تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگـر بنـده‏اى... در ابتداى وضويش، بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد همه اعضايش از ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845944751




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- اعمال سیاست های نادرست، علت ناکارآمدی برنجکاری در شمال


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اعمال سیاست های نادرست، علت ناکارآمدی برنجکاری در شمال ساری - ایرنا - جمعی از کارشناسان حوزه کشت برنج معتقدند که سیاست های نادرست در حمایت از برنجکاری، تولید این محصول راهبردی را در استان های مازندران و گیلان نه تنها اقتصادی نکرده، بلکه موجب تغییر کاربری و الگوی کشت نیز شده است.


محققان و کارشناسان برنج در شانزدهمین همایش ملی برنج در سالری افزودند: شالیکاری در دو دهه پیش فقط معیشتی بوده است اما امروز اگر کشاورزی اقتصادی نباشد، زمین ها با تغییر کاربری به ویلا تبدیل شده و یا الگوی کشت عوض می شود.
آنان با بیان این که رویکرد و حمایت های گذشته نادرست و در جهت اقتصادی کردن فعالیت برنجکاری نبوده است، بیان داشتند: در یک دهه اخیر طرح خودکفایی و خوداتکایی برنج در حد شعار انجام شده است و با الفاظی چون خودکفایی، خوداتکایی و سندهای راهبردی نمی توان به امنیت غذایی برنج رسید.
آنان تاکید کردند: به رغم این که هزینه هایی زیادی برای تحقیقات ارقام مختلف برنج و نیروی انسانی در بازه زمانی طولانی مدت صورت گرفت اما ارقام های تولید شده کاربردی نشده است.
«قربانعلی نعمت زاده» رییس پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان و عضو انجمن برنج ایران با ارایه مقاله ای با عنوان «تحلیلی بر سیاست های تولید برنج در گذشته و تاثیر آن در آینده» گفت: سند خودکفایی، سند راهبردی و طرح خودکفایی برنج عناوینی است که در گذشته از سوی هر یک از دولت های مختلف مطرح شد و برای هر یک از این سندها هزینه های زیادی صورت گرفت.
وی با بیان این که هر یک از این طرح های کشاورزی برنج در دولت های مختلف به عنوان یک برگه برنده تبلیغاتی در بین کشاورزان استان های شمالی محسوب می شد، ادامه داد: منابع مالی، نیروی انسانی و زمان زیادی برای تحقیقات برنج هیبرید به نام های «بهار1» و «دیلم» شد، اما پرسش این است که آیا امروز از این ارقام در هکتاری از اراضی شالیزاری کشت می شود.
نعمت زاده با اشاره به این که از سال 1387 تا 1392 سیر نزولی کشت ارقام پرمحصول به سمت ارقام محلی کم محصول شروع شده است، اظهار داشت: امروز کمتر از 40 درصد اراضی شالیزاری کشور زیر کشت ارقام پر محصول می رود.
وی ادامه داد: هنوز بین مسوولان وزارتخانه های جهادکشاورزی و صنعت، معدن، تجارت بر سر تعیین سرانه مصرف برنج بین 30 تا 40 کیلوگرم اختلاف نظر وجود دارد.
وی به مشکلات بازرگانی برنج اشاره کرد و بیان داشت: در حالی که تولید برنج برای شالیکاران مقرون به صرفه نیست، شاهد اعطای جوایز جایزه بزرگی همچون خودروی گران قیمت برای خرید برنج خارجی از سوی برخی شرکت ها هستیم.
عضو انجمن برنج ایران به واردات بی رویه برنج اشاره کرد و بیان داشت: برنج، سکه و یا کالایی نیست که بتوان از طریق قاچاق در ساک و یا از طریق جیب کت ها وارد کرد بلکه از کشتی هایی که باید در بنادر پهلو بگیرند، وارد می شود.
نعمت زاده ادامه داد: با این حساب در واردات این محصول دست های پنهانی وجود دارد که ناشی از نبود نظارت کافی در این حوزه است.
وی به مقوله خرید تضمینی برنج نیز اشاره کرد و بیان داشت: نرخ خرید تضمینی در سال های گذشته به نسبت نرخ تورم افزایش نیافته و در واقع هر ساله با تعیین غیر کارشناسی نرخ خرید تضمینی، مقدار تولید برنج کم شده و پیامدهایی چون تغییر کاربری اراضی و الگوی کشت در اراضی شالیزاری استان های شمالی را به بار آورده است.
وی با اشاره به این که کشاورزی برنجکاری همچنان سنتی و غیر مکانیزه است، ادامه داد: فرایند کشت، داشت و برداشت برنج نیز غیرمهندسی است و بیش از 15 تا 25 درصد برنج در روند تولید به هدر می رود.
وی با تاکید بر این که حدود 35 درصد بیکاران استان مازندران را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند، خاطر نشان کرد: هنوز جامعه کشاورزی مازندران کم سواد هستند و فعالیت های برنجکاری فنی و مهندسی انجام نمی شود و این نشانه ضعف ترویج و آموزش کشاورزی است.
نعمت زاده بر لزوم تدوین برنامه و سند راهبردی تولید پایدار برنج در استان های مازندران و گیلان تاکید کرد و گفت: این دو استان ظرفیت تولید 75 درصد برنج مورد نیاز کشور را دارند.
عضو انجمن برنج ایران با اشاره به این که این طرح ها و همایش ها منجر به خودکفایی یا خوداتکایی برنج نخواهد شد، اظهار داشت: باید مقالات علمی را از پشت میزها در شالیزارها کاربردی کرد.
«دلاور حیدر پور» رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز با ذکر این نکته که سطح زیر کشت برنج به دلیل وابستگی به آب روند کاهشی دارد، گفت: طرح تسطیح و یکپارچه سازی اراضی شالیزاری همچنان به کندی پیش می رود.
وی با اشاره به این نکته که در دو دهه گذشته چهار هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان به صورت غیرمجاز تغییر کاربری یافته است، افزود: برای متخلفان تغییر کاربری زمین های کشاورزی استان حدود 25 هزار فقره پرونده تشکیل شده که رسیدگی به آنها با تاخیر مواجه شده است.
وی با یادآوری این که این پرونده های تخلف مربوط به سال های 1374 تاکنون است، افزود: در صورتی که قانون حفظ کاربری زمین های کشاورزی مصوب سال 74 به نحو صحیح اجرا می شد، امروز شاهد تغییر کاربری گستره اراضی کشاورزی در مازندران نبودیم.
رییس سازمان جهادکشاورزی مازندران ادامه داد: تغییر کاربری هر هکتار شالیزار به این معنی است که امکان تولید برنج برای دستکم 80 نفر از دست می رود.
حیدرپور گفت: با روی کار آمدن دولت یازدهم و تاکید رهبر معظم انقلاب بر پیشگیری و برخورد جدی با متخلفان تغییر کاربری زمین های کشاورزی، فضای مطلوبی در میان مسوولان ایجاد و روند تغییر کاربری زمین های کشاورزی در استان کند شده است.
«حسین نیاز آذری» عضو کمیسیون آب، کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نیز بر لزوم پرداخت ارزان ترین تسهیلات به حوزه کشاورزی تاکید کرد و گفت: با توجه به اهمیت عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی و تامین امنیت غذایی، ارزان ترین تسهیلات باید به حوزه کشاورزی پرداخت شود.
وی با بیان این که یکهزار و 500 میلیارد تومان اعتبار برای کمک های فنی و مکانیزاسیون کشاورزی به وزارت جهاد کشاوری در سال جاری تخصیص داده شد، گفت: تجهیز و نوسازی اراضی، مکانیزاسیون و برق دار کردن چاه های کشاورزی با هدف کاهش هزینه تولید و ایجاد رغبت در فرزندان کشاورزان برای ادامه فعالیت در این عرصه صورت گرفته است.
وی با اشاره به این که واردات بی رویه برنج از سال های گذشته موجب ضربه زدن به تولید برنج داخلی شده است، افزود: این که 2 میلیون تن برنج وارد کشور شود، نشانه بی توجهی به تولیدات داخلی است.
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی از تصویب طرح دریافت عوارض از محل واردات برنج برای توسعه کشاورزی در کمیسیون کشاورزی مجلس خبر داد و گفت: این طرح به زودی در صحن مجلس مطرح خواهد شد.
وی افزود: دریافت صد تا 150 تومان عوارض به ازای هر کیلو گرم واردات برنج می تواند برای توسعه زیرساخت های برنج کاری در استان های شمالی هزینه شود.
نیازآذری به تولید 75 درصد برنج کشور در استان های مازندران و گیلان اشاره کرد و گفت: مجلس شورای اسلامی در بودجه سال 94 توجه ویژه ای به تولید این محصول استراتژیک در این دو استان کرده است.
شانزدهمین همایش ملی برنج با شعار بازنگری بر فرهنگ تولید و مصرف برنج روز دوشنبه در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری آغاز بکار کرد.
آب و چالش های فراروی کشت برنج، خوداتکایی برنج با تاکید بر اقتصاد مقاومتی، شالیزار، پایداری تولید و اقتصاد، تولید و بازرگانی برنج از محورهای این همایش دو روزه است.
مازندران با 230 هزار هکتار سطح زیر کشت سالانه بیش از 900 هزار تن برنج تولید می کند.
6990/1899/ 2025



28/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن