تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوانات. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829764914




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

داستان زندگی پیامبر رحمت، فیلمی محکم از مجیدی


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: داستان زندگی پیامبر رحمت، فیلمی محکم از مجیدی


روایت مجید مجیدی از «محمد (ص)» مکملی است برای آنچه «مصطفی عقاد» در فیلم «الرسالة» از نبی اکرم به نمایش گذاشت. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، به نقل از «جهان»، پرده نقره ای سینمای ایران مفتخر شد تا گوشه هایی از دوران کودکی بهترین مخلوق خدا را به نمایش بگذارد. فیلم «محمد رسول الله(ص)» آخرین اثر سینمایی مجید مجیدی، کارگردان نام‌آشنای سینمای ایران، از آخرین روزهای محاصره پیامبر و یارانش در شعب ابی طالب آغاز می شود و پس از نمایش دقایقی از سختی ها و فشارها، به دورانی بر می گردد (فلش بک) که هنوز حضرت محمد(ص) به دنیا نیامده اند.

مجیدی در این فیلم، پس از نمایش اثرگذار و زیبای واقعه حمله ابرهه و سپاهیانش به شهر مکه و نابودی آنان به دست پرندگان ابابیل، ماجرای ولادت حضرت محمد(ص) را به تصویر می کشد.   آشکار شدن نشانه های متعدد در جهان در زمان ولادت، ماجرای دایه شدن حلیمه برای نوزاد آمنه، دور شدن محمد (ص) از مادر و زندگی در صحرا با خانواده دایه اش، رسیدن پیامبر به سن نوجوانی و جدا شدن از حلیمه و بازگشت به مکه و دیدار با پدربزرگش عبدالمطلب و مادرش آمنه، نخستین سفر پیامبر با خانواده اش به یثرب برای دیدار با اقوام به همراه مادر، مرگ مادر در بازگشت به مکه، زندگی در مکه با پدربزرگ تا آخرین لحظات حیات عبدالمطلب، سرپرستی ابوطالب و سفر به شام برای تجارت و حوادثی که در میانه راه رخ می دهد، بخش هایی است که از دوران کودکی تا نوجوانی پیامبر به تصویر کشیده شده است.


فیلم محمد رسوال الله (ص)

حضرت محمد(ص) در آغوش مادر گرانقدرش آمنه، در کنار فاطمه بنت اسد

پایان داستان، بازگشت به شعب ابی طالب است. جایی که ابوطالب به نزد ابوسفیان می رود و از اتفاقی خبر می دهد که اهل مکه را در اعجاب فرو می برد؛ رویدادی که پیروزی شکوهمند مسلمانان در نتیجه مقاومت سه ساله در برابر حصر سران قریش را به همراه دارد.
 
فیلم محمد رسوال الله (ص)
 
فیلم محمد رسوال الله (ص)

شهر مکه پیش از بعثت پیامبر(ص)

در طول داستان، کنجکاوی علما و بزرگان دیگر ادیان به خصوص یهودیان پس از بروز نشانه های به دنیا آمدن منجی بشر، به تصویر درآمده است. اما این کنکاش به تهدیدی از سوی گروه های مختلف تبدیل می شود که جان پیامبر را همواره در معرض خطر قرار می دهد. ریشه این تهدید، به روایت فیلم، شماری از یهودیان اند که خود به انتظار منجی وعده داده شده تورات نشسته اند. ساموئل یکی از این یهودیان است که سرنوشت جالبی پیدا می کند.


فیلم محمد رسوال الله (ص)

ساموئل، تاجر یهودی که به دنبال منجی بشارت داده شده در تورات می گردد

مجیدی در ابتدای فیلم اشاره می کند که آنچه ساخته است مبتنی بر آیات و روایات بوده و البته برداشتی است که شخصا از این روایات داشته است. اگر گذرا بر آثار گذشته مجیدی، از «بدوک»، «پدر» و «بچه های آسمان» تا «رنگ خدا»، «بید مجنون» و «آواز گنجشک ها» مروری کنیم، به خوبی متوجه می شویم که نتیجه برداشت مجیدی، چیزی جز نمایش رحمت و مهربانی و عشق به انسان ها از زندگی پیامبر ـ که با حقیقت تاریخ نیز مطابق است ـ نخواهد بود.


فیلم محمد رسوال الله (ص)

حضرت محمد(ص) به هنگام ورود به کلیسای بحیرای مسیحی

در جای جای فیلم، برکت وجود کودکی به نام محمد(ص) برای اطرافیانش به خوبی نشان داده می شود. کودکی که عطوفت و مهربانی با دیگران برای او یک عادت است. نمایش دلرحمی و مظلوم نوازی کودکی که مخاطب می داند سرنوشت او پیامبری است، به قدری برای تماشاچی دلنشین است که حس همراهی با او را القا می کند.


فیلم محمد رسوال الله (ص)

ساحل نشینانی که به برکت وجود پیامبر از گرسنگی نجات می یابند

مکملی برای فیلم مصطفی عقاد

روایت مجیدی از محمد(ص) مکملی است برای آنچه مصطفی عقاد در فیلم «الرسالة» از نبی اکرم به نمایش گذاشته است. عقاد دوره مبعوث شدن پیامبر با اوج فشارها و رنج ها و سپس مرحله تشکیل حکومت در مدینه و تحمیل جنگ ها به نظام تازه تأسیس او تا رحلت حضرتش را به تصویر می کشد و مجیدی، ریشه زندگی پیامبری را روایت می کند که از بدو تولد در دامن محبت مادر، پدربزرگ، دایه و عمویی رشد می کند تا در بزرگسالی معنای «رحمة للعالمین» بودن او به خوبی قابل درک باشد.

فیلم محمد رسوال الله (ص)

نام نوشت فیلم محمد رسول الله(ص)

هوشمندی مجیدی در پاسخ به جریان اسلام هراسی و تقویت گفتمان مقاومت

انتخاب مناسب آغاز و پایان فیلم در دوران محاصره شدید اقتصادی و اجتماعی پیامبر و ایمان آورندگان به او در «شعب ابیطالب» نشان از آن دارد که مجیدی، شرایط زمانه خود را درک کرده است. او می توانست موقعیت تاریخی دیگری را برای فیلم خود برگزیند، اما بی تردید نیم نگاه او به شرایط فعلی مسلمانان در دنیا به ویژه ملت ایران که پرچمداران اسلام ناب محمدی(ص) هستند منجر به انتخاب این مقطع تاریخی به عنوان متن اصلی روایت برای «فلش بک» به دوران کودکی شده است.

نمایش ملموس مقاومت مؤمنان همراه با پیامبر در مرارت های محاصره تحمیلی اقتصادی سه ساله، تبلیغات منفی ابوسفیان و بزرگان قریش علیه پیامبر و مسلمانان، فشار افکار عمومی مردم مکه بر بزرگانشان بر اثر مشاهده مقاومت و مظلومیت مسلمانان با گذشت زمان و در نهایت نصرت الهی در موریانه‌خور پیمان نامه سران قریش بر سر محاصره اقتصادی مؤمنان به خدا و پیامبر که نتیجه مقاومت در راه خدا بود، به خوبی مفهوم ایستادگی بر عقیده و نتیجه خوشایند آن را‌ به مخاطب منتقل کرده و او را به همراهی با این مسیر وا می دارد.

در شرایطی که پس از انقلاب اسلامی، جریان رسانه ای حاکم بر دنیا، خط اسلام هراسی را روز به روز پر رنگ تر از گذشته پیگیری می کند و دوست دارد مسلمانان را انسانهایی خشن، بدوی و به دور از تمدن معرفی کند، مجیدی تصویری از پیامبر و یارانش را به نمایش می گذارد که چیزی جز نوع دوستی، حمایت ازمظلوم و عشق و محبت به انسان ها در عین ابراز نفرت عملی و شجاعانه ـ حتی در سنین کودکی و نوجوانی ـ از ظالمان و ستمگران نیست.

به نظر می رسد به رغم تخریب های رسانه های اسلام هراس غربی و جریانات متحجر و تکفیری، این فیلم بتواند به خوبی در دنیای اسلام و جهان غرب دیده شود. تهاجم رسانه ای بیشتر می تواند کمکی باشد برای کنجکاوی افکار عمومی دنیا درباره این فیلم و در نتیجه دیده شدن آن. اتفاقی که نیازمند حمایت رسانه های کشورهای اسلامی است به شرط آنکه خود به تخریب آن دست نزنند.

فیلمی در تراز سینمای جهان
فیلم از نظر فنی و تکنیکی، در برخی بخش ها تنه به تنه سینمای روز دنیا زده و از سینمای ایران بسیار جلوتر است. فیلمبرداری این اثر، به عهده کسی بوده که توانسته است ۳ بار جایزه اسکار را از آن خود کند. «ویتوریو استورارو» ایتالیایی که پیش از این ماجرای جالب پیوستن وی به پروژه فیلم محمد(ص) رسانه ای شد بود، قابهایی را در کار خود به نمایش گذاشته است که به رغم طولانی بودن غیر متعارف فیلم ـ بیش از ۳ ساعت ـ بیننده را خسته نمی کند.

موسیقی نوین اثر هم به خوبی توانسته در خدمت تصویر باشد و احساس مخاطب با تطابق این دو، به اوج برسد. پایه موسیقی این فیلم، کلیسایی است که البته در آن صدای سازهای شرقی هم به گوش می رسد. در برخی صحنه ها هم مانند گعده بزرگان قریش در ابتدای فیلم، از موسیقی محلی عربی استفاده شده است. شاید توجیه انتخاب موسیقی مدرن برای این اثر، در نظر گرفتن تأثیرگذاری بر مخاطب غربی باشد.

نکته مثبت و مشترک میان فیلم مجیدی و عقاد، لوکیشن های زیبای اثر است. به ویژه باید به لوکیشن شهرهای مکه و مدینه اشاره کرد. دقت در طراحی و توجه به جزئیات سبب شده تا احساس مخاطب نسبت به ظرف مکانی داستان، مثبت و واقع بینانه باشد. صخره ای و خشک بودن شهر مکه و طراوت و شادابی، در شهر صحرایی مدینه که آب بیشتری هم دارد، تفاوت این دو شهر را به خوبی نشان داده است. نمای کعبه قبل و بعد از بعثت و نیز طراحی خانه ها گویای آن است که زحمات فراوانی برای ساخته شدن لوکیشن از طراحی تا اجرا کشیده شده است. این موضوع درباره کلیسای بحیرای مسیحی، غار حراء و صحنه های مربوط به ساحل نشینان بت پرست نیز صادق است.


فیلم محمد رسوال الله (ص)
 
فیلم محمد رسوال الله (ص)

لوکیشن شهر یثرب، پیش از بعثت پیامبر(ص)

فیلم محمد رسوال الله (ص)

شهر مکه پیش از بعثت

فیلم محمد رسوال الله (ص)

کعبه و شهر مکه پس از بعثت

فیلم محمد رسوال الله (ص)


آشفتگی در شهر مکه پس از شنیدن خبر حمله سپاه ابرهه

با وجود اینکه چینش وقایع تاریخی در کنار یکدیگر به درستی صورت گرفته است، به نظر می رسد فیلمنامه نیازمند کار بیشتر و دقیق تر بود تا داستانی روان تر ارائه کند. در برخی صحنه ها مانند ماجرای رویارویی ساموئل با حضرت محمد(ص) در مدینه، روایت با رهاشدگی و تقطیع رو به رو می شود و مخاطب را در خلاء باقی می گذارد. البته هوشمندی نویسندگان فیلمنامه در ایجاد تعلیق و هیجان در حاشیه متن با حضور ساموئل یهودی ـ که کنجکاوی اش در یافتن منجی بشارت داده شده در تورات از شب تولد پیامبر آغاز می شودـ و جدل او با دیگر عالمان یهود، ستودنی است. جریانی که قاعدتا باید مستند به روایات تاریخی باشد.

از نقاط ضعف فیلم می توان به انتخاب نامناسب صدای کودک، برای سنین ۶، ۷ سالگی پیامبر اشاره کرد. همچنین ترجمه فارسی زبان عبری علمای یهود، گویا و روان نبوده و بسیار نارساست. در صحنه ای که عبدالمطلب با ابرهه دیدار می کند نیز افزون بر بد لهجه بودن بیش از اندازه مترجم ابرهه، ترکیب صدای وی با ابرهه منجر به نامفهوم شدن سخنان مترجم شده است.

نمایش چهره پیامبر(ص) وجود ندارد/ پیشنهاد اکران خصوصی برای علمای الازهر

از مدتی پیش، تبلیغاتی علیه فیلم در میان برخی کشورهای اسلامی شکل گرفت که در این فیلم قرار است چهره پیامبر(ص) به نمایش درآید. این در حالی است که در هیچ کجای فیلم چهره ای از پیامبر به نمایش در نیامده است. از سویی برخی علمای الازهر به مجسم کردن صدای پیامبر نیز اعتراض کرده اند. اختلاف نظری که می توان با کمک ظرفیت های مجموعه هایی چون سازمان تقریب مذاهب اسلامی از طریق دعوت علمای الازهر به تهران و اکران اختصاصی فیلم برای آنان و مباحثه فقهی پیرامون این موضوع، حل کرد و تهدید موجود را به فرصت حمایت الازهر از این فیلم تبدیل نمود.
بازی های تأثیرگذار؛ از نقش عبدالمطلب تا حلیمه

از نقاط قوت فیلم می توان به انتخاب درست بیشتر نقش ها اشاره کرد. بازی زیبای علیرضا شجاع نوری، در نقش عبدالمطلب به عنوان بزرگ قریش، مهدی پاکدل در نقش ابوطالب، همچنین مینا ساداتی در نقش آمنه و ساره بیات در نقش حلیمه، مخاطب را به خوبی با فیلم همراه می کند.

فیلم محمد رسوال الله (ص)

عکس: علیرضا شجاع نوری در نقش عبدالمطلب


فیلم محمد رسوال الله (ص)

عکس: آرش فلاحت پیشه در نقش ابرهه

فیلم ظرفیت ساخت قسمت بعدی را به خوبی داراست. البته باید منتظر ماند و واکنش جهانی نسبت به آن را رصد کرد تا طراحی جدید برای اثر دوم، دقیق و مبتنی بر نیاز مخاطب صورت گیرد.


یک شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن