واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک کارشناس : اقتصاد مقاومتی تحریم را خنثی می کند تهران - ایرنا - یک کارشناس اقتصادی گفت: جامعه برخوردار از الگوی اقتصاد مقاومتی ، پایدار است و هر گونه تهدیدی را با دژ استوارخود واپس زده و با انعطاف در صدد ترمیم برمی آید و بنابراین اجازه آسیب به هسته داخلی اقتصاد نمی دهد.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی کنگره ملی اقتصاد مقاومتی،عبدالمجید شیخی، لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی را هماهنگی تمام ارکان نظام دانست و گفت: البته در این میان، رسانه ها نقش بسیار مهمی برای فرهنگ سازی و بسترسازی تحقق این امر دارند.
وی ادامه داد:رسانه ها مسئولیت افزایش آگاهی در شرایط و تحولات عادی را برعهده دارند و آنها در ارتقای دانش افکار عمومی به ایفای نقش بپردازند.
شیخی موضوع اقتصاد مقاومتی را مساله مهم نظام دانست و گفت : تحقق اقتصاد مقاومتی نیاز به تغییر الگو در زندگی مردم دارد.
به گفته این استاد دانشگاه، اصلاح الگوی مصرف در زندگی و اصلاح الگوی تولید و عرضه و نقش رسانه ها در پیاده سازی دو رکن اقتصاد مقاومتی محسوب می شوند که بسیار مهم و یک رسالت سنگین اجتماعی است .
وی افزود : چنانچه از سوی رسانه های جمعی این الگو با یک نظام وبرنامه منسجمی پیاده سازی شود، به شکل زیرساختی در اذهان عمومی نهادینه خواهد شد.
این استاد علوم اقتصادی خاطر نشان کرد: تشویق به تولید و پرهیز از مصرف زدگی واسراف در جامعه باید ترویج شود و در واقع پرهیز از مصرف زیاد مقوله ای است که در دین ما به شکل مؤثر و مفصلی تذکر داده شده است.
شیخی تأکید کرد: اقتصاد مقاومتی نقطه مطلوب برای رسیدن به اهداف بلند خوداتکایی است که کمترین اتکا به بیرون را دارد و بیشترین بستر را برای بهره برداری از منابع درون فراهم می کند.
این کارشناس اقتصادی افزود: اقتصاد مقاومتی مبتنی بر شناسایی همه منابع و فرصت های داخلی است که باید توسط گروه ها و اساتید مختلف جامعه معرفی و برای تبدیل پتانسیل بالقوه به بالفعل هدایت شوند.
شیخی با اشاره به مخاطراتی نظیر تهدیدها در تحقق اقتصاد مقاومتی، خاطرنشان کرد: همانگونه که پیکر ضعیف در برابر بیماریها توان مقاومت نخواهد داشت ، باید با ایمن سازی نظام اقتصادی ،هرگونه تهدید را باید کنار زد .
وی ادامه داد: جامعه ای که برخوردار از الگوی اقتصاد مقاومتی باشد، پایدار است و هر گونه تهدیدی رابا پایداری کنار می زند و با انعطاف در صدد ترمیم برمی آید واجازه آسیب به هسته داخلی اقتصاد نمی دهد.
به گفته این استاد دانشگاه، برداشت بسیاری از دولت مردان عامل اصلی مشکلات کشور تحریم است ،درحالی که این موضوع ناشی از بی اطلاعی وغفلت از ضعف های درونی اقتصاد و ناهماهنگی های موجود است.
به گفته وی ،بخشی از مشکلات اقتصادی ناشی از سوء برداشت و مدیریت اجرایی ضعیف مبتنی بر نادانسته ها است و این امر موجب می شود که دولت نقش و تکلیف اصلی خود را ایفا نکند.
شیخی افزود:در اقتصادی که دولت سیاست های صحیحی در تنظیم بازار، حمایت،ارزشیابی، ارزیابی، تنبیه و تشویق،کنترل و نظارت ایفا کند، می تواند به موقع از بازوهای جبرانی خود بهره گیری و نقوش اصلی اقتصادی را به نمایش بگذارد ، چنین اقتصادی با پویایی یک بخش عمومی موثر، فعال و با مدیریت صحیح، تحریم نمی تواند شکنندگی مؤثری در قلب اقتصاد داخلی ایجاد کند، زیرا ابتکار عمل با دولت است.
وی اظهارداشت: دولت هایی که اقتصاد خود را رها کرده و به صورت انفعالی وبا ضعف برنامه ریزی چرخه اقتصاد را دنبال می کنند، ناگزیر دچار آسیب های مؤثری می شوند .
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی،افزود: چنانچه تحریم ها را خیلی بزرگ ببینیم، در صدد چاره جویی برای مشکلات اقتصادی نخواهیم بود .
به اعتقاد وی ، اقتصادی که قوه آسیب زدایی، تاب آوری و استقامت نداشته باشد باید آماده هجوم واردات بی رویه و دامپینگ (واردات کالا به قیمت کمتر از نرخ تمام شده ) بود و بسیاری از تولیدات کالا و خدمات نیز در رقابت با قیمت تمام شده رقبا قادر به مصاف نیستند .
شیخی خاطرنشان کرد: تعادل بخشی به درآمدهای اقتصادی مهم ترین راهکار برای استفاده از منابع ارزی بین المللی است تا شرایط منجر به تعادل شود.
وی ضمن انتقاد از واردات کالاهای لوکس و تجملاتی اظهار داشت :دلیلی ندارد که دولت به صادر کننده در نظام امتیازات صادراتی و هزینه ای برای کسب درآمد ارزی به آنها اجازه واردات خودرو پورشه ، بنز و امثال آن بدهد .
به گفته این استاد اقتصاد، دولت با هوشیاری و اقتصاددانان با اجماع باید میزان بهره وری در اقتصاد تولید را افزایش دهند و الگوی خوداتکایی و خودکفایی در گرو افزایش تولید و استفاده از بسترهای داخلی نظیر کشاورزی است.
شیخی غفلت از بخش کشاورزی را یک غفلت سنواتی دانست و گفت: به جای بهره وری از آب و افزایش راندمان های تولید و به کارگیری منابع آب و خاک و نیروی انسانی و دانش اقتصادی در حوزه تولید نباید با به کارگیری افرادی که در کارنامه خود سوء مدیریت اجرایی و به کارگیری منابع داخلی در بخش کشاورزی را دارند، اقتصاد کشور را آسیب پذیر کرد.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: دولت باید این هوشیاری را داشته باشد که افرادی را به کار گیرد تا در اجرای اقتصاد مقاومتی همسو با همه نظام عمل کند، دولت باید بر بخش دلالی،سفته بازی و بازرگانی نظارت سختگیرانه ای داشته باشد چرا که بزرگترین آسیب ما بی ضابطه بودن این بخش مجازی است و تا این گرداب حل نشود مجال رونق تولید نه در بخش کشاورزی، نه در صنعت و نه در جای دیگری ایجاد نمی شود.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی سال گذشته سیاست های کلی " اقتصاد مقاومتی " را بر اساس بند یک اصل 110 قانون اساسی که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده ابلاغ کردند .
اقتصام** 1053 ** 1559
26/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]