محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842029319
موانع تجاري سازي، عدم تحقق اقتصاد دانش بنيان است
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ (۱۰:۶ق.ظ)
علم بهتر است با ثروت؛ موانع تجاري سازي، عدم تحقق اقتصاد دانش بنيان است گروه آموزش؛
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج؛ ورود يک محصول به بازار مي تواند تضمين کننده موفقيت و بقاي سازمان ها باشد ، تجاري سازي فناوري به عنوان يک عامل حياتي مطرح شده است. در سازمان هاي تحقيقاتي نيز بدون تجاري سازي يک محصول، تحقيقات معنايي ندارد. زيرا بدون دستيابي به مشتريان خاص يک محصول، توليد و يا انجام آزمايش، در مورد يک ايده بي فايده به نظر مي رسد.
اهميت تجاري سازي تحقيقات و فناوري به حدي است که در حال حاضر بسياري از موسسات تحقيقاتي با بهره گيري از خدمات مشاوره اي و انجام پروژه هاي تحقيقاتي به صورت همکاري مشترک به تجاري سازي فناوري خود رسميت داده اند و تعداد اين گونه مراکز خدمات مشاوره اي در کشور هاي پيشرفته صنعتي روز به روز در حال افزايش است. نکته حائز اهميت آنکه تجاري سازي بخش مهمي از فرآيند نوآوري است و هيچ فناوري و محصولي بدون آن با موفقيت وارد بازار نمي شود.
از سال 1980 تا سال 2001 سهم آمريکا از تجارت جهاني فناوري هاي پيشرفته از 31 درصد به 18 درصد کاهش يافته است. در همين زمان سهم کشور هاي چين، کره ي جنوبي و بقيه کشور هاي آسيايي تازه وارد از 7 درصد به 25 درصد افزايش يافته است. در دهه 1990، آمريکا سعي نمود مازد تجاري خود در محصولات فناوري پيشرفته را حفظ کند و اگر چه تراز تجاري بعضي محصولات آمريکايي کاهش يافت، کل تراز تجاري آمريکا کاسته نشد. اما اين فقط تا سال 2000 بود و از سال 2001 تراز تجاري محصولات فناوري هاي پيشرفته آمريکا با کسري مواجه شد.
کشور هاي در حال توسه آسيايي و کشور هاي مستقل مشترک المنافع در سال 2004 با رشد توليد ناخالص داخلي به ترتيب 7و8 درصدي، قوي ترين مناطق جهان از اين لحاظ بودند. دليل رشد کشور هاي در حال توسعه آسيايي، افزايش صادرات مبتني بر فناوري هاي پيشرفته بود، اما؛ رشد قيمت انرژي باعث رشد توليد ناخالص کشورهاي مستقل مشترک المنافع شده است.
موانع تجاري سازي در ايران
در حال حاضر در روند تجاري سازي علوم وفناوري چند مرحله بايد طي شود، در روند تجاري سازي علم و فناوري ابتدا علم بايد به فناوري و فناوري به يک محصول مياني و محصول مياني به يک خدمت يا محصول نهايي تبديل شود بنابراين لازم است يک يافته پژوهشي با کاربردي شدن از چند مرحله عبور کند اين روال در پارک هاي علم وفناوري پيچيده تر است و به وجود نهادهاي وابسته نياز دارد به طور نمونه در برخي از حوزه ها مانند مهندسي برق و الکترونيک و… اين نياز به شدت احساس مي شود اما متاسفانه در اين قبيل موارد نهادهاي وابسته به خوبي عمل نمي کنند در واقع همين دليل است که باعث مي شود پارک ها نتوانند در همه ابعاد و حوز ها ورود کنند و توانمند خود را نشان دهند.
در حال حاضر بخش تحقيق و توسعه صنعت بايد به قدري فعال باشد که بتواند خروجي شرکت ها ي دانش بنيان مستقر در پارک ها را بلافاصله تبديل به يک محصول کند در حالي که اينگونه نيست در واقع نگاه کارخانه اي بر صنعت ما حاکم است و همين موضوع باعث مي شود که تا خطوط توليد امکان جذب خروجي پارک ها را نداشته باشند و نتوانند فناوري جديد جذب کنند و اين يک اشکال اساسي است که راه حل آن ارتقاء صنعت است.
لذا بيشترين چالش ها در اين زمينه به نوع نگاه حمايتي دولت باز مي گردد و آن اين که برآوردها نشان مي دهد بودجه ۲۵ پارک موجود در کشور که ۳۰۰۰ شرکت دانش بنيان در آن مستقر است در سال قبل تنها ۵۰ميليارد تومان بوده است و امسال ۸۰ ميليارد تومان است که به اندازه بودجه يک دانشگاه هم نيست در حالي که حوزه فناوري هزينه بر است. به علاوه دولت بايد صنعت خود را به روز کند تا بتواند فناوري جديد جذب نمايد. سازمانها و دستگاهاي اجرايي مي بايست به جاي واردات خدمات، مواد و تکنولوژي از خارج ازکشور، توجه خود را به موسسات پژوهشي و فناوري در داخل کشور خصوصا پارک هاي علم وفناوري معطوف کنند و در تقويت نقش پارک ها ي کشور مشارکت جدي نمايند.
پارادوکس اروپايي معضل تجاري سازي است
يکي از محققين معتقد است كه فعاليت هاي تجاري سازي مي تواند بر فعاليت هاي آموزشي و پژوهشي تأثيرگذار باشند، امكان بروز تعارض و مقاومت در برابر آن ها وجود دارد.
دکتر محمد بقايي اظهار کرد: اخيرا در پژوهش ها، توجه صاحب نظران به پديده اي معطوف شده كه به اصطلاح «پارادوکس اروپايي» ناميده مي شود؛ اروپا يكي از بزرگترين سرمايه گذاران در زمينه توليد دانش جديد در قالب تحقيق و توسعه، دانشگاه هاي پژوهشي و سرمايه انساني است.
وي تصريح کرد: در حالي كه روند تجاري سازي، نوآوري و در نهايت رشد اقتصادي ناشي از سرمايه گذاري بر دانش در اين قاره، نسبتا پايين و در بسياري از موارد نااميد كننده است.
اين مخترع در ادامه افزود: در مجموع مي توان گفت كه موانع زيادي بر سر راه اثربخشي انتقال فناوري به صنعت وجود دارد كه شامل تقابل فرهنگ ها، عدم انعطاف بروكراتيك، سيستم هاي ضعيف پاداش دهي، مديريت غير اثربخش دفاتر انتقال فناوري مي شود.
دکتر محمد بقايي به دلايل عدم همكاري شركت ها با مراکز علمي، شركت ها و کارآفرينان اشاره کرد و گفت: در ميان علل موجود، اختلافات موجود بين اهداف دو طرف، طولاني بودن زمان پژوهش هاي دانشگاهي، تمركزهاي متفاوت و در نتيجه سوال هاي پژوهشي متفاوت مد نظر دو طرف، تفاوت هاي فرهنگي و همچنين دشواري هاي موجود در رويه هاي آشكار كردن علم عمومي است که بايد در جاي خود مورد بررسي قرار گيرد.
نگاه ليبرالي دولت ها، عدم ورود آن ها به بخش هاي هزينه زا است
از ديد يک کارشناس اقتصاد، عدم تجاري سازي مشکل اصلي اقتصاد دانش بنيان و شرکت هاي دانش بنيان است.
ابراهيم رزاقي کارشناس اقتصادي اظهار کرد: دلار ارزان آفت ديگر اقتصاد دانش بنيان است. واردکنندگان با دلار ارزان کالاها را ارزان وارد مي کنند و اين موضوع سبب مي شود توليدکننده داخلي نيز کميت را بر کيفيت ترجيح داده و به سمت سود آوري برود اين سود آوري پژوهش را که اصلي ترين راه کيفي کردن محصولات است بدون اقبال مي گذارد.
وي دلار ارزان را يارانه دولت به توليدکنندگان خارجي عنوان کرد و افزود : دلار ارزان واردات را ارزان مي کند اين در حالي است که بايد اين يارانه در اختيار پژوهشگران داخلي قرار بگيرد اما نگاه ويژه دولت ها به مصرف گرايي و اشباع کردن بازار به وسيله کالاي خارجي سبب شده است که تواني براي حمايت از تحقيق و پژوهش در توليدکنندگان داخلي باقي نمايند.
رزاقي با بيان اين که نوآوري و اختراع به وفور در اقتصاد کشور وجود دارد و پژوهشگران در اين زمينه عملکرد بسيار خوبي داشته اند، افزود: اين اختراعات زماني که به مرحله تجاري سازي مي رسند با استقبال مواجه نمي شود چرا که همان موضوع دلار ارزان سبب شده است که توليدکنندگان به نوآوري و پژوهش بها نداده و براي رقابت با جنس خارجي ارزان به فکر پايين آوردن هزينه باشند و به صورت طبيعي اين بودجه پژوهش و تحقيق است که کاهش مي يابد.
کارشناس و نخبه اقتصادي گفت: تجاري سازي بايد با حمايت دولت روي دهد اما نگاه ليبرالي دولت ها در ايران سبب شده است که در بخش هايي که هزينه زا است حضور پررنگ نداشته باشد در حالي که در کشورهايي که داعيه ي سرمايه داري و ليبرالي دارند حمايت از پژوهش هاي نوين و اختراعات و همچنين شرکت هاي دانش بنيان همواره در صدر قرار دارد چرا که اقتصادي که بر پايه دانش باشد ارزش افزوده فراواني دارد و در نهايت هزينه ها را نيز کاهش مي دهد.
عدم قوانين مالکيت فکري مناسب و سازمان تجاري سازي دليل عقب ماندگي است
مديرکل پژوهش و فناوري دانشگاه جامع علمي کاربردي اعتقاد دارد، عدم سازمان مشخص تجاري سازي يکي از اساسي ترين مشکلات در اين حوزه است.
دکتر محمدحسين موسي زاده اظهار کرد: در کشور ما دانشگاه يعني توليد کننده علم، به همين دليل معاونت علمي و فناوري ايجاد شد تا دانشگاه ها را در امر تجاري سازي ياري کند که به نظر من اين مهم با اين موارد دست نيافتني است.
وي در ادامه گفت: در کشورهاي آسيايي از جمله هند در دانشگاه هايشان دفتر تجاري سازي وجود دارد، اين در حالي است که در ايران همچين مجوزي صادر نشده است. پس نقش اين دفتر تجاري سازي که در دانشگاه هاي ديگر وجود دارد در کشور کدام يک از ارگان ها است را هنوز نمي دانيم.
موسي زاده همچنين يکي از مشکلات ديگر تجاري سازي را قوانين دانست و گفت: قوانين مالکيت فکري در ايران بايد محکم تر از هميشه باشد تا بتوانيم از اختراعات ايجاد شده در صنايع و دانشگاه براي تجاري سازي کردن استفاده بهتري داشته باشيم.
آينده تحت تاثير تجاري سازي
رمز بهرهمندي جامعه از دستاوردهاي دانشگاهها و مراکز پژوهشي در توجه ويژه به تجاري سازي است. تجاريسازي دانش، فرآيندي پوياست که با بررسي پيوسته بازار تقاضا، تغييرات فناوري، سبک زندگي و استانداردهاي مصرف ارتباط تنگاتنگ دارد. مشابه هر فعاليت صنعتي، بازخوردهاي مصرفکننده و بازار به تحقيق و توسعه در کسب و کار دانشبنيان جهت ميدهد و نوآوري بيشتري ميآفريند. واژه تجاريسازي، واژهاي سهل و ممتنع است، سهل از اين بابت که هر کسي با اندک آشنايي با علم اقتصاد مهندسي ميداند که هر کالايي پس از توليد بايد راه خود را به بازار و مصرف کننده باز کند.
اما تجاريسازي فرآيندي بسيار پيچيده، فني و چالشي است. براي کالاهاي دانشي که سهم نوآوري در آنها بالاست، ريسک تجاري سازي به مراتب بالاتر از کالاهايي است که شناخت کافي از آنها در بازار و جامعه وجود دارد. کالاي با سطح فناوري بالا معمولاً از يک سو با حاشيه سود بالا و از سوي ديگر با ريسک سرمايه بالا همراه است. در مقابل، کالاي با سطح فناوري متوسط يا پايين معمولا حاشيه سود کمتري دارد، ولي به دليل عواملي چون شناخت کافي مصرف کننده از کالا، تبليغات کافي، استانداردسازي، خدمات پس از فروش و ... محصول از حاشيه امنيت بيشتري در بازار مصرف برخوردار است.
فنآفرينان توليد کننده کالاهاي برتر چنانچه با اقتضائات بازار اين کالاها آشنا نباشند ممکن است در اولين مواجهه با واکنش بازار دچار دوگانگي شوند: چگونه است که جامعه به کالاي آنها اقبال نشان نميدهد؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]
صفحات پیشنهادی
رويكرد سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران به اقتصاد دانشبنيان در برنامه پنج ساله
۱۳ بهمن ۱۳۹۳ ۱۱ ۲ق ظ رويكرد سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران به اقتصاد دانشبنيان در برنامه پنج ساله طبق برنامه ريزيهاي انجام شده سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران با يك برنامه پنج ساله به سمت اقتصاد دانش بنيان و كاهش وابستگي اقتصاد نفتي و توسعه فناوريهايي كه منجر به توتوسعه شرکت های دانش بنیان راه تحقق اقتصاد بدون نفت است - اخبار ایران و جهان |
میرحبیبی توسعه شرکت های دانش بنیان راه تحقق اقتصاد بدون نفت است شناسهٔ خبر 2486966 چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۳ استانها > البرز کرج - مشاور برنامه ریزی و توسعه پارک علم و فناوری البرز توسعه شرکت های دانش بنیان را راه تحقق اقتصاد بدون نفت و اقتصاد مقاومتی دانست و گفت در مسیدانشگاهها بستر مناسبی برای تحقق اقتصاد دانشبنیان در کشور هستند
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری دانشگاهها بستر مناسبی برای تحقق اقتصاد دانشبنیان در کشور هستند شناسهٔ خبر 2495154 شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۴ دانش و فناوری > علم و دانش معاون علمی وفناوری رییس جمهورگفت بایدبتوانیم قوانین رادرجهت حرکت دادن دانشگاهها به سوی توانمندشدن درایجااستاد دانشگاه شاهرود: تحقق اقتصاد مقاومتی مستلزم توجه به نخبگان است
استاد دانشگاه شاهرود تحقق اقتصاد مقاومتی مستلزم توجه به نخبگان استاستاد دانشگاه شاهرود گفت برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید به نخبگان توجه شود و مردم را وارد عرصه کرد به گزارش خبرگزاری فارس از شاهرود داوود قلیچی پیش از ظهر امروز در نشست اقتصاد مقاومتی که در سالن جلسات شرکت سیمانرویکرد سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران به اقتصاد دانش بنیان در برنامه پنج ساله
دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۰ طبق برنامه ریزیهای انجام شده سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با یک برنامه پنج ساله به سمت اقتصاد دانش بنیان و کاهش وابستگی اقتصاد نفتی و توسعه فناوریهایی که منجر به تولید محصولات طبیعی و تجدید پذیر میشود گام برمیدارد به گزارش سرویس علمی ایسناعبدالرشیدی در گفتوگو با فارس: کتاب دو دانشمند فرانسوی ترجمه شد/ تحولات و تاثیر آنها بر فرهنگ و اقتصاد
عبدالرشیدی در گفتوگو با فارس کتاب دو دانشمند فرانسوی ترجمه شد تحولات و تاثیر آنها بر فرهنگ و اقتصادیک مترجم از ترجمه کتاب تکانه جهانمندی تولد یک تمدن خبرداد و گفت این اثر به قلم دو دانشمند فرانسوی حوزه فرهنگ با نامهای ایو برونسویک و آندره دانزین نوشته شده که در 116 صفحه ترجفرماندار نوشهر: اقتصاد دانشبنیان در مازندران تقویت شده است
فرماندار نوشهر اقتصاد دانشبنیان در مازندران تقویت شده استفرماندار شهرستان نوشهر گفت مسیر رو به رشدی در راستای تحقق برنامههای اقتصاد دانشبنیان در استان داشته و رشد خوبی حاصل شده است به گزارش خبرگزاری فارس از ساری محمدعلی قمی ظهر امروز در آیین عقد تفاهمنامه ایجاد مرکز ر- اقتصاد دانش بنیان با ورود شرکت های بزرگ به عرصه نوآوری شکل می گیرد
معاون علمی ریاست جمهوری اقتصاد دانش بنیان با ورود شرکت های بزرگ به عرصه نوآوری شکل می گیرد تهران- ایرنا- معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه پژوهش منبع ثروت است گفت اقتصاد دانش بنیان با ورود شرکت های بزرگ و صاحب برند به این عرصه محقق می شود به گزارش خبرنگار علمیبرگزاری همایش "مولفه های اجتماعی و اقتصادی سلامت زنان" در دانشگاه آزاد اسلامی
پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۵ همایش مولفه های اجتماعی و اقتصادی سلامت زنان از سوی شورای راهبردی زنان فرهیخته در دانشکده فنی و کامپیوتر واحد تهران غرب برگزار شد به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا این همایش با حضور دکتر فاطمه طباطبایی رییس شورای راهبردی زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلجهت گيري اصلي و قطعي وزارت علوم، حركت به سوي توسعه شركت هاي دانش بنيان است
۱۲ بهمن ۱۳۹۳ ۱۴ ۴۳ب ظ وزير علوم جهت گيري اصلي و قطعي وزارت علوم حركت به سوي توسعه شركت هاي دانش بنيان است دکتر محمد فرهادي وزير علوم تحقيقات و فناوري در نشست تخصصي مديران حراست پژوهشگاه ها و پارك هاي علم و فناوري و سازمان هاي وابسته بر رعايت شأن مخاطبان اعم از استاد و دانشجرویکرد سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران به اقتصاد دانشبنیان
رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران رویکرد سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران به اقتصاد دانشبنیان طبق برنامه ریزیهای انجام شده سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با یک برنامه پنج ساله به سمت اقتصاد دانش بنیان و کاهش وابستگی اقتصاد نفتی و توسعه فناوریهایی که منجر به تولید- تدوین برنامه پنج ساله در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی با محوریت اقتصاد دانش بنیان
تدوین برنامه پنج ساله در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی با محوریت اقتصاد دانش بنیان تهران - ایرنا - رییس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران از تدوین برنامه پنج ساله این سازمان خبر داد که اهدافی همچون حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان کاهش وابستگی اقتصاد نفتی و توسعه فناوری های منجر بهتلاش جهاد دانشگاهی در تحقق اقتصاد مقاومتی و تربیت نیروهای متخصص
شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۴ معاون آموزشی جهاد دانشگاهی گفت انجام پژوهشها و آموزشهای جهاد دانشگاهی در راستای تأمین و برطرف کردن نیازهای تخصصی کشور است دکتر محسن قرنفلی در گفتوگو با خبرنگار علمی ایسنا منطقه مرکزی با بیان اینکه گردهمایی رؤسای جهاد دانشگاهی هر سال یک یا دو بار برتحقق اقتصاد مقاومتی با فعالیت بیشتر در حوزه صنایعدستی
دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۳ معاون سازمان صنایعدستی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور گفت در شرایط کنونی که به دنبال راهکار جدی برای خروج از بحران هستیم صنایع دستی بهترین راهکار است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کویر بهمن نامورمطلق صب- اقتصاد ایران باید به یک اقتصاد پویا و دانش بنیان تبدیل شود
نایب رئیس مجلس اقتصاد ایران باید به یک اقتصاد پویا و دانش بنیان تبدیل شود مشهد – ایرنا - نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی گفت اقتصاد ایران باید به یک اقتصاد پویا و دانش بنیان تبدیل شود به گزارش ایرنا حجت الاسلام محمد حسن ابوترابی فرد دوشنبه شب در ویژه برنامه سی و ششمین سالگرتلاش سفارت ایران برای ارتقاء روابط اقتصادی و تجاری با روسیه
سنایی تلاش سفارت ایران برای ارتقاء روابط اقتصادی و تجاری با روسیه سفیر ایران در مسکو گفت سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو ارتقاء روابط اقتصادی – تجاری با روسیه را همانند توسعه روابط سیاسی و فرهنگی با این کشور بسیار با اهمیت میداند به گزارش حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاراناستاندار لرستان: هدف پارکهای علم و فناوری تقویت شرکتهای دانشبنیان است
استاندار لرستان هدف پارکهای علم و فناوری تقویت شرکتهای دانشبنیان استاستاندار لرستان گفت هدف اصلی از تاسیس پارکهای علم و فناوری تقویت شرکتهای دانشبنیان است به گزارش خبرگزاری فارس از الیگودرز هوشنگ بازوند عصر امروز در جمع خبرنگاران در الیگودرز اظهار کرد با توجه به ابلاغ س-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها