تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى على هر كس حلال بخورد، دينش صفا مى يابد، رقّت قلب پيدا مى كند، چشمانش از ترس خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804764341




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- آبیاری نوین راهکاری مناسب برای مقابله با بحران کم آبی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آبیاری نوین راهکاری مناسب برای مقابله با بحران کم آبی یاسوج- ایرنا- فقر سفره های آب زیرزمینی و هدر رفت بیش از 30 درصد آب با روش های نامناسب آبیاری غرقابی در بخش کشاورزی، اهمیت جایگزینی روش های نوین آبیاری را برای مقابله با چالش های بحران کم آبی دوچندان کرده است.


به گزارش خبرنگار ایرنا، بروز خشکسالی های پی در پی،برداشت بی رویه از منابع آب زیر زمینی در سالهای اخیر و استفاده نادرست از این منابع بخش کشاورزی را با بحران کم آبی مواجه کرده است.
استان کهگیلویه و بویراحمد با ظرفیت های بالای کشاورزی و باغداری نیز از بحران کم آبی در امان نمانده و نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از 180 میلی متر کمبود بارش داشته است.
یک کارشناس کشاورزی گفت: در سالهای گذشته به علت آشنا نبودن کشاورزان با روش های نوین کشاورزی از جمله آبیاری قطره ای و بارانی مقدار زیادی از آب در این بخش به هدر می رفت.
حسین احمد پور افزود: در روش سنتی مقدار زیادی آب به صورت تبخیر ، نفوذ در زمین ، جذب علف های هرز موجود در جوی های آب و مزارع بلا استفاده می ماند .
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، کم آبی را یک چالش ناشی از توسعه باغ ها دانست و گفت: استفاده از روش های آبیاری نوین می تواند آثار مثبتی در اصلاح سامانه مصرف آب داشته باشد .
هوشنگ علی یاری افزود: استفاده از روشهای مدرن آبیاری جهت بالابردن راندمان استفاده از آب و نیز افزایش میزان تولیدات کشاورزی از مهمترین پارامترها و شاخص ها در زمینه تامین مواد غذایی جمعیت در حال رشد کشور محسوب می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: برای فراهم کردن زمینه مکانیزه کردن آبیاری در بخش کشاورزی دولت یارانه بسیار خوبی به متقاضیان پرداخت می کند .
جعفر گوهرگانی افزود: دولت بیش از 85 درصد هزینه اجرای یک هکتار آبیاری تحت فشار به روش قطره ای یا بارانی را به صورت مجانی پرداخت می کند و تاکنون استقبال نسبتا خوبی از این طرح انجام گرفته است.
وی بیان کرد: در کهگیلویه و بویراحمد بیش از 40هزار هکتار باغ و 300 هزار هکتار زمین زراعی وجود دارد که از این میزان 23 هزار هکتار به آبیاری مدرن تجهیز شده است.
گوهرگانی اظهار کرد: امسال از محل اعتبارات ملی 63 میلیارد ریال به توسعه کشاورزی استان اختصاص یافته که 50میلیارد ریال آن مربوط به آبیاری تحت فشار است.
وی با اشاره به اینکه باید کشاورزان هم استانی از فرصت رایگان آبیاری تحت فشار از سوی دولت استفاده کنند، گفت: امسال بخش کشاورزی با توجه به اعتبارات تملک دارایی ها، ملی، دیگر منابع مالی و دو در صد نفت و ماده 180بخش کشاورزی از اعتبارات خوبی برخوردار شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: با توجه به وضعیت حدود کنونی تسهیلات بانکی در کشور و قرار گرفتن کهگیلویه و بویراحمد در میان استان های محروم از نظر تسهیلات بانکی می طلبد سرمایه گذاری در بخش کشاورزی به ویژه آبیاری مدرن رونق بیشتری داشته باشد.
گوهرگانی ادامه داد: رویکرد دولت یازدهم توسعه بخش کشاورزی به ویژه در مناطق محروم است و کشاوزران باید از این فرصت بی نظیر بیشترین استفاده را ببرند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد گفت: بیش از 23 هزار هکتار از زمین های کشاورزی این استان زیر پوشش روش های آبیاری نوین قرار گرفته است.
جعفر گوهرگانی افزود: هم اکنون حدود 10 هزار هکتار از زمین های این استان در حال انجام عملیات نقشه برداری و حدود پنج هزار هکتار نیز در حال انعقاد قرارداد برای اجرای طرح های نوین آبیاری هستند.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از هدررفت آب در بخش کشاورزی استفاده از آبیاری تحت فشار ، بتونی کردن کانالهای آبیاری برای جلوگیری از افت آب ( تبخیر ، نفوذ به لایه های پایین و .. ) ، نوسازی شبکه های و کانالهای آب ، انبار کردن آب در استخرها و آب انبارها و استفاده از سوپرجاذب از مهمترین راههای جلوگیری از هدررفت آب در بخش کشاورزی است .
یک کشاورز منطقه لیشتر گچساران گفت: بعد از اجرای روش های نوین آبیاری در دشت لیشتر هم بازدهی محصول بیشتر و هزینه آبیاری و کار یدی کمتر شده است.
غلامعباس جوکار افزود: تا قبل از اجرای روش آبیاری بارانی برای آبیاری هر هکتار زمین کشاورزی بیش از چهار نفر کارگر نیاز بود،اما حالا یک نفر با کمترین زحمت می تواند دهها هکتار زمین را آبیاری کند.
وی کمبود منابع مالی، نا آشنایی کشاورزان با مزایای استفاده از این سامانه و کمبود تجهیزات آبیاری نوین را علت اصلی توسعه نیافتن اجرای این طرح در مزارع کشاورزی طی دهه های پیشین اعلام کرد و گفت: ما قطعا از فرصت به وجود آمده از سوی دولت استفاده می کنیم.
جوکار اظهار کرد: با استفاده از روش های نوین آبیاری می توان بدون هدر رفت آب ، مزارع را آبیاری و بین 60 تا 70 در مصرف آب صرفه جویی کرد.
نماینده طرح زهکشی و آبیاری زمین های کشاورزی دشت لیشتر نیز گفت: عملیات اجرایی ساخت شبکه کانال های فرعی 608 هکتار از زمین های کشاورزی لیشتر از توابع گچساران آغاز شده است.
آرش مصلح افزود: این طرح برای تبدیل کشاورزی سنتی به مدرن با بهره گیری از آبیاری بارانی اجرا می شود.
وی اظهار کرد: امسال 18 میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل طرح انتقال آب سد کوثر به زمین های کشاورزی لیشتر پیش بینی شده است که اجرای این طرح یک شبکه وسیع آبیاری تحت فشار را به دنبال خواهد داشت.
مصلح بیان کرد: این طرح شامل شش ایستگاه است که یک فاز آن در 522 هکتار بهره برداری شده است و سالیانه 50 میلیارد ریال از طریق آن برای مردم منطقه درآمدزایی می شود.
یکی از کارهای بزرگی که دهه فجر امسال در گچساران به همت دولت یازدهم صورت گرفت بهره برداری از طرح تامین آب کشاورزی 450 هکتار از زمین های کشاورزی دژسلیمان پس از 10 سال انتظار بود.
نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی گفت: امسال 10 هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح های آبیاری بارانی و قطره ای در اراضی کشاورزی کشور اختصاص یافت.
غلامرضا تاجگردون افزود: این میزان اعتبار به پرداخت تسهیلات بلاعوض برای اجرای طرح های آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی کشور در سال 94 تخصیص یافته است.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت تبدیل زمین های کشاورزی دیم به آبی در افزایش بهره وری و بالا رفتن کیفیت محصولات کشاورزی اظهار کرد: با پرداخت این تسهیلات گامی اثرگذار به سوی افزایش تولیدات بخش کشاورزی و افزایش درآمد بهره برداران برداشته شود.
7529/671/ 6075



28/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن