واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ميزگرد بررسي انديشههاي فلسفي امام (ره) در مسكو برگزار شد
اين ميزگرد به همت رايزني فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در روسيه و با همكاري انجمن فلاسفه روسيه در محل انستيتو فلسفه آكادمي علوم روسيه برگزار شد و در آن بيش از ۵۰نفر از انديشمندان و فلاسفه روسيه شركت كردند.
عبدالسلام حسين اف رييس انستيتو فلسفه روسيه با اشاره به اينكه اين نشست ميتواند درآشنايي دانشمندان روسيه با افكارفلسفي امام خميني (ره) موثر باشد، گفت: كارهاي تحقيقاتي زيادي در اين انستيتو در ارتباط با فلسفه شرق و نيز فلسفه اسلامي صورت ميگيرد و خوشحاليم كه به موازات كارهاي تحقيقاتي و آموزشي چنين ميزگردهايي برگزار ميگردد.
سپس پيام حجتالاسلام سيد حسن خميني نوه حضرت امام (ره) به اين ميزگرد توسط ابوذر ابراهيمي رايزن فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران براي حضار قرائت گرديد.
در بخشي از اين پيام ضمن اشاره به اينكه امام خميني (ره) يكي از بزرگترين مدرسان فلسفه در ايران بودند كه شاگردان زيادي تربيت نموده اند، گفته شد كه اين نشست فرصت مناسبي براي شناخت ابعاد وجودي ديگر امام راحل براي اهل فكر و انديشه خواهد بود.
در اين پيام با اشاره به نامه امام خميني (ره) به گورباچف رييس جمهوري شوروي سابق آمده است: اين نمونهاي ازتسلط ايشان بر مشكلترين مباحث فلسفي ميباشد كه در قالب الفاظ ساده و روان وبه صورت سهل وممتنع نگاشته شده است.
سپس سفير جمهوري اسلامي ايران در روسيه ضمن تشكر از برگزاركنندگان اين نشست و اظهار خرسندي از روابط روبه گسترش دو كشور در عرصههاي مختلف از جمله سياسي، اقتصادي، فرهنگي اظهار داشت: غرب ۳۰سال است كه در صدد ضربه زدن به ايران ميباشد، ولي بهتر اين است كه دوران جديدي را رقم بزنند و آن اينكه ايران را به عنوان يك كشور مهم بهتر بشناسند.
غلامرضا انصاري گفت: اين جلسات، بهترين راه براي شناخت افكار امام خميني (ره) و ايران پس از انقلاب ميباشد.
وي افزود: در اين روزها ايران شاهد دو سالروز مهم بود.
سفير ايران گفت: روز ۱۴خرداد نوزدهمين سالروز ارتحال بنيانگذار جمهوري اسلامي و روز ۱۵خرداد سالگرد قيام مردم ايران در سال ۱۹۶۲بود كه در واقع آغاز انقلاب اسلامي ميباشد.
ابوذر ابراهيمي رايزن فرهنگي ايران در روسيه نيز به ارايه مقاله خود پيرامون بازگشت به اسلام از ديدگاه امام خميني (ره) پرداخت و گفت: امام ( ره) ضمن رد دو ديدگاه غرب پذيري مطلق و غرب ستيزي مطلق به ديدگاه بازگشت به اسلام توجه كرده است و تنها راه برون رفت جوامع از تنگناهايي كه غرب براي آنان پديد آورده، بازگشت به اسلام ميداند.
وي افزود: امام (ره) از همين رو همواره تاكيد ميفرمودند كه بازگشت به اسلام به مثابه بازگشت به عصر گذشته نيست بلكه بازگشت به اسلام به اين معني است كه تمدن اسلامي ياراي برتري بر تمدن غربي را دارد و راه سعادت جوامع را ترسيم ميكند.
سپس دميتري ژوكوف نويسنده كتاب امام خميني (ره) به زبان روسي كه مورد استقبال فراوان مردم روسيه قرار گرفته است، امام راحل را از شخصيتهاي ممتاز عصر كنوني دانست كه توانست انديشههاي معنوي خود را پياده كند.
وي با اشاره به چهار سفر خود به ايران گفت: دريكي از اين سفرها در دهه ۹۰كه براي شركت در كنفرانسي در تهران انجام گرفت به منزل حضرت امام (ره ) رفتم.
نويسنده روس گفت: اتاق ساده ۱۲متري كه تختخواب و جانماز اسباب منزل رهبر ايران را تشكيل ميداد مرا بشدت تحت تاثير قرار داد.
ژوكوف با اشاره به نامه امام(ره) به گورباچف گفت: گورباچف در پاسخ به اين رهنمون امام به شيوه رهبران كمونيست گفت كه ملت شوروي راه خود را در سال ۱۹۱۷تعيين كرد و دو سال بعد شاهد فروپاشي اتحاد شوروي بوديم.
ايگور يسييف رييس جامعه فلاسفه مسكو و دبير اين ميزگرد، امام خميني(ره ) را فيلسوف بزرگ عصر معاصر خواند و گفت: اين بعد از شخصيت رهبر فقيد ايران هنوز براي بسياري ازجمله در روسيه ناشناخته مانده است كه اميدواريم با برگزاري چنين ميزگردهايي آن را بهتر بشناسانيم.
در ادامه ميزگرد چند فيلسوف درباره انديشههاي آن امام (ره) به بحث و گفت و گو پرداختند.
درحاشيه اين نشست ، نمايشگاه كتاب با موضوع امام خميني (ره) به زبان روسي تشكيل شده بود كه مورد توجه شركتكنندگان قرار گرفت.
همچنين تصاوير رايانهاي از امام خميني (ره) با زير نويسي ازسالشمار زندگي ايشان به زبان روسي براي حضار به نمايش گذاشته شد.
در خاتمه از ژوكوف به خاطر زحمات زيادي كه در معرفي ايران، انقلاب اسلامي و خصوصا امام خميني (ره) كشيدند با اهداء يك لوح تقدير و هديه اي از سوي رايزني فرهنگي تقدير به عمل آمد.
پنجشنبه 16 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 284]