تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حکمت را هر کجا که یافتی فراگیر، زیرا حکمت گمشده هر مومن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820282102




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در ایران بیشتر دانلود می‌کنیم تا آپلود!


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: نشست بررسی چالش‌های تولید محتوا در جامعه اطلاعاتی در حالی برگزار شد که کارشناسان با اشاره به اینکه سهم ایران از تولید محتوای وب در جهان تنها یک هزارم است و کاربران به جای آپلود سرگرم دانلود هستند.

به گزارش تراز ، نهمین نشست از سلسله نژادهای دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه‌ها و موضوع بررسی چالش های تولید محتوا در جامعه اطلاعاتی پیش از ظهر امروز سه‌شنبه ۸ بهمن با حضور تنی چند از کارشناسان و نیز دست اندرکاران این حوزه در محل این دفتر برگزار شد.

در ابتدای این نشست حمید ضیایی‌پرور مدرس دانشگاه در رشته علوم ارتباطات اجتماعی در سخنانی با اشاره به پیدایش اینترنت از سال ۱۹۶۹ گفت: اینترنت از ۴۵ سال گذشته سه دوره را پشت سر گذاشته است؛ از زمان پیدایش اینترنت تا سال ۲۰۰۰ که عصر دسترسی به سرویس‌های اینترنت بود، از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ که با اصل وب ۲ در شبکه های اجتماعی معروف شد که در این سال ها مدل ارتباطی تا حدی تغییر کرد و تولید کننده محتوا در اینترنت همان کاربران اینترنتی هستند که از طریق کانال‌های تعاملی با همدیگر ارتباط برقرار می کنند از سال ۲۰۱۰ به این طرف ما شاهد شکل گیری اصل محتوا هستیم که هنوز هم ادامه دارد.

وی با اشاره به برخی آمارها در این زمینه گفت: طبق آخرین آمارها در دنیا هر سه سال یک بار دیتاهای موجود در فضای مجازی دو برابر خواهد شد. ما در سه سال اخیر شاهد شکل گیری بانک های اطلاعاتی و نیز مفاهیم جدیدی که با آن‌ها اصل تولید محتوا تعریف می شود هستیم.

به گفته این استاد حوزه علوم ارتباطات اجتماعی براساس آخرین مطالبات که مربوط به پنج سال پیش بود حجم تولید محتوای فارسی در وب، یک هزارم وب جهانی است. در حالی که باید به طور متوسط این میزان یک درصد می بود. این نشان می دهد که کاربران فضای مجازی در ایران عمدتا مصرف کننده هستند نه تولید کننده و ما بیشتر در حال دانلود هستیم تا آپلود.

ورشکسته شدن صنعت نرم افزار در ایران

ضیایی‌پرور با اشاره به اینکه ایران یکی از کشورهایی است که هنوز به قانون جهانی کپی رایت مقید نشده است تصریح کرد: این مسئله منجر به ورشکسته شدن صنعت نرم افزار در ایران شده و می توان گفت ما میدان در این عرصه به محتوای بیرونی واگذار کرده ایم. نمونه آن صنعت گیم است که ما در این حوزه بیشتر مصرف کننده هستیم.

وی همچنین تشکیل کنسرسیومی که قرار بود کار تولید محتوا را در کشور سامان دهد یادآور شد و تاکید کرد: در این کنسرسیوم که روسای کتابخانه‌های بزرگ جهان و نیز مراکز اصلی فعال در حوزه فضای مجازی در آن عضو می بودند، قرار بود تولید محتوا در فضای مجازی سامان یابد اما از آن رویداد چیزی جز یک عکس یادگاری از مسئولان این مراکز نمانده است.

وی همچنین به تصویب قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در سال های اخیر اشاره کرد و گفت: با توجه به فضای کلی موجود در سازمان های عظیم دولتی و حکومتی که بیشترین تولیدکننده محتوا هستند، باید گفت که این قانون ها روی کاغذ می مانند چراکه دستگاه های ما آموزه دینی «ذکات العلم نشره» را به «ذکات العلم احبسوا» ترجمه می کنند!

وی با اشاره به نقطه قوت کشورهای غربی در تولید و تکثیر فناوری های نوین ارتباطی گفت: تنها نقطه قوت ما برای حضور فعال در جامعه اطلاعاتی، محتوایی است که در ایران وجود دارد یعنی همان فرهنگ اسلامی گنجینه های دینی عرفانی و مذهبی که در صورت استخراج می توانند حرفی برای گفتن در این فضاها داشته باشند ولی متاسفانه ما نه روش ارائه این گنجینه را به دیگران دادیم و نه اساسا رویکردی در این خصوص داریم.

وی در عین حال با اشاره به تشکیل شورای عالی فضای مجازی گفت: به نظر می رسد نهاد اصلی در ساماندهی تولید محتوا در وب همین شورا باشد و لذا پیشنهاد می شود فعالانه وارد این حوزه شود. همچنین بهتر است که مجلس شورای اسلامی در شرایط کنونی که بودجه هم در دست بررسی است در نگاه ویژه تری به این موضوع نگاه کند.

لزوم زدودن فضای امنیتی از شبکه های اجتماعی

این مدرس حوزه علوم ارتباطات اجتماعی در عین حال خواستار زدودن فضای امنیتی از حوزه های فعالیت در شبکه های اجتماعی در کشور شد و گفت: بیشتر فضای این شبکه های اجتماعی به اطلاع رسانی و انتقال دانش و اطلاعات معطوف است و مباحث امنیتی آنها ۵ درصد فعالیت های موجود در فضای مجازی را به خود اختصاص داده است.

در ادامه این نشست محمد کرم پور استاد دانشگاه جامع علمی کاربردی در سخنانی با بیان اینکه ما باید پاسخ روشنی به این مسئله بدهیم که آیا تکنولوژی یک موضوع خنثی است یا غیر خنثی گفت: شاید تا ۵۰ سال پیش ما فکر می کردیم که تکنولوژی یک امر خنثی است و می تواند هم خوب باشد و هم از بد و از آن هم استفاده خوب کرد و هم استفاده بد در حالی که در غرب این نگاه را به این مسیر تغییر دادند و معتقدند که تکنولوژی اساسا خنثی نیست، از جنش اکتشاف است نه انکشاف یعنی خودش را به ما تحمیل می کند.

وی لزوم تدوین نقشه راه برای ICT یادآور شد و گفت: بیشتر مشکلاتی که ما در حوزه سازمان مجازی داریم ناشی از چنین خلاء هایی است موضوع سوم این است که جامعه جهانی در حال حاضر شبکه ای متحرک و همگرا شده و ما چه بخواهیم و چه نخواهیم مسیر محتوا در چنین جامعه ای از غرب به شرق است.

کرم پور سپس با ارائه آمارهایی گفت: براساس آمار سال ۲۰۰۹ ورودی مسیر ارتباط از آمریکا به آسیا ۹.۶ میلیارد دقیقه بوده در حالی که ورودیه مسیر ارتباط از آسیا به آمریکا ۳.۲ میلیارد دقیقه بوده و این در حالی است که یک سوم جمعیت جهان در آسیا است. ما در کشورمان هنوز اپراتور یا مجوز یا پروانه ای که نشان دهد یک شرکت یک سازمان و یا یک نهاد فراهم کننده محتوا است، نداریم. در حالی که بزرگترین چالش هزاره ۲۱ چالش محتواست.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: جنس نگاه ما به محتوا از همان روز اول که به مدرسه می رویم، در موضوع درس انشا مشخص است در واقع این درس برای ما معمولا کمترین اهمیت را دارد و حال آنکه ما دودوتا چهارتا کردن را خوب بلد می شویم.

همچنین به گفته کرم پور و براساس آمارهای جهانی رتبه ایران از نظر ثبت دامنه اینترنت در جهان ۱۸ است، درصد سایت هایی که از زبان فارسی استفاده می کنند ۰.۸ درصد است و رتبه این زبان در استفاده از زبان ها در زبان وب ۱۴ است.

همچنین سهم ICT ایران در GDP ۱.۶ درصد است در حالی که در بعضی از کشورها این میزان به ۱۲ درصد هم می‌رسد.

کرم پور همچنین گفت: در ایران حضور هشت میلیون نفر مشترک اینترنت باند پهن هستند با این حال رتبه ایران از نظر آمادگی الکترونیک در جهان ۱۰۴ است.


منبع: مهر


سه شنبه 28 بهمن 1393 ساعت 15:09





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن