تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):برترین عبادت مداومت نمودن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832183084




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«روباه» آبروي جشنواره را خريد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «روباه» آبروي جشنواره را خريد
جسورانه‌ترين فيلم‌هاي امسال سينماي ايران را درست در روزهايي كه عده‌اي جسارت را بازي‌هاي فرمي و سكوت بازيگرها و ايده‌هاي مازوخيسمي ترجمه كرده‌اند، دو كارگردان از نسل دوم سينماي پس از انقلاب ايران يعني «بهروز افخمي» و «مسعود جعفري‌جوزاني» با پول بنياد سينمايي فارابي ساخته‌اند
نویسنده : مهدي آذرپندار 


جسورانه‌ترين فيلم‌هاي امسال سينماي ايران را درست در روزهايي كه عده‌اي جسارت را بازي‌هاي فرمي و سكوت بازيگرها و ايده‌هاي مازوخيسمي ترجمه كرده‌اند، دو كارگردان از نسل دوم سينماي پس از انقلاب ايران يعني «بهروز افخمي» و «مسعود جعفري‌جوزاني» با پول بنياد سينمايي فارابي ساخته‌اند. دو فيلمي كه جسارت‌شان در پرداخت متهورانه به موضوعات روز و مردمي بودن روايت‌‌شان نهفته است.
«روباه» بهروز افخمي سال‌ها بود كه جايش در سينماي ايران خالي به نظر مي‌رسيد؛ يك فيلم جاسوسي حادثه‌اي با ريتم تند و پر از حادثه و با تخيلي وارسته از مرزهاي معمول سينماي ايران كه به واسطه آن ممكن است جاسوس اسرائيلي در ايران، برادر «بنيامين نتانياهو» از آب درآيد و نام «قاسم سليماني» و داعش و «احمدي‌نژاد» هم به وسط كشيده شود؛ فيلمي كه قرار است در پايان آن، به احاطه امنيتي اطلاعاتي جمهوري اسلامي ايران افتخار كنيد.
«روباه» البته ادامه مسير درستي است كه «ابوالقاسم طالبي» در «قلاده‌هاي طلا» پيمود اما از بد حادثه، «قلاده‌هاي طلا» بيش از آنكه به عنوان فيلمي حادثه‌اي شناخته شود، به علت پيوند با حوادث جنجالي سال ۸۸ برچسب سياسي خورد. به همين سبب، بعد حادثه‌اي –جاسوسي آن كمتر مورد توجه قرار گرفت. اما حالا، سينماي جمهوري اسلامي ايران پس از گذشت سال‌ها از ساخت فيلم جاسوسي و مترقي «روز شيطان»، صاحب يك اثر قابل دفاع ديگر در اين ژانر مغفول مانده شده كه مي‌شود با سينه ستبر از آن دفاع كرد.
«روباه» البته يك اثر خشك جاسوسي با مأموران اخم كرده و قهرمانان عضلاني نيست، بلكه اتفاقاً اين لحن طنز داستان و شوخي‌هاي بامزه با افرادي چون «حسين فرحبخش» و «عبدالله عليخاني»، «محمود احمدي‌نژاد»، «حاج‌قاسم سليماني» و «بنيامين نتانياهو» است كه فيلم را از ريتم نينداخته است. فيلمي كه با سر بالا و بدون عرق شرم، داستان تخيلي اما نزديك به واقعيت خود را بازگو مي‌كند و از طعنه‌هاي شبه‌روشنفكري نمي‌هراسد. همين هم مي‌شود كه «روباه» مزدش را با استقبال در سينماي «اهالي رسانه در برج ميلاد» مي‌گيرد و نفس اهالي رسانه را به واسطه ريتم تندش در سينه حبس مي‌كند.
فيلم «افخمي» البته بي‌اشكال نيست، چنانكه خروجي فيلم روي پرده، پروسه توليد شتابزده‌ و كوتاه‌مدت آن را گواهي مي‌دهد. به ويژه آنكه برخي بازيگران اين فيلم، به سبب برخي فشارهاي درون‌سينمايي كه مختص چنين فيلم‌هايي است، از بازي در آن انصراف دادند و توليد فيلم به تعويق افتاد. اما به جز اينها و يكي، دو سكانس بي‌دليل، آخرين فيلم «افخمي» يك اثر سرپا و استاندارد است كه از پس ديدن نمونه‌هاي امريكايي آن، سال‌ها بود كه آرزوي داشتنش در سينماي ايران را داشتيم.
ارزش كار «افخمي» هم دقيقاً در همين‌جاست. در روزهايي كه تلاش مي‌شود سينماي ايران بيش از هر زمان ديگري، اروپايي مسلك باشد و از سينماي ورشكسته و جشنواره‌پسند فرانسه تقليد كند و با عناوين پرطمطراقي چون «هنر و تجربه» لخت بودن پادشاه پوشانده مي‌شود، سينماي «افخمي» با نگاهي به آثار جاسوسي هاليوودي، اما با رنگ و بوي ايراني و براي مردم توليد شده است. بابت همين هم بايد از «بهروز افخمي» تشكر كرد. بابت اينكه فيلمش را براي سرگرمي مخاطب ساخته و البته در پس سرگرمي، منافع ملي كشورش را نيز كاملاً در فيلم لحاظ كرده است. البته بايد ۹روز در تاريكخانه سينماي شبه‌روشنفكري سر كرده باشيد تا قدر اكران فيلم «افخمي» در يك صبح باراني در روز دهم جشنواره را بدانيد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن