محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845161282
دغدغه کنونی کیهان ازسیاستگذاریهای اقتصادی |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دغدغه کنونی کیهان ازسیاستگذاریهای اقتصادی
راغفر تاکید میکند: «یکی از شاخصها و نشانههای فساد در کشور تعارض میان منافع سیاستگذاران عمومی و بخش خصوصی است.» این البته تنها اظهارنظر و هشدار جدی در این باره نبود و کار به جایی رسید که مدیر عامل اسبق شرکت ملی نفت ایران، صراحتا از «دوره شدن وزرا توسط باجخواهان» سخن گفت!
کد خبر: ۴۷۶۳۳۳
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۲ - 18 February 2015
حسین شمسیان در یادداشت روز کیهان نوشت:
یکسال قبل و در بیست و نهمین روز بهمن ماه، سیاستهای کلان «اقتصاد مقاومتی» از سوی رهبر معظم انقلاب به روسای قوای سهگانه و مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شد. این سند مهم وتعیینکننده که باید از آن به عنوان «فن بدل» نظام در برابر تحریمهای ظالمانه و ناجوانمردانه یاد کرد، دارای نکات مهم تعیین کنندهای بود که توجه به هریک از آنها، میتوانست و میتواند به سرعت گرههای مهم و گلوگیر اقتصادی کشور را باز کند. براساس این سیاستها، قرار بود به گونهای برنامهریزی شود که؛ «تولید کالاهای اساسی» به ویژه آن دسته از کالاهای اساسی که از طریق واردات تأمین میشود، افزایش یابد و مبادی واردات این کالاها نیز باید متنوع شود. همچنین برای تأمین امنیت غذا و دارو و مواد اولیه تولید آنها «ذخایر راهبردی» ایجاد شود. از سوی دیگر قرار بود سهمی از درآمدهای نفتی که به صندوق توسعه ملی میرود هر سال نسبت به سال قبل افزایش یابد تا جایی که وابستگی بودجه سالانه به درآمدهای نفتی به صفر برسد.
ضربهپذیری درآمدهای نفتی نیز باید از طریق انتخاب «مشتریان راهبردی»، تنوع دادن به روشهای فروش، مشارکت دادن بخش خصوصی در فروش فرآوردههای نفتی و افزایش صادرات گاز، برق و محصولات پتروشیمی کاهش یابد. هزینههای عمومی کشور باید از طریق «منطقیسازی اندازه دولت»، حذف دستگاههای موازی یا غیرضروری و حذف هزینههای زائد کاهش یابد و صادرات کالا، به ویژه صادرات کالاهای «دانشبنیان» افزایش پیدا کند.» همچنین قرار بود نظام قیمتگذاری در کشور شفاف و روشهای نظارت بر بازار به روز شود.
این امور مهم و تعیینکننده که در قالب 24 سرفصل ابلاغ شد، امید زیادی در بین مردم و جامعه تولیدکننده کشور ایجاد کرد و انتظار این بود که با به کار بستن این نسخه شفابخش، بیماری اقتصاد کشور رو به بهبود نهد و بخصوص رکود اقتصادی با همت متخصصان و تولیدکنندگان داخلی، به رونق و گردش تبدیل شود. در اهمیت این مبحث و ضرورت و فوریت پرداختن به آن همین بس که رهبر معظم انقلاب درباره آن فرمودند: «لازم است قواي كشور بيدرنگ و با زمانبندي مشخص، اقدام به اجراي آن كنند و با تهيه قوانين و مقررات لازم و تدوين نقشه راه براي عرصههاي مختلف، زمينه و فرصت مناسب براي نقشآفريني مردم و همه فعالان اقتصادي را در اين جهاد مقدس فراهم آورند تا به فضل الهي حماسه اقتصادي ملت بزرگ ايران نيز همچون حماسه سياسي در برابر چشم جهانيان رخ نمايد.»
اما اینکه آن دستورات «بیدرنگ» به مرحله اجرا درآمد و برای آن «قوانین و مقررات و نقشه راه» تدوین شد و «مردم و فعالان اقتصادی» مجالی برای فعالیت و نقشآفرینی یافتند یا نه، موضوع مهمی است که با گذشت یکسال از آن پیام مهم، قابل نقد و بررسی است.
در این باره و توجه به آن در بخشهای مختلف و بویژه در مهمترین سند مالی دولت یعنی «بودجه 94» گفتنی است:
1- رکود کمسابقه حاکم بر اقتصاد کشور، موضوعی نیست که ساخته و پرداخته اذهان باشد و انکار آن انکار بدیهیات است. بسیاری از کارشناسان اقتصادی و اجتماعی درباره تبعات این وضع سخنها گفتهاند و تحلیلها ارائه دادهاند که به حق باید گفت توجه به هریک از آنها میتوانست از پدید آمدن وضعیت کنونی جلوگیری کند. اما نه تنها چنین نشد بلکه تاکید و اصرار بر رویههای ناصواب با رویکرد تخریب آنچه از گذشتگان برجای مانده و بدون ارائه نسخه جایگزین، تبدیل به رویه عملی و دائمی بسیاری از دولتمردان شد و نتیجه این رفتار، گردش اقتصادی در حجمی پایین و رکود در سطحی بالا شده است. به عنوان نمونه تعطیلی طرحهایی مانند«مسکن مهر» و بکار بردن ادبیات خاص دولت یازدهم از سوی وزیر مسکن مبنی بر «مزخرف بودن» طرحی که موجب خانهدار شدن بیش از دومیلیون خانوار ایرانی شده بود، سبب تعطیلی دهها صنعت و حرفه و هزاران کارخانه و کارگاه تولیدی و بیکار شدن جماعت زیادی در سراسر کشور شد و البته در مقابل طرحی جایگزین و منطقی – که غیرمزخرف هم باشد!- ارائه نشد. بهانه اصلی برای تعطیلی این طرح –وموارد مشابه- جلوگیری از افزایش نقدینگی در جامعه بود. اما امروزه بر کسی پوشیده نیست که میزان نقدینگی که در آغاز دولت یازدهم حدود 450 هزار میلیارد تومان بود، اکنون با رشدی عجیب و باور نکردنی به حدود 680 هزار میلیارد تومان رسیده است! یعنی طی 18 ماه حدود 50 درصد رشد داشته است!
2- با آنکه قرار بود مردم به صورت مستقیم در عرصه اقتصاد میداندار شوند، رصد فضای اقتصادی چیز دیگری را نشان میدهد. دکتر راغفر از اساتید اقتصاد در این باره میگوید: «یکی از مشکلات اصلی در دولت روحانی این است که بسیاری از مسئولان و تصمیمگیرندگان حوزه عمومی خود از صاحبان سرمایه در بخش خصوصی هستند... این مسئله باعث میشود که امکان برنامهریزی صحیح در بخش عمومی کشور منتفی شود زیرا کسانی که باید خود را وقف ساماندهی به اوضاع اقتصادی کشور کنند نیمی از وقت خود را درگیر بنگاهداریهای شخصی هستند.» راغفر تاکید میکند: «یکی از شاخصها و نشانههای فساد در کشور تعارض میان منافع سیاستگذاران عمومی و بخش خصوصی است.» این البته تنها اظهارنظر و هشدار جدی در این باره نبود و کار به جایی رسید که مدیر عامل اسبق شرکت ملی نفت ایران، صراحتا از «دوره شدن وزرا توسط باجخواهان» سخن گفت! او میگوید: «عدهای دور برخی از وزرای دولت را گرفتهاند و به دنبال جمع کردن غنائم پیروزی هستند و عملاً امتیازهایی را میگیرند و این مسئله را بنده به عینه شاهد هستم. ... وزرا مدیون ملت هستند نه مدیون شخص خاصی، آنها (باجخواهان از وزرا) نهایتاً دو سال حقوق به ما پرداخت کردهاند. ...» این اظهارات تکاندهنده و شواهد مشابه نشان از دوری متولیان امر از سپردن کار به مردم دارد.
3- افزون بر موارد فوق، قانونگریزی، عدم اجرای صحیح و دقیق مصوبات مجلس، مشکل دیگری است که نمیتوان به سادگی بر آن چشم پوشید. این نقیصه و بلیه بزرگ که در دولتهای پیشین هم مسبوق به سابقه بوده است، آفتی است که به هرج و مرج و بینظمی منجر شده و کار را به آنجا خواهد کشاند که کارآزمودهترین افراد هم در اصلاح امور با سختی و مشکل مواجه شوند. تردیدی نیست که مهمترین سندی که نشاندهنده نظم در دولت است بودجه سالانه و گزارش تفریغ آن است. بررسی گزارش تفریغ بودجه 92 نشان میدهد که دولت رغبتی به اجرای احکام تبصرههای بودجه ندارد و بیش از 65 درصد احکام بودجه در آن سال یا اساسا به کناری گذاشته شده و اجرا نشده است یا اگر اجرا شده به اهداف خود نرسیده یا اصلا ناقص اجرا شده است! شاید بحث معوقات بانکی که براساس اظهارات سخنگوی دستگاه قضا، حتی 200 هزار میلیارد تومان (حدود یک سوم کل نقدینگی کشور) هم تخمین زده میشود و عدم همت جدی دولت برای وصول آن را بتوان از بارزترین مصادیق بیاعتنایی به قانون و تکالیف مصرح قانونی دانست که موجب رنج و نارضایتی مردم میشود. یقینا پذیرفتنی نیست در حالی که اغلب صنایع و موسسات تولیدی بزرگ از در اختیار نداشتن نقدینگی شکوه میکنند و در حالی که بانکها برای وامهای کوچک چند میلیون تومانی، سختگیرانهترین مقررات را اعمال میکنند و در استرداد اقساط آن با شدت و غلظت برخورد میکنند، یک سوم نقدینگی کشور در اختیار افراد معدودی باشد و نظام بانکی نه تنها برای وصول آن اقدام جدی نکند، حتی آمار دقیق آن را هم به مرجع قضایی ارائه ندهد!
این موارد و نمونههای متعدد دیگری که شرح و بیان آن به تفصیل و تطویل این نوشتار میانجامد، گوشههایی از مشکلات امروزین اقتصاد را نشان میدهد. ممکن است عدهای بکوشند به جای حل این مشکلات، با فرافکنی و حاشیهسازی مدتی به تخریب گذشتگان و انداختن تقصیر به گردن زمین و زمان، فرصت را سوزانده و دیگران را متهم کنند، اما نباید فراموش کرد که تیم اقتصادی دولت، برای حل این مشکلات فرصت چندانی ندارد و فرافکنی دردی را دوا نمیکند. اخیرا بهمن آرمان یکی از کارشناسان اقتصادی درباره فرافکنیهای دولت، ضمن اشاره به سخنان اخیر رئیس جمهور که گفته بود خیانت پشت جبهه از هر خیانتی بدتر است، به گلایه از موضوعاتی مثل 6 برابر شدن ناگهانی قیمت خوراک واحدهای پتروشیمی و بهره مالکانه 30 درصدی نسبت به صنایع معدنی پرداخته و گفته بود: «تمامی این فشارها بر صنعت و به ویژه شرکتهای پذیرفته شده در بورس وارد میشود و مسئولان با ناباوری از کنار آن میگذرند... در کجای جهان به یکباره قیمت مواد اولیه کارخانهای را 6 برابر گران میکنند و قیمت انرژی صنایع انرژیبر را 88 درصد افزایش میدهند. در چه کشوری 30 درصد بهره مالکانه از معادن میگیرند؟ آیا اینها در تضاد با اقتصاد مقاومتی نیستند؟ آیا سکوت و انفعال در بورس را همچنان باید تحمل کرد؟ جناب آقای روحانی پشت جبهه همینجاست.»
یکی از فرصتهای ممتاز برای حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی، ارائه بودجهای منطبق با اقتصاد مقاومتی بود که براساس اظهارات برخی نمایندگان مجلس و متخصصین اقتصادی، کمترین نسبتی با این مولفه مهم نداشته و متاسفانه به گونهای تنظیم شده که گویی چنین فرمانی صادر نشده است. اما اکنون که فقط کلیات لایحه بودجه 94 تصویب شده و بحث درباره جزئيات آن باقی است، تکلیف از دولت و نمایندگان مجلس ساقط نشده و باید خود را مخاطب این سند مهم دانسته و با عزمی راسخ و دقتی وافر، بودجه را به نحوی مورد بررسی و اصلاح قرار دهند که بیشترین انطباق و همخوانی را با سند اقتصاد مقاومتی داشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]
صفحات پیشنهادی
تشکیل دادگاههای ویژه اقتصادی در تمام استانها |اخبار ایران و جهان
تشکیل دادگاههای ویژه اقتصادی در تمام استانها رییس اتاق بازرگانی ایران ضمن مثبت ارزیابی کردن رابطه اتاق و قوه قضاییه از تشکیل دادگاههای ویژه اقتصادی در تمام استانها در آینده خبر داد کد خبر ۴۷۵۵۹۳ تاریخ انتشار ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۶ - 15 February 2015 رییس اتاق بازرگانی ایرانهشدار مدیرکل صندوق پول به قدرتهای اقتصادی |اخبار ایران و جهان
هشدار مدیرکل صندوق پول به قدرتهای اقتصادی کریستین لاگارد جمعه گذشته با انتشار یادداشتی در وبلاگ شخصی خود از قدرتهای اقتصادی بزرگ جهان خواست برای جلوگیری از کاهش بیشتر رشد اقتصاد جهانی وارد عمل شوند کد خبر ۴۷۳۶۷۰ تاریخ انتشار ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷ ۳۰ - 08 February 2015 کریستین لاايرانخودرو از جنگاقتصادي سربلند بيرونآمد |اخبار ایران و جهان
ايرانخودرو از جنگاقتصادي سربلند بيرونآمد با تدابير مديريت ارشد گروه صنعتي ايران خودرو اين گروه صنعتي توانست با سلاح توليد از جنگ اقتصادي نابرابر دشمنان سر بلند بيرون آيد کد خبر ۴۷۳۶۱۶ تاریخ انتشار ۱۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱ ۴۲ - 07 February 2015 با تدابير مديريت ارشد گروه صنعتي ايرهمه فعالان اقتصادی که در دولت یازدهم حکم گرفتند/ دولت باید مراقب رانتهای اطلاعاتی باشد |اخبار ایران و جهان
همه فعالان اقتصادی که در دولت یازدهم حکم گرفتند دولت باید مراقب رانتهای اطلاعاتی باشد در سبد مشاوران وزرا و اعضای کابینه یازدهم البته تنوع بسیاری به چشم میخورد از اقتصاددان و تاجر و استاد دانشگاه گرفته تا شاعر و فیلمساز و ورزشکار اما در این میان وزنه تاجران و فعالان اقتصاقتصاد مقاومتی، ریاضت اقتصادی نیست |اخبار ایران و جهان
اقتصاد مقاومتی ریاضت اقتصادی نیست با نگاهی به شاخص های اقتصاد مقاومتی آنچه که بیش از همه نیازمند بازنگری و توجه جدی است تبیین فرصت ها و تهدیدات اقتصاد داخلی و خارجی است کد خبر ۴۷۳۶۲۴ تاریخ انتشار ۱۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲ ۰۱ - 07 February 2015 با نگاهی به شاخص های اقتصاد مقاومتی آرشد ۳۰ درصدی روابط اقتصادی تهران ـ پکن |اخبار ایران و جهان
رشد ۳۰ درصدی روابط اقتصادی تهران ـ پکن گفتوگوها و رایزنیهای خوبی میان دو کشور در جریان است که در همین راستا نشستهای منظمی از جانب کمیته رایزنیهای سیاسی دو طرف به صورت دورهاي در تهران و پکن تشکیل میشود کد خبر ۴۷۵۴۴۶ تاریخ انتشار ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷ ۱۳ - 15 February 2015 هعدمشفافیت؛ مانع اصلاحات اقتصادی |اخبار ایران و جهان
عدمشفافیت مانع اصلاحات اقتصادی اقتصاد ایران سالیان متمادی است که چوب عدمشفافیت را میخورد و در این راستا هرگونه سیاست و برنامه اصلاحی دچار انحراف شده یا با تحقق حداقلی اهداف مواجه گردیده که نتیجه آن از دست رفتن فرصتهای توسعهای و رقابتی و همچنین هدررفتن هزینههای اصلاحی و توسآیا همایش های اقتصادی راهگشا است؟ |اخبار ایران و جهان
آیا همایش های اقتصادی راهگشا است با توجه به سرعت تحولات اقتصادی دنیای امروز در صورتی که کشورهای درحال توسعه متناسب با این تغییرات برنامهای برای واکنش نداشته باشند نمیتوانند هم در عرصه داخلی و هم در عرصه بین المللی به منافع کوتاه مدت بلند مدت و استراتژیک خود دست یابند کد خبرونق اقتصادی بر پایه تولید،دغدغه دولت و مجلس است |اخبار ایران و جهان
رونق اقتصادی بر پایه تولید دغدغه دولت و مجلس است کد خبر ۴۷۴۶۸۵ تاریخ انتشار ۲۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۴۰ - 11 February 2015 رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت و مجلس در حال رفع نگرانی برای تولید در بخشهای مختلف هستند تصریح کرد از محورهای مهم کار مجلس این بود که اقتصاد کشواقدامی قابل تامل در آستانه انتخابات؛پول بدهید ستارهدار شوید! |اخبار ایران و جهان
اقدامی قابل تامل در آستانه انتخابات پول بدهید ستارهدار شوید مرکز رتبه بندی اعضای اتاق بازرگانی در اقدامی قابل تامل در آستانه انتخابات این اتاق در اسفندماه با ارسال نامههایی به برخی شرکتهایی که مدیرانشان کاندیدای حضور در انتخابات هستند خواستار حضور در این رتبه بندی شده استثروت ملی چگونه عادلانه تخصیص مییابد؟ |اخبار ایران و جهان
ثروت ملی چگونه عادلانه تخصیص مییابد همانطور که اطمینان ما درباره پایین ماندن قیمت نفت در آینده میانمدت بیشتر و بیشتر میشود تلاش برای جستوجوی منابع درآمدی جایگزین برای دولت نیز قوت مییابد کد خبر ۴۷۳۲۱۸ تاریخ انتشار ۱۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷ ۱۷ - 07 February 2015 دکتر جواد صالحیرشد 127 درصدی تولید خودرو تیبا |اخبار ایران و جهان
رشد 127 درصدی تولید خودرو تیبا تولید خودرو تیبا در گروه خودرو سازی سایپا تا پایان دی ماه سال جاری با افزایش 127 درصدی نسبت به سال گذشته به عدد 70 هزار و 537 دستگاه رسید کد خبر ۴۷۵۳۰۳ تاریخ انتشار ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۴۶ - 14 February 2015 تولید خودرو تیبا در گروه خودرو سازی سایپارتبه ايران خودرو در رتبه بندي شركت هاي ايراني |اخبار ایران و جهان
رتبه ايران خودرو در رتبه بندي شركت هاي ايراني سازمان مديريت صنعتي نتايج رتبه بندي شركت هاي برتر ايران براساس صورت هاي مالي سال 92 را اعلام كرد كه براساس آن شركت ايران خودرو علاوه بر اين كه در گروه وسايط نقليه و قطعات عنوان نخست را كسب كرد برترين شركت ايراني در زمينه اشتغال زاييصادرات نان لواش آزاد شد! |اخبار ایران و جهان
صادرات نان لواش آزاد شد کد خبر ۴۷۵۲۹۳ تاریخ انتشار ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۵ - 14 February 2015 طبق ابلاغیه جدیدی سازمان توسعه تجارت صادرات نان بلامانع خواهد بود سایت صبحانه آنلاین خبر داد اوایل سال 87 بود که سازمان توسعه تجارت رسما اعلام کرد که صادرات نان و آرد به دلیل پرداخت یارفهرست بنگاههای قابل واگذاری در سال ۹۳ |اخبار ایران و جهان
فهرست بنگاههای قابل واگذاری در سال ۹۳ فهرست بنگاههای گروه یک و 2 قابل واگذاری در سال 1393 از سوی سازمان خصوصیسازی اعلام شد کد خبر ۴۷۳۷۹۶ تاریخ انتشار ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۶ - 08 February 2015 فهرست بنگاههای گروه یک و 2 قابل واگذاری در سال 1393 از سوی سازمان خصوصیسازی اعلامجزئیات نامه جهانگیری به رهبری درباره تامین اجتماعی |اخبار ایران و جهان
جزئیات نامه جهانگیری به رهبری درباره تامین اجتماعی کد خبر ۴۷۴۲۸۵ تاریخ انتشار ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷ ۴۲ - 09 February 2015 معاون اول رئیس جمهور گفت نامهای را در سالهایی که مسئول نبودم برای رهبری نوشتم و وضعیت نامساعد سازمان تامین اجتماعی را تشریح کردم به گزارش خبرگزارعيدی ايران رهجو به خريداران نوت بوک |اخبار ایران و جهان
عيدی ايران رهجو به خريداران نوت بوک شرکت ايران رهجو بعنوان مرکز فروش و خدمات پس از فروش نوت بوک هاي HP و Dell جهت تقدير از خريداران خود اقدام به برپائي جشنواره نوروزي نموده است کد خبر ۴۷۵۲۹۵ تاریخ انتشار ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۱ - 14 February 2015 شرکت ايران رهجو بعنوان مرکز فروش-
اقتصادی
پربازدیدترینها