واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جمهوري اسلامي ايران ، ۱۵نمايشگاه در كشور عراق برگزار ميكند
اقتصاد. بازرگاني
معاون بازاريابي و تنظيم بازار سازمان توسعه تجارت ايران، از برگزاري ۱۵ نمايشگاه اختصاصي و تخصصي توسط جمهوي اسلامي ايران در كشور عراق در سال جاري خبر داد.
محمدعلي ضيغمي روز شنبه در همايش فرصتهاي صادرات - سرمايهگذاري و بازاريابي در كشورهاي اسلامي، تصريح كرد: اين نمايشگاهها به صورت تخصصي و اختصاصي در سليمانيه، اربيل، العماره، كربالا، بغداد و ... برگزار ميشود.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادي ايرنا، وي تصريح كرد: برگزاري نمايشگاه تخصصي خودرو و قطعات در اربيل، اختصاصي ايران در العماره، اختصاصي كالاهاي ايراني در كربالا، كشاورزي و مواد غذايي در اربيل، تخصصي انرژي در بغداد و تخصصي صنعت در همان شهر، نمايشگاه كالاي ايراني در سليمانيه و غيره از جمله اين نمايشگاهها محسوب ميشوند.
** رتبه دوم ايران در صادرات به عراق در سال ۲۰۰۶
وي سپس به تشريح بيان آمار مقايسهاي صادرات ايران به عراق طي شش سال گذشته (۲۰۰۱تا ۲۰۰۶ميلادي) پرداخت و گفت: درحالي كه جايگاه ايران در ميان كشورهاي صادركننده به عراق در سال ۲۰۰۱ميلادي، دوازدهم بود اين رتبه در سال ۲۰۰۶به رتبه دوم ارتقا يافت.
ضيغمي گفت: ميزان صادرات ايران در سال ۲۰۰۱ميلادي، تنها ۱۴۳ميليون دلار بود، درحالي كه در سال ۲۰۰۶ميلادي اين ميزان به يك ميليارد و ۸۰۰ميليون دلار و ۶۷۱قلم كالاي صادراتي رسيد.
معاون سازمان توسعه تجارت ايران با استناد به آمارهاي رسمي منتشر شده، گفت: رتبه ايران در صادرات به عراق در سالهاي ۲۰۰۲تا ۲۰۰۵به ترتيب، ،۱۱چهار، شش، سه و دو است.
** رشد ۴۱۶درصدي در تنوع صادرات كالا
وي سپس تصريح كرد: تنوع كالاي صادراتي ايران از ۱۶۱قلم سال ۲۰۰۱به ۶۷۱ قلم در سال ۲۰۰۶رسيد و اين ميزان رشد ۴۱۶درصدي تنوع كالا را نشان ميدهد به گفته ضيغمي، جمهوري اسلامي ايران از نظر رتبه در ميان كشورهاي تامين كننده عراق در سال ۲۰۰۶ميلادي، رتبه دوم پس از تركيه را به خود اختصاص داده است.
** صدور خدمات فني مهندسي ايران
به گفته وي، بايد از مناقصات در عراق در بخش خدمات فني ومهندسي نهايت استفاده را برد و در اين كشور حضوري فعال داشت.
اين مقام مسئول در سازمان توسعه تجارت، افزود: ميزان و حجم قراردادهاي منعقده ميان شركتهاي خدمات فني و مهندسي ايران و عراق اندك است درحالي كه زمينه براي گسترش مناسبات بسيار است.
ضيغمي افزود: حضور فعال شركتهاي خدمات فني و مهندسي جمهوري اسلامي ايران در كشور عراق با توجه به نامگذاري سال ۲۰۰۸به عنوان سال بازسازي عراق بسيار مهم به نظر ميرسد و بايد به اين موضوع توجه جدي داشت.
** مبادلات تجاري ۷۷تا ۸۶
اين مقا م مسئول در سازمان توسعه تجارت ايران با استناد به آمارهاي رسمي گمرك گفت: در اين سالها مهمترين اقلام صادراتي ايران به عراق ، آبمعدني، مواد خوراكي غذايي، مواد بهداشتي، شوينده، خشكبار، كولر آبي، فرش، لوازم خانگي، سبزيجات و صيفي جات را در بر ميگيرند.
وي گفت: قراضه و ضايعات آلومينيوم، مس، سرب و همچنين پروفيل مهمترين كالاهاي وارداتي ايران از عراق است.
** افزايش ۲۶۹درصدي صادرات غيرنفتي به عراق
ضيغمي با اشاره به افزايش ۲۶۹درصدي صادرات غيرنفتي ايران به عراق درسال ،۸۶گفت: اين ميزان در مقايسه با سال ۸۲بيانگر آن است كه جمهوري اسلامي ايران دومين شريك تجاري اين كشور در بين ساير مقاصد تجاري درسال ۸۶ محسوب ميشود.
به گفته وي، ۱۰درصد از كل صادرات غيرنفتي ايران در سال گذشته به عراق صورت گرفته است.
ضيغمي با بيان اينكه ميزان اقلام صادراتي افزايش يافته، تصريح كرد:
اين رقم در سال ۸۶به ۶۷۱قلم رسيد در حالي كه هنوز حضور تركيه در بازار عراق با ۵۸۱قلم كالا است و اين امر بيانگر نفوذ تعداد بيشتري از كالاهاي توليدي ايران در عراق است.
** كشورهاي مهم صادركننده و واردكننده
اين مقام مسئول در سازمان توسعه تجارت ايران، از تركيه، آمريكا و اردن به عنوان كشورهاي عمده صادركننده به عراق و آمريكا، ايتاليا، اسپانيا، كانادا، (نفت) به عنوان مهمترين كشورهاي واردكننده از اين كشور نام برد.
يادآور ميشود: نفت عمدهترين صادرات كشور عراق را ديگر كشورها را تشكيل ميدهد.
** رتبه نخست ايران در صادرات برخي كالاها و محصولات
ضيغمي گفت: جمهوري اسلامي ايران در تامين اقلامي چون سبزيجات، آبزيان، ميوه جات، غلات، مواد شيميايي، فرش و ساير كفپوش ها، خشكبار، محصولات سراميكي، ظروف شيشه اي، كائوچو و منسوجات رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
وي با بيان اينكه كالاهايي كه ايران در آن رتبه نخست را دارد، ضريب نفوذي افزون بر ۵۶درصد را به طور ميانگين دارد، همچنين تركيه عمدهترين رقيب ايران در اين بخش از صادرات كشور محسوب ميشود.
** اقلام مزيت دار ايران
وي در ادامه از انواع مصالح ساختماني، محصولات پلاستيكي، لوازم خانگي، مبلمان اداري، آهن آلات، ماشين آلات صنعتي، شيرآلات، خودرو (سواري، باري) خشكبار، موتورسيكلت و انواع لوستر به عنوان عمدهترين كالاهاي مزيت دار ايران در عراق نام برد.
ضيغمي با بيان اينكه در بخش خدمات فني ومهندسي فعاليتهاي خوبي صورت گرفته، افزود: در اين بخش برخلاف مزيت دار بودن به خوبي عمل نميشود.
** همكاريهاي بانكي
معاون سازمان توسعه تجارت با اشاره به افتتاح شعبه بانك ملي ايران در عراق، گفت: اين بانك بسياري از مشكلات بازرگانان را رفع ميكند.
** اقدامهاي سازمان توسعه تجارت
ضيغمي تشكيل ميز كشور عراق، برگزاري جلسات تخصصي، اعزام هياتهاي تخصصي بازاريابي و پذيرش هياتهاي تخصصي، برگزاري كميته مشترك بازرگاني، ايجاد دفتر سازمان توسعه تجارت در عراق و تعيين رايزن بازرگاني در بغداد، اعطاي تسهيلات در قالب مشوقها براي برگزاري نمايشگاه توسط بخش خصوصي در عراق را از جمله فعاليتهاي صورت گرفته برشمرد.
** مسائل موجود در سطح ملي
ضيغمي، ناهماهنگي ميان دستگاههاي اجرايي، فعاليت محدود شركتهاي پيمانكاري عمومي ايران در عراق، تكميل نشدن پروژه اتصال خطوط و راه آهن دو كشور و اجرايي نشدن توافقات ميان مقامهاي دو كشور را از جمله مسائل موجود عنوان كرد.
** برنامههاي امسال
معاون سازمان توسعه تجارت افزود: تاسيس سه مركز تجاري توسط بخش خصوصي با مصوبه هيات وزيران (بغداد، بصره و منطقهاي در شمال عراق)، ايجاد شركت مشترك حمل و نقل، تجهيز و آمادهسازي پايانههاي صادراتي، استقرار تيم كارشناسي جهت بررسي نحوه مشاركت شركتهاي فني و مهندسي ايران در عراق از جمله برنامههاي سال جاري است.
وي در ادامه بر ضرورت استفاده از نيروهاي بومي عراق جهت اطلاع رساني قوانين و مقررات تجاري آن كشور به فعالان اقتصادي كشورمان تاكيد كرد.
ضيغمي در پايان گفت: بهمن ماه امسال نخستين نمايشگاه بينالمللي بازسازي عراق در تهران برگزار ميشود.
شنبه 28 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 380]