واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر راه و شهرسازی: زمان و هزینه از فاکتورهای مهم خطوط حمل و نقل بین المللی است تهران - ایرنا - معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران، بر توجه هرچه بیشتر کشورهای عضو خطوط حمل و نقل بین المللی عشق آباد به زمان و هزینه بعنوان دو فاکتور مهم به منظور دستیابی به موفقیت هرچه بیشتر تاکید کرد.
به گزارش روز یکشنبه خبرنگار گروه اقتصادی ایرنا، محسن پورسید آقایی روز یکشنبه در نخستین اجلاس شورای هماهنگی موافقت نامه عشق آباد در سخنانی اظهار داشت: این کریدور برای موفقیت بهتر بایستی زمان مشخصی را برای حمل و نقل کالا متعهد شده و به آن پایبند باشد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حمل و نقل کالا از سرخس به بندرعباس طی چهار روز انجام می شود، گفت: البته ما می توانیم این زمان را به سه روز نیز کاهش دهیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: درصورتی که کشورهای عضو موافقت نامه ترانزیتی عشق آباد زمان بندی ارسال کالا را اعلام کنند، این زمانبندی ها با بررسی کارشناسان و در نهایت با رای اعضای اتحادیه تایید خواهد شد.
وی افزود: همچنین اگر برای مسیرها تعرفه تعیین شود و رقم آن نیز متناسب با طول مسافت و نوع وسیله نقلیه مورد استفاده وضع شود به طور حتم درآمد حاصله میان شرکت ها خدمات دهنده کشورهای عضو تقسیم خواهد شد.
مدیرعامل شرکت راه آهن اضافه کرد: اگر زمان و هزینه مشخصی بین کشورها وجود داشته باشد، از سردرگمی صاحبان کالا در مراجعه به کشورهای مختلف به صورت جداگانه برای بررسی وضعیت حمل و نقل بار ارسالی جلوگیری خواهد کرد.
به گفته وی، در حال حاضر سه کشور قزاقستان و ترکمنستان و ایران توافق کردند که حمل و نقل کالا از گوستانای تا بندرعباس به مدت 10 روز با یک تعرفه مشخص برای مسیرها صورت گیرد.
وی همچنین ضمن تاکید بر اینکه کشور ایران از شرایط توسعه ترانزیت برخوردار است، به افزایش 50 درصدی حمل و نقل سرخس در سال 2014 نسبت به 2013 اشاره کرد و با بیان اینکه، آمادگی افزایش دو برابری ظرفیت نیز وجود دارد، اظهار امیدوراری کرد، این حجم در سال 2015 افزایش چشمگیری داشته باشد.
نخستین نشست همکاریهای حمل ونقل بین المللی و ترانزیتی (موافقت نامه عشق آباد ) امروز یکشنبه، با حضور نمایندگان از کشورهای مزبور در تهران برگزار شد.
موافقتنامه پنج جانبه ترانزیت کالا میان پنج کشور ایران، ترکمنستان، ازبکستان، عمان و قطر در زمینه حمل و نقل ریلی، دریایی و زمینی در عشق آباد پایتخت ترکمنستان آوریل سال 2011 امضا شد که با امضای این موافقتنامه خلیج فارس به آسیای مرکزی وصل می شود، قطر از این موافقتنامه انصراف داده است.
براساس این توافقنامه که به امضای وزیران خارجه کشورهای یاد شده رسید، امکان ترانزیت، حمل ونقل کالا بدون هیچ گونه محدودیت گمرکی از منطقه آسیای مرکزی به خلیج فارس انجام خواهد شد.
اقتصام (3) 1836 ** 1574
26/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]