واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان مدارس استثنایی رایگان می شود قزوین-ایرنا- معاون وزیر و رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی از رایگان شدن سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی از سال آینده خبر داد و گفت: این کار ابتدا برای مناطق محروم اجرا و سپس در سایر مناطق عملیاتی خواهد شد.
![سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان مدارس استثنایی رایگان می شود](http://img7.irna.ir/1393/13931128/81510531/81510531-6282360.jpg)
به گزارش ایرنا "مجید قدمی" روز شنبه در جمع معاونین و مدیران مدارس استثنایی استان قزوین افزود: در حال حاضر سالانه 27 میلیارد تومان در کشور جهت سرویس این دانش آموزان در کشور هزینه می شود که کمتر از یک سوم آن را بخش دولتی و بقیه به شکل های دیگر پرداخت و تامین می شود.
وی اضافه کرد: تلاش می کنیم در مرحله اولیه سرویس ایاب و ذهاب رایگان دانش آموزان استثنایی در حداقل 20استان کشور اجرا شود.
قدمی در ادامه با اشاره به سایر برنامه ها و اقدامات این حوزه از اجرای طرح آموزش فراگیر خبر داد و افزود: با اجرای این طرح از سال آینده بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد و نیروهای توانبخشی نیز مشکلی نخواهند داشت.
وی همچنین با اشاره به ایجاد بیمه درمان دانش آموزان استثنایی گفت: از ابتدای سال آینده 30 میلیارد ریال بودجه جهت بیمه این دانش آموزان پیش بینی شده است و با این کار بسیاری از مشکلات درمانی دانش آموزان به خصوص دانش آموزان صعب العلاج برطرف خواهد شد.
این مسوول یادآور شد: یکی از مواردی که در اساسنامه سازمان استثنایی آمده است، محاسبه خدمات معلمان استثنایی از جمله خدمات بازنشستگی است که با ضریب 2/ 1 محاسبه می شود و ما در حال حاضر پیگیر این موضوع در سازمان مدیریت و برنامه ریزی هستیم تا این ضریب را در تمام پرداختی های سازمان، اجرایی و مشکل حقوقی معلمان استثنایی را برطرف کنیم.
وی در ادامه از تغییر و تعویض کتاب های درسی دانش آموزان استثنایی خبر داد و افزود: کتاب های درسی موجود در حوزه دانش آموزان فرسوده است و در نظر داریم با خرید دستگاه بریل با اعتبار پنج میلیارد تومان این کتاب ها را تعویض کنیم.
قدمی خاطرنشان کرد: همچنین تلاش داریم برای سال تحصیلی آینده کتاب های درسی دانش آموزان استثنایی سریع و به موقع چاپ و به استان ها ارسال شود.
وی با اشاره به اولین گام ها در جهت استقلال حوزه استثنایی گفت: از سال آینده به دنبال این هستیم تا تمام مدارس استثنایی در استان ها زیر نظر اداره استثنایی فعالیت کنند تا اولین گام ها در جهت رفع وابستگی و کسب استقلال این مدارس برداشته شود.
قدمی ادامه داد: یکی از مسایلی که در حال حاضر بین نیروی انسانی مدارس استثنایی کشور وجود دارد پوشش صندوق بیمه ای آنان است به این معنا که برخی تامین اجتماعی و برخی نیز خدمات درمانی هستند از اینرو معلمان این حوزه تا پایان اسفند ماه فرصت دارند برای تغییر صندوق بیمه ای خود بطور رایگان اقدام کنند در غیر این صورت از سال آینده تغییر صندوق هزینه های زیادی برای آنان خواهد داشت.
قدمی تشکیل مرکز جامع آموزش، توانبخشی و تشخیص را نیز یکی از دیگر از برنامه ها و اولویت های سازمان آموزش و پرورش استثنایی عنوان کرد و گفت: در صورت تشکیل چنین مرکزی در هر استان تمام بخش ها بطور طبیعی در طول سال فعالیت کرده و بسیاری از مسایل و مشکلات یکجا حل خواهد شد و این کار در حال طی مراحل حقوقی است.
وی از تحصصی کردن دوره های ضمن خدمت معلمان استثنایی نیز خبر داد و افزود: این دوره ها بصورت کیفی برای تمام نیروها حتی مربیان توانبخشی در حال پیگیری می باشد.
قدمی با تاکید بر شناسایی و حمایت دانش آموزان یتیم در حوزه استثنایی گفت: این دانش آموزان باید در تمام استانها شناسایی و از جهات مختلف مانند طی مراحل درمان و خرید دارو مورد حمایت ویژه سازمان قرار گیرند.
معاون وزیر و رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در ادامه بر تحصیل دانش آموزان استثنایی با شرایط بهتر در مدارس عادی افزود: مدارس خاص باید به سمتی بروند که تنها دانش آموزان با شرایط چند معلولیتی و معلولیت های شدید در آنها تحصیل کنند و دانش آموزانی با شرایط بهتر در کنار دانش آموزان عادی ادامه تحصیل بدهند.
بیش از 74 هزار دانش آموز در مدارس استثنایی کشور تحصیل می کنند.
7388/ 6128
28/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]