واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار تهران: ساخت و سازهای پایتخت مبنای علمی ندارد تهران- ایرنا- استاندار تهران از تهران به عنوان کلانشهری که بیش از یک پنجم جمعیت کشور را در خود جای داده یادکرد رو گفت: متاسفانه تراکم جمعیت در تهران بر پایه ساخت و ساز علمی صورت نگرفته است و در صورت بروز زلزله خسارت های جبران ناپذیری ایجاد می شود.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا سید حسین هاشمی روز دوشنبه در هفتمین همایش انجمن ژئوپلتیک ایران در دانشگاه خوارزمی تهران با تاکید بر وجود مشکلات بسیار در راه مدیریت شهری کلانشهر تهران گفت: استانداری تهران از طرح های پژوهشی و محصولات فکری در زمینه مدیریت شهری استقبال می کند.
وی اضافه کرد: همچنین تمرکز جمعیت و قدرت در نقاط مختلف تهران رخ داده که باعث ایجاد اختلاف طبقاتی ،کاهش امنیت اجتماعی و افزایش میزان بزهکاری در جامعه می شود.
هاشمی در بخش دیگری از سخنانش از دیگر مشکلات بزرگ امروز تهران را بحران آب عنوان کرد و اظهار کرد: در صورتی که میزان مصرف آب در تهران مدیریت نشود قطعا مردم و دولت با مشکلات اساسی روبه رو می شوند.
وی مهمترین فاکتور مدیریت مصرف آب در تهران را فرهنگ سازی مناسب عنوان کرد و گفت: از این راه می توان از بحران آب به سلامت عبور کرد.
***تهران با بیش از 20 شهر مهم جهان خواهر خوانده است
همچنین مهران شیرآوند، رئیس مرکز مطالعات برنامه ریزی شهری و روستائی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در این مراسم اظهار داشت: تا کنون بیش از 20 پیوند خواهرخواندگی میان تهران و سایر شهرهای مهم جهان انجام شده است اما باید پیوندهای آموزشی، اقلیمی و فرهنگی نیز در این راستا شکل گیرد.
وی از پیوستن کرمانشاه به کلان شهرهای کشور خبرداد و گفت: متاسفانه این امر تنها به خاطر افزایش جمعیت و ایجاد شهرک های اقماری در اطراف این شهر بوده است.
شیرآوند افزود: باید برای توسعه فیزیکی و توسعه فضای شهری این کلان شهر فکری اندیشید و برنامه ریزی صحیح را انجام داد.
وی با بیان اینکه از پنج برنامه توسعه کشور در سه برنامه شهرها از نظر فرهنگی بسیار مورد توجه قرار گرفته اند گفت: ایران در حال حاضر یک هزار 331 شهر و 9 کلان شهر را در خود جای داده است.
رئیس مرکز مطالعات برنامه ریزی شهری و روستائی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور جمعیت روستا نشین کشور را 28 درصد کل جمعیت کشور عنوان کرد و گفت: متاسفانه مهاجرت در ایران با مهاجرت در دیگر کشورها بسیار متفاوت است، در دنیا مهاجرت از دهک ها ( روستاهای کوچک) به ترتیب به سمت شهرهای کوچک، متوسط، بزرگ و کلان شهرها صورت می گیرد اما مهاجرت در ایران از دهک ها به سمت کلان شهرهاست.
وی جمعیت عشایری ایران را تنها 220 هزار نفر دانست و گفت: براساس آمار تا 10 سال آینده ایران دارای جمعیت عشایری نخواهد بود؛ از این رو باید برنامه ریزی های لازم برای کاهش مهاجرت به کلانشهرها و حتی مهاجرت معکوس در کشور آغاز شود.
شیرآوند اضافه کرد: برای ایجاد روند مهاجرت معکوس باید شهرهای خود را به دنیا و روستاهای خود را به کشور معرفی کنیم.
وی همچنین از دیگر راه های توسعه فضای شهری در شهرهای کوچک را افزایش اختیارات شهرداران دانست و گفت: متاسفانه شهرداران کشور در مقایسه با شهرداران دنیا تنها دارای اختیار یک بیستمی آنها هستند.
رئیس مرکز مطالعات برنامه ریزی شهری و روستائی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور از تدوین لایحه کسب درآمد شهرداری ها، لایحه مدیریت جامع شهری به عنوان عمده ترین فعالیت این سازمان یادکرد.
هفتمین همایش انجمن ژئوپولتیک ایران تا عصر فردا در دانشگاه خوارزمی برپاست.
علمی(3)**9190**1599
27/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]