایی شده اند اقدام عملی برای احقاق حقوق و یا دست کم انعکاس مظلومیت آنها اتفاق نمی افتد.
سید قاسم زمانی دبیر این همایش نیز با اشاره به گذشت 27 سال از حمله شیمیایی عراق به سردشت گفت : کشتار با سلاح های شیمایی وحشیانه ترین جنگ به شمار می آید و قربانیان آن نیز مظلوم ترین قربانیان هستند.
وی خاطر نشان کرد: قربانیان سلاح های شیمیایی به صورت دردناک جان می سپارند و با رنج بسیار به زندگی خود ادامه می دهند.
وی تاکید کرد: دراین همایش قانون الزام دولت به پیگیری غرامت مصدومان شیمیایی را پی گیری می کند تا این مساله روی کاغذ نماند.
دبیر این همایش یاد آور شد در آینده نزدیک دو همایش در رابطه با قربانیان مین و ظرفیت های موجود در نظام های ملی وبین المللی برای حمایت از قربانیان ترور برگزار می شود.
زمانی ادامه داد: سال ها است شهروندان ایرانی قربانی مین می شوند اما همایشی در مورد ابعاد حقوقی باقی مانده ازجنگ عراق برگزارنشده است.
وی افزود: ایران بیش از دیگر کشورها قربانی تروریست شده و قانون ترور نیز در کشور به تصویب رسیده، بنابراین جای برگزاری همایش درمورد ترور نیز خالی است.
اجتمام(4)** 9317 ** 1418
29/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]