تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):همانا سعادتمند(به معنای) کامل و حقیقی کسی است که امام علی(ع) را در دور...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826247226




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عدم‌شفافیت؛ مانع اصلاحات اقتصادی |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: عدم‌شفافیت؛ مانع اصلاحات اقتصادی
اقتصاد ایران سالیان متمادی است که چوب عدم‌شفافیت را می‌خورد و در این راستا هرگونه سیاست و برنامه اصلاحی دچار انحراف شده یا با تحقق حداقلی اهداف مواجه گردیده که نتیجه آن از دست رفتن فرصت‌های توسعه‌ای و رقابتی و همچنین هدررفتن هزینه‌های اصلاحی و توسعه‌ای بوده‌است.
کد خبر: ۴۷۴۰۰۴
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۰ - 08 February 2015


علیرضا سلطانی در همشهری می‌نویسد:
اقتصاد ایران سالیان متمادی است که چوب عدم‌شفافیت را می‌خورد و در این راستا هرگونه سیاست و برنامه اصلاحی دچار انحراف شده یا با تحقق حداقلی اهداف مواجه گردیده که نتیجه آن از دست رفتن فرصت‌های توسعه‌ای و رقابتی و همچنین هدررفتن هزینه‌های اصلاحی و توسعه‌ای بوده‌است.

در چنين شرايطي طبيعي است كه 60درصد اقتصاد كشور از پرداخت ماليات معاف بوده يا فرار كند. همچنين زمينه و امكاني براي شناساسي دقيق دهك‌هاي مختلف درآمدي و اعمال سياست‌هايي مانند حذف دهك‌هاي درآمدي بالا از دريافت يارانه نقدي وجود نداشته باشد.

بنابراين با وجود گذشت 4سال از اجراي طرح پرداخت يارانه نقدي، پردرآمدها همچنان يارانه مي‌گيرند و با وجود تكليف قانون بودجه سال 93، دولت علنا اعلام كرده كه ناتوان از شناسايي دقيق پردرآمدها و حذف آنها از پرداخت يارانه نقدي است. مصوبه اخير كميسيون تلفيق مبني بر الزام قانوني دوباره دولت براي حذف يارانه نقدي پردرآمدها در سال 94(خانوارهاي بالاي درآمد 2.5ميليون تومان در ماه) نيز در شرايطي كه در حدود 60درصد اقتصاد ماليات نمي‌دهد، با دشواري‌هايي مواجه خواهد شد.

عدم‌شفافيت، به 2 شكل سلبي و ايجابي به توسعه‌نيافتگي و عقب‌ماندگي اقتصادي در كشور دامن زده و مانع از اصلاحات اقتصادي مي‌شود. از يك سو مانع از برنامه‌ريزي و سياستگذاري درست در مسير توسعه مي‌گردد.برنامه‌ريزي توسعه‌اي مستلزم شناخت دقيق و كامل از ابعاد و زواياي مختلف اقتصاد است. تازماني كه درك و شناخت دقيقي از اقتصاد وجود نداشته باشد، مسائل، مشكلات و چالش‌هاي آن كشف نمي‌شود بنابراين هرگونه برنامه‌ريزي و تصميم‌گيري عقيم و غيرمؤثر خواهد بود.

ناكارآمدي بسياري از برنامه‌هاي اقتصادي و توسعه‌اي به‌ويژه برنامه‌هاي 5ساله توسعه و همچنين طرح‌هايي همچون هدفمندي يارانه‌ها در اين رابطه قابل توجه است. در خوش‌بينانه‌ترين ارزيابي، از ميان 5برنامه‌توسعه پس از انقلاب، تنها برنامه سوم توسعه آن هم كمتر از نيمي از اهدافش محقق شده است. شيوه اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها نيز عملا پس از 4سال به اعتقاد كارشناسان نه‌تنها به احياي اقتصاد كشور كمك نكرد بلكه زمينه تعميق چالش‌هاي بنيادين آن را نيز موجب گرديد.

در سوي ديگر ماجرا، عدم‌شفافيت اقتصادي در شكل ايجابي زمينه را براي سوءاستفاده، رانت‌جويي و فساد در بدنه اقتصاد فراهم مي‌سازد. در واقع فضاي مبهم و غيرشفاف، بهشت دلالان و سوداگراني است كه با فرار از قانون و مسئوليت‌‌هاي اجتماعي در پي حداكثر ساختن ثروت خود در ازاي زيان اكثريت جامعه هستند.

اقتصاد دلالي و انحراف سرمايه‌هاي اقتصاي و اجتماعي از زمينه‌ها و بستر‌هاي توسعه‌اي به بخش‌هاي زيرزميني، واسطه‌گري و غيرتوسعه‌اي نتيجه اين شرايط است. بنابراين بايد تأكيد كرد كه راه اصلاح و به‌دنبال آن توسعه هدفمند از مسير شفافيت اقتصادي مي‌گذرد. شفافيت اقتصادي نيز ظهور و بروز نمي‌يابد مگر اينكه دولت و دستگاه‌هاي نظارتي ابزارهاي لازم را براي درك و شناخت درست اقتصاد به خدمت بگيرند. در اين صورت است كه همه ظرفيت‌هاي اقتصادي كشور در خدمت توسعه و رفاه عمومي قرار خواهد گرفت.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن