واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر آموزش و پرورش: طرح مشوق مالی برای سوادآموزی روش کاربردی دولت در محو بیسوادی است اراک- ایرنا- معاون وزیر و رییس سازمان نهضت سواد آموزی وزارت آموزش و پرورش گفت: طرح مشوق مالی برای تامین هزینه سواد آموزی از روش های کاربردی در محور بیسوادی است که در اولویت اقدامات دولت تدبیر و امید قرار دارد.
« علی باقر زاده » روز سه شنبه در نشست شورای معاونان اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی در اراک افزود: این طرح در صحن علنی دولت تصویب شده و مفاد آن بر پرداخت کل سرانه آموزشی سواد آموزانی قرار دارد که به سواد آموزی توسط اعضای خانواده اقدام کنند.
وی ادامه داد: اجرای این طرح برای سالهای 94تا 95 پیش بینی شده و افرادی که از این فرصت استفاده نکنند محدودیت هایی از جمله صدور و تمدید نشدن گواهی نامه، پروانه کسب و دیگر مجوزهایی که توسط دولت صادر می شود، خواهند داشت.
رییس سازمان نهضت سواد آموزی وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: از این پس استمرار حمایت های مالی و مستمری مددجویان بیسواد که تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی هستند منوط به اقدام به تحصیل آنان است.
معاون وزیر و رییس سازمان نهضت سواد آموزی وزارت آموزش و پرورش یاد آور شد: بر اساس آمارهای موجود 9 میلیون و 719 هزار بیسواد در گروه سنی بالای شش سال در کشور وجود دارد که یک میلیون و 800 هزار نفر آنان در گروه سنی 10تا 50 سال قرار دارند.
باقر زاده ادامه داد: 430 هزار نفر از افراد بیسواد کشور را اتباع خارجی تشکیل می دهند و بخشی نیز افراد با نیاز های ویژه هستند که امکان تحصیل در آموزش علمی و مدارس استثنایی را نداشته و از تحصیل باز مانده اند.
وی اظهار کرد: بر اساس آمار های موجود 11 میلیون نفر با تحصیلات ابتدایی، 9 میلیون نفر راهنمایی، 13 میلیون نفر متوسطه و شش میلیون نفر نیز با تحصیلات دانشگاهی در کشور وجود دارد.
رییس سازمان نهضت سواد آموزی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: با توجه به تعهدات جمهوری اسلامی در سواد آموزی گروه سنی زیر 50 سال و فعالیت هایی که در چند سال اخیر صورت گرفته است هم اکنون 97 درصد از افراد در گروه سنی 15 تا 24 سال کشور از نعمت سواد برخوردار هستند.
باقر زاده گفت: همچنین در در گروه سنی 10 تا 49 سال 95 درصد از افراد معادل یک میلیون و 700 هزار نفر باسواد هستند و پنج درصد کم سواد و بیسواد هستند که آموزش آن ها در دستور کار این سازمان قرار دارد.
وی ادامه داد: در چند سال اخیر برای سواد آوزی به گروه سنی بالای 50 سال فعالیت خاصی صورت نگرفته و آمار باسوادی در این گروه در کشور نسبت به منطقه موقعیت خوبی ندارد.
رییس سازمان نهضت سواد آموزی وزارت آموزش و پرورش رتبه سواد آموزی کشور در گروه سنی 15 تا 24 سال را هفتم، 10 تا 49 سال را دهم منطقه خاورمیانه عنوان کرد و گفت: رتبه کشور در سواد آموزی برای سنین بالای 50 سال شانزدهم تا هفدهم در منطقه خاورمیانه است.
باقرزاده بیان کرد: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران تنها نیمی از مردم سواد خواندن و نوشتن برخوردار بودند که به برکت انقلاب اسلامی ایران هم اکنون این رقم به 95 درصد افزایش یافته است.
نهضت سواد آموزی با فرمان امام خمینی(ره) در هفتم دی ۱۳۵۸ سازمان تشکیل و این سازمان تا سه سال به صورت شورایی اداره می شد تا سرانجام حجت الاسلام والمسلمین قرائتی به ریاست آن منصوب شد.ک/2
1955/6023/
28/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]