تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):توبه زيباست، ولى از جوان زيباتر .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805329127




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- پروژه های سد سازی متوقف شود/طرح انتقال آب از خزر به ارومیه منطقی نیست


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر جهاد کشاورزی: پروژه های سد سازی متوقف شود/طرح انتقال آب از خزر به ارومیه منطقی نیست تهران - ایرنا - معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با وجود بحران منابع آبی درکشور، انتقال آب از خزر به دریاچه ارومیه راهکار مناسبی نیست و باید وزارت نیرو از ادامه روند سد سازی ها خودداری کند.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، عباس کشاورز روز دوشنبه در همایش بحران مدیریت منابع آب زیرزمینی کشور که در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد، افزود: بررسی ها نشان می دهد در دنیا انتقال آب بین حوزه ای منسوخ شده و رایج نیست و تنها از این راه می توان برای مصرف شرب در شرایط خاص استفاده کرد.
وی ادامه داد: این درحالیست که هم اکنون در دولت یازدهم نیز این طرح توسط وزرات نیرو مطرح و روی میز رئیس جمهوری قرار گرفته است و تاکنون از سوی مسئولان وزارت نیرو هیچ مخالفتی با این موضوع صورت نگرفته است.
معاون مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران سپس اظهارداشت: اگر در حوزه ارومیه حداکثر 800 میلیون دلار تولیدات کشاورزی داشته باشیم برای منابع پایدار کشور به صرفه نیست چراکه منابع آبی 5.5 میلیون انسان به خطر می افتد.
وی از وزارت نیرو خواست تا پروژه های سد سازی کشور را متوقف سازد و سپس درباره سد گتوند اظهار داشت: امنیتی بودن سد گتوند در سال 91 مطرح شد و هنوز هم این سد شرایط امنیتی دارد متاسفانه در دولت یازدهم نیز توجهی به این موضوع نشده است و این سد فاجعه ای برای امروز و نسل های آینده خواهد بود.
وی درباره سرانه مصرف آب هر ایرانی گفت: براساس واقعیت ها، سرانه مصرف آب به ازای هر نفر 1000 مترمکعب است و این شرایط بحرانی را نشان می دهد.
کشاورز تاکید کرد: به هیچ عنوان سرانه آب به ازای هر نفر 1500 مترمکعب نیست، سرانه آب ما در برخی سالها حدود 1200 مترمکعب و در برخی مناطق کمتر از 400 تا 500 مترمکعب است.
معاون مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران با بیان اینکه تمرکز فعلی ما روی حفظ منابع آب زیرزمینی است افزود: در نیمه اول دهه 70 اتفاق عجیبی در منابع آبی کشور رخ داد به طوری که میزان روان آب ها که همیشه بیش از میزان بارندگی ها بود، از سال 74 به بعد کاهش یافت به طوریکه در سال های 85 - 86 و 92 - 93 با وجود بارندگی های بالاتر از حد نرمال، میزان روان آبها 45 درصد کاهش یافت.
وی معتقد است؛ مشکل منابع آبی کشور تنها متاثر از تغییر اقلیم نیست بلکه نبود مدیریت مصرف باعث بحران منابع آبی کشور شده است.
کشاورز یکی دیگر از مشکلات بحران آبی کشور را نبود اکولوژیست دانست و گفت: مشکل اصلی ما این است که هیدرولوژیست ها برآورد منابع و مصرف کنندگان نیز برآورد تقاضا می کنند و تصور دارند به هر میزان آبی که در حوزه جمع آوری شود باید به مصرف بشر برسد.
وی توسعه کشور را خارج از تحمل منابع آبی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر در کشورهای چین و هند که تمایل به توسعه دارند با وجود جمعیت بالا دارای رشد اقتصادی مستمر بالای 20 درصد در 20 سال گذشته بوده اند اما همچنان به دنبال حفظ منابع آبی خود هستند.
وی ادامه داد: بنابراین همه باید بدانند برای دستیابی به توسعه ملی، ایجاد اشتغال، افزایش درآمد ، ایجاد رونق اقتصادی باید سهم آب کشاورزی کاهش یابد که این مهم در دنیا اتفاق افتاده است.
کشاورز درباره آبهای مجازی گفت: ما باید بدانیم به ازای هر مترمکعب آب مصرفی در بخش کشاورزی چه چیزی و به چه میزان تولید می کنیم محاسبات ما در بیلان آب مجازی با توجه به میزان واردات ، صادرات محصولات عمده و ارزآوری آنان نشان می دهد که واردات 4 میلیون ذرت، 10 میلیارد مترمکعب و واردات برنج 8 میلیارد مترمکعب صرفه جویی آب برای کشور به همراه داشته است.
** هدرروی 15 میلیارد مترمکعب آب از طریق تلفات موادغذایی
معاون مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران افزود: نجات آب از طریق کاهش ضایعات غذایی نیز ممکن است به طوری که در حال حاضر بین 10 تا 15 میلیارد مترمکعب آب کشور با ضایعات مواد غذایی از بین می رود.
وی با اشاره به تهیه 6 سند ملی در حوزه آب اشاره کرد و گفت: در سال 75 سند ملی آب تهیه شد که 18 سال از آن زمان می گذرد و هنوز این سند قابل استفاده و استناد است.
کشاورز تاکید کرد: مشکل امروز منابع آب زیرزمینی کشور ناشی از مدیریت منابع نیست بلکه در مدیریت تقاضا است.
وی اظهارداشت: متاسفانه سهم زیست محیطی، اجتماعی در دانشگاه های ما غریبه است و اکثر پروژه های آبی ما با تعارض مواجه شده است و باید تمامی فعالیت ها و اقدامات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ما باید مبتنی بر ظرفیت های آبی باشد.
وی با اشاره به اینکه آب کشور یک حکمران نیاز دارد و وزارت نیرو نمی تواند به تنهایی حفظ و مصرف منابع آبی را مدیریت کند گفت: دولت به تنهایی نباید مجاز به تصمیم گیری برای حفظ منابع آبی باشد بلکه باید تمامی ارگان ها در این تصمیم گیری نقش داشته باشند.
این مقام مسئول برای رفع این مشکل مدیریت تقاضا، حکمرانی دولت و تمامی ارگان ها، تخصیص سهم آب زیست محیطی، توقف سدسازها، استفاده از تکنولوژی های کارآمد و احیای آبخیزداری در کشور دانست.
اقتصام (3) 9186 ** 1574



27/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن