واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
کتابی درباره نظام حقوق بشر اسلامی منتشر شد
کتاب «مبنا و منشأ نظام بینالمللی حقوق بشر و نظام حقوق بشر اسلامی» تألیف «خیرالله پروین» و «محمدرضا تجلی» از نشر خرسندی به چاپ رسید.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، کتاب «مبنا و منشأ نظام بینالمللی حقوق بشر و نظام حقوق بشر اسلامی» دربردارنده چهار فصل با عناوینی همچون «مفاهیم و مبانی نظری»، «فلسفه حقوق بشر»، «عوامل مؤثر بر شکلگیری نظامهای حقوق بشر اسلامی و مدرن» و «بنیانهای متعارض حقوق بشر اسلامی و مدرن»، است. از بخشهای این کتاب هم می توان به «مفهوم بشر در اندیشه اسلام»، «رابطه اندیشه و تاریخ»، «سطوح تحلیل فلسفه حقوق بشر»، «نظریهها و مکاتب سنتی حقوق بشر»، «حقوق مبتنی بر عدالت»، «خاستگاه فلسفی حقوق بشر اسلامی»، «منطق درونی قرارداد اجتماعی»، «اوضاع سیاسی _ اجتماعی اروپا در قرن هفدهم» و «امتگرایی در فرهنگ اسلامی»، اشاره کرد. کتاب «مبنا و منشأ نظام بینالمللی حقوق بشر و نظام حقوق بشر اسلامی» به بررسی و مقایسه اصول و مبانی پذیرفته شده از سوی دو نظام حقوق بشری اسلامی و بینالمللی و سایر وجوه بین دو مکتب حقوق بشری اومانیستی _ لیبرالیستی از یکسو و اسلامی از سوی دیگر میپردازد.
در بخشی از کتاب «مبنا و منشأ نظام بینالمللی حقوق بشر و نظام حقوق بشر اسلامی» درباره مبنای نظام حقوق بشر در اسلام»، میخوانیم: دیدگاه اسلام با دیدگاههای فوق متفاوت است، از نظر اسلام مبنای اصلی حقوق همانا اراده خداوند متعال است ارادهای که مبرای از خطا و مبتنی بر حقیقت و در عین حال تأمین کننده عدالت و سعادت جاودانه بشر میباشد و البته در این جهت نگاه قرآن و سایر نظامهای بشری به انسان و اراده او از مبانی تأثیرگذار است. در نگاه قرآن خلقت موجودات برای انسان بوده و او خلیفه خداوند است و به او مسیر حق و باطل نشان داده شده تا با اختیار خود راه سعادت را برگزیند و نجات او در گروی التزام به آموزههای دینی و تعبد محض به خدا است، ولی اراده او در طول اراده خداست، اذا قضی الله و رسوله لم یکن لهم الخیره و این از تمایزات اساسی نظام حقوقی اسلام از غیر آن است. در بخشی دیگر از این کتاب درباره «امتگرایی در فرهنگ اسلامی»، میخوانیم: یکی از ویژگیهای فرهنگی مسلمانان «امتگرایی» و داعیه جهان شمولیت اسلام به عنوان محور اعتقادی و فکری این واحد اجتماعی است. «امت اسلامی» مفهومی نبود که به طور طبیعی در بین مردم سرزمینهای اسلامی مطرح باشد بلکه آن را باید به عنوان یکی از آموزههای دین اسلام و در پیوند با «جهان شمولیت اسلام» فهم کرد. البته میتوان برخی گرایشات سنتی، عرفی و طبیعی که نوعی «جمعگرایی» مثبت در کانون توجه آن بود در سرزمینهای اسلامی شده، شناسایی کرد که زمینههای ذهنی و روانی ساکنین مناطق اسلامی را برای پذیرش مفهوم امت واحده اسلامی آماده میکرد. بر اساس این گزارش، انتشارات «خرسندی» کتاب «مبنا و منشأ نظام بینالمللی حقوق بشر و نظام حقوق بشر اسلامی» را در 262 صفحه و با قیمت 16000 تومان منتشر و روانه بازار نشر کرده است که علاقهمندان برای تهیه آن میتوانند به نمایشگاه و فروشگاه کتب فقهی، حقوقی و مجموعه قوانین به نشانی خیابان انقلاب، خیابان فخررازی، خیابان لبافینژاد، نرسیده به خیابان دانشگاه، پلاک 174، واحد 2 مراجعه یا با شماره تلفن 66971034_5 تماس حاصل کنند. انتهای پیام/و
93/11/25 - 09:33
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]