واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر نیرو: طرح تعادل بخشی آب های زیرزمینی در اولویت برنامه های وزارت نیرو قرار دارد تهران - ایرنا - معاون امور آب وزارت نیرو با بیان اینکه تعادل بخشی منابع آبهای زیرزمینی در اولویت برنامه های وزارت نیرو قراردارد، گفت: در تلاشیم با مدیریت مناسب از برداشت اضافی آبهای زیرزمینی جلوگیری کنیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، رحیم میدانی روز دوشنبه در همایش بحران مدیریت منابع آب زیرزمینی کشور که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شده بود، افزود: امروز علائم بالینی نشان می دهد که منابع آب زیرزمینی کشور از شرایط خوبی برخوردار نیست.
وی وجود آبهای زیرزمینی را از نعمت های الهی دانست و افزود: درحال حاضر با وجود خشکسالی، به طور معمول 60 درصد نیاز آبی کشور از سفره های آب زیرزمینی کشور تامین می شود ودر برخی مناطق با برداشت بین 70 تا 100 درصد آب از سفره های زیرزمینی نیز مواجه هستیم.
وی درباره سرانه مصرف آب کشور گفت: هنوز به ازای هر نفر 1530 مترمکعب آب وجود دارد، در حالی که برخی کشورها با 500 مترمکعب آب همچنان به حیات خود ادامه می دهند که این نشانگر مدیریت صحیح آنان است.
وی اظهارداشت: در حال حاضر ما از کمبود آب رنج نمی بریم بلکه از سوء مدیریت رنج می بریم که باید اصلاح شود.
وی از مزایای سفره های آب زیرزمینی علاوه بر تصفیه آب به کیفیت بالا و کمترین میزان تبخیر اشاره کردو گفت: همه باید بدانند که آب سفره های زیرزمینی کشور محدود است و ما هم اکنون از ذخایر دینامیک و استاتیک سفره ها برداشت می کنیم در حالی که سفره های زیرزمینی دارای حجم مشخصی است اما ما تاکنون 110 میلیارد مترمکعب از این ذخایر را به مصرف رسانده ایم.
وی اضافه کرد: این درحالیست که کیفیت آب برخی چاه ها به حدی کاهش یافته که حتی برای کشاورزی نیز مناسب نیست.
میدانی یکی از راهکار ها را کاهش و توقف برداشت آبهای زیرزمینی دانست و افزود: برای احیای سفره های آب زیرزمینی باید 11 میلیارد مترمکعب از مصرف مجاز سفره های آب زیرزمینی کاهش یابد تا در یک دوره 20 تا 25 ساله سفره های آب زیرزمینی بازسازی شود.
وی به اجرای طرح تعادل بخشی آب سفره های زیرزمینی براساس مصوبه شورای عالی آب اشاره کرد و گفت: وزارت نیرو برای اجرای طرح تعادل بخشی پیشنهاد ردیف بودجه متمرکزی را داد، اما استانداری ها خواستار اعتبارات این طرح به استان ها هستند در حالی که دولت موافق تخصیص این اعتبارات به استان های نیست بنابراین باید طرح را با عنایت دولت انجام دهیم.
وی ادامه داد: تلاش داریم تمامی جوانب را برای حفظ و احیای آب کشور مدیریت کنیم، اما باید بدانیم احیای منابع آبی پروژه ای دیربازده و تنش زا است.
وی افزود: انتظار می رود وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو همسو با یکدیگر حرکت کنند تا منافع بلندت کشور و مردم تامین شود در غیراینصورت برخی تناقض گویی ها می تواند بیش از پیش منابع آبی کشور را با بحران مواجه سازد.
معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو درباره مصرف آب بخش کشاورزی گفت: معتقدیم باید ارزش گذاری تولیدات کشاورزی مبتنی بر میزان مصرف آب بهائ آن باشد تا تولیدات کشاورزی نیز برای تولیدکنندگان اقتصادی شود.
وی درباره همکاری های قوه قضائیه نیز گفت: متاسفانه وقتی گزارش حفر چاه های غیرمجاز به دستگاه های قضایی ارایه می شود مدت زمانی بین 2 تا 3 سال طول می کشد تا پرونده مورد رسیدگی قرار گیرد در حالی که وزارت نیرو به همکاری مستمر دستگاه های قضایی نیاز دارد تا پس از گزارش حفر چاه های غیرمجاز حداقل ظرف مدت یک هفته پرونده رسیدگی و چاه غیرمجاز پلمپ شود.
اقتصام (3)9186 ** 1574
27/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]