واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پژوهشگر و محقق حوزه تاریخ: درک مناسب شرایط زمان از شبهات جلوگیری می کند تهران-ایرنا- پژوهشگر و مححق حوزه تاریخ گفت: درک مناسب شرایط زمان، سبب پیشگیری از افزایش شبهات می شود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، جواد منصوری روز سه شنبه در آیین نکوداشت بیش از نیم قرن مجاهدت علمی استاد علامه علی دوانی مورخ پیشگام، در تالار حرکت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهار کرد: اگر در زمانه ای شبهات زیاد شود به این دلیل است که شرایط زمان را خوب درک نکرده و نتوانسته ایم متناسب با نیازهای زمان حرکت کنیم.
وی گفت: علامه دوانی به معنای حقیقی پاسخگوی نیاز امروزی ها بود و اخلاص او مایه اثرگذاری و ماندگاری آثارش شده است.
این پژوهشگر و نویسنده ادامه داد: علامه دوانی از مصادیق شجره طیبه ای است که در قرآن به آن اشاره شده است.
منصوری افزود: او از مصادیق انسان های مخلصی بود که زندگی خود را برای خدا و به نام خدا سپری کرد و به واسطه این اخلاص، نامش قرن ها در جریده عالم ثبت خواهد ماند.
وی با بیان این که ایشان دقیق متوجه شده بود که ما در این شرایط زمانی و مکانی از نظر اعتقادی و فرهنگی به چه چیزی نیاز داریم، گفت: آثار ایشان دقیقا متناسب با نیازهای زمانه ما بود.
منصوری افزود: یکی از ویژگی های علامه دوانی که شاید کمتر فردی آن را داشته باشد؛ این بود که درک درستی از نیازهای زمان داشت.
وی ادامه داد: یکی دیگر از ویژگی های علامه دوانی که در نوع خود بی نظیر بود، اهتمام ویژه ایشان به تاریخ و علم رجال بود که کمتر روحانی تا این حد به حوزه تاریخ و علم رجال وارد می شود و بیشتر آثار ایشان مربوط به همین موضوعات است.
این پژوهشگر گفت: ایشان به درستی فهمیده بودند که ما به شدت نیازمند تاریخ هستیم و از این منظر او یکی از نمونه های علمای مجاهدی بود که با کار فکری و فرهنگی، با استکبار و استعمار به شیوه ای ریشه ای و تاثیرگذار مبارزه کرد.
وی افزود: ایشان با درس ها و بحث ها خود چهره هایی را پرورش داد که در طول زمان تاثیرگذار خواهند بود.
منصوری گفت: جمع کثیری از دانشگاهیان ما از نظر فکری و مطالعات تاریخی توسط ایشان تغذیه شده اند.
این پژوهشگر حوزه تاریخ با نقل خاطره ای از ایشان گفت: مدت کوتاهی نزد علامه بودم و تجربه همکاری در یک برنامه تلویزیونی با ایشان را داشتم. او یکی از مصادیق انسانهایی بود که حاضرند بسوزند ولی بسازند.
منصوری ادامه داد: در روایات داریم که عالم واقعی باید مثل شمع باشد، بسوزد و روشن کند و این موضوع به طور عملی درمورد علامه دوانی صادق است.
وی تصریح کرد: علامه دوانی با انرژی و جدیت مثال زدنی پای کار ایستاده بود و متواضعانه و بی دریغ زحمت می کشید.
منصوری با بیان این که علامه دوانی واقعا درد دین داشت و در این زمینه با جدیت پیش می رفت، گفت: متاسفانه کتاب های ارزنده ایشان به خوبی معرفی و توزیع نشده است.
وی از رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و برادران رجبی ( فرزندان علامه دوانی) درخواست کرد تا با برنامه ریزی مناسب، کتاب های علامه در دسترس همگان قرار گیرد و جامعه از آنها بهره مند شود.
آیین نکوداشت بیش از نیم قرن مجاهدت علمی استاد علامه علی دوانی مورخ پیشگام با حضور فرزندان وی، محمد و محمدحسین رجبی دوانی، صالحی امیری رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، حجت الاسلام سیدمحمود دعایی رییس موسسه اطلاعات و پژوهشگران در تالار حرکت کتابخانه ملی برگزار شد.
حجت الاسلام علامه علی رجبی دوانی متولد 5 مهر 1308، روستای دوان کازرون – متوفی 18دی 1385 قم، نویسنده و محقق ایرانی بود که آثار متعددی در باره اسلام و تاریخ اسلام و نهضت روحانیت نگاشته است.
فراهنگ**1497**1027
28/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]