واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بازار سكه و طلا پرريسك شد
دو سال پيش مشاهده صفهاي طولاني مقابل بانك ملي بسيار طبيعي بود. صفهايي براي خريد سكه طلا. آن زمان بازار طلا به دليل رشد قيمت جهاني طلا بسيار پررونق شده بود و هر شخصي اندك سرمايهاي داشت به دنبال خريد سكه يا دلار ميرفت
نویسنده : علي طالبزاده
دو سال پيش مشاهده صفهاي طولاني مقابل بانك ملي بسيار طبيعي بود. صفهايي براي خريد سكه طلا. آن زمان بازار طلا به دليل رشد قيمت جهاني طلا بسيار پررونق شده بود و هر شخصي اندك سرمايهاي داشت به دنبال خريد سكه يا دلار ميرفت. اين موضوع آنقدر در كشور جو رواني پديد آورده بود كه خيليها خانه خود را ميفروختند تا بتوانند سكه و ارز بخرند. اما اين روزها ديگر خبري از آن هيجانها و صفها نيست. بازار سكه و طلا اندك اندك رنگ باخته و به ويژه با رونق نسبي اقتصاد امريكا ديگر محل امني براي سرمايهگذاري نيست. البته براي خريد و مصرف شخصي بهترين موقعيت است.
به گزارش «جوان» بازار جهاني طلا در يك هفته گذشته رفت وبرگشتهاي قيمتي تقريباً بالايي را تجربه كرد. هر اونس طلا در هفته گذشته تا مرز 48 دلار نيز افت داشت ولي دوباره اوج گرفت.
اين رويه نشان از بازار پرريسك طلا و به تبع آن سكه در داخل كشور دارد. بنابراين براي سرمايهگذاري زمان مناسبي نيست.
تقاضاي طلاي در 2014
كمترين ميزان در 5 سال گذشته
اين در حالي است كه كنسول جهاني طلا گزارش داده است كه تقاضاي طلا در سال 2014 به كمترين ميزان طي پنج سال گذشته رسيد كه طبق پيشبيني همين نهاد تجاري در سال2015 بهبود خواهد داشت.
تقاضاي جواهرات، سكه و شمش پس از ركورد زدن در سال ۲۰۱۳ در سال ۲۰۱۴ با ۴ درصد كاهش به 7/3923 تن رسيد كه كمترين مقدار خريداري شده از سال ۲۰۰۹ است.
ميزان توليد ثابت و بالغ بر 2/4278 تن اعلام شد. به گفته مدير عامل كنسول جهاني طلا مشاهده چنين افتي پس از جهش خريد سال ۲۰۱۳ تعجبآور نيست. در سال ۲۰۱۳ چين ميل زيادي به طلا نشان داد و اولين مصرفكننده طلاي جهان شد اما اين تمايل در سال ۲۰۱۴ فروكش كرد به طوري كه تقاضاي جواهرات اين كشور يك سوم كاهش داشت و به ۶۲۴ تن رسيد.
كل تقاضاي جواهرات ۱۰درصد افت داشت با اين وجود هند اصليترين خريدار طلا شد و با برداشته شدن موانع وارداتي شاهد ۸ درصد افزايش خريد طلا بود.
سه ماهه پاياني سال ۲۰۱۴ فصل مراسمات هند و انفجار خريد طلاي هنديها بود.
حتي ميل چينيها به خريد سكه و شمش كاهش بيشتري داشت و در مقايسه با سال ۲۰۱۳ كاهش ۵۰ درصدي داشت. از طرفي تقاضاي طلاي تركيه و امريكا نيز افت شديدي داشت.
خريد سرمايهگذاري دو درصد افزايش را تا ۹۰۵ تن شاهد بود و خريد بانكهاي مركزي به ۴۷۷ تن رسيد.
كنسول جهاني طلا نسبت به سال ۲۰۱۵ خوشبين است و افزايش تقاضاي بين ۴۱۰۰ تا ۴۲۰۰ تن را با پيشروي هند و چين پيشبيني ميكند.
صعود پس از سقوط محسوس طلا
همچنين طلا پس از نجات از كمترين محدوده قيمت در يك ماه با توجه به افت قيمت خردهفروشي در امريكا و تأثير آن بر رشد اقتصادي بزرگترين اقتصاد جهان و همچنين در نتيجه افزايش تقاضا، شاهد افزايش قيمت بود. نقره نيز از همين روند پيروي كرد.
به گزارش بلومبرگ، اونس شمش تحويل فوري به وقت محلي سنگاپور از 98/1221 دلار روز پنجشنبه گذشته به 34/1224 دلار رسيد.
روز پنجشنبه طلا از 30/1215 دلار يعني كمترين رقم از ۹ ژانويه نجات يافت. با اين حال اين فلز در راه ثبت سومين هفته نزول است يعني طولانيترين روند نزولي از ماه سپتامبر.
طلا در كل امسال 4/3 درصد افزايش قيمت داشته است. بحران يونان و گسترده شدن دامنه محرك اقتصادي اروپا و آسيا تأثير افزايش قيمت دلار و پيشبيني افزايش نرخ بهره بانكي فدرال را در بازار طلا كم اهميت كرد.
مذاكرات يونان و منطقه يورو امروز در بروكسل از سر گرفته ميشود. با وجود اينكه دلار بيشترين افت حدود پنج ماه گذشته را بعد از انتشار آمار خردهفروشي امريكا تجربه كرد و همچنان به بيشترين ارزش ۱۰ ماهه خود نزديك است.
بازار كمنوسان داخلي
از سوي ديگر رئيس اتحاديه طلا و جواهر با بيان اينكه هفته گذشته قيمت هر قطعه سكه حدود 5 هزار تومان كاهش يافت گفت: يكي از كمنوسانترين هفتهها در بازار طلا را سپري كرديم و شاخص مهمي اعلام نشد.
محمد كشتيآراي در گفتوگو با ايسنا اظهار كرد: اين هفته به طور متوسط 14 دلار قيمت طلا در بازارهاي جهاني كاهش يافت، در حالي كه قيمت ارز نوسان كمي داشت. به گفته وي نشست روز چهارشنبه رهبران اقتصادي يونان و كشورهاي عضو منطقه يورو موفقيتآميز نبود و همين موضوع مانع افت بيشتر قيمت طلا شد. وي در عين حال افزود: تنها مسئلهاي كه هفته گذشته با آن مواجه بوديم بحث اقتصادي يونان بود كه تأثير عمدهاي روي قيمت يورو گذاشت به طوريكه بالا رفتن ارزش دلار در برابر يورو، بحران اقتصادي يونان و افزايش قيمت دلار باعث كاهش قيمت طلا شد.
رئيس اتحاديه طلا و جواهر همچنين اظهار كرد: قيمت طلا در بازار داخلي با توجه به اينكه با تقاضاي كمي مواجه بود، در نتيجه نوسانات آن تابع قيمت جهاني بود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]