واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نشست «خاطره نگاری انقلاب با نگاهی به آثار محسن کاظمی»
فخرزاده: کاظمی یکی از مطلعترین افراد در حوزه تاریخ نگاری انقلاب است
سعید فخرزاده در نشست «خاطره نگاری انقلاب با نگاهی به آثار محسن کاظمی» گفت: ویژگی مهم کاظمی تعصب او به راستی آزمایی است. ممکن است برای یک خاطره به سراغ 100 نفر راوی برود تا صحت و صداقت آن خاطره و رویداد را مشخص کند.
به گزارش خبرگزاری فارس، نشست «خاطره نگاری انقلاب با نگاهی به آثار محسن کاظمی» با حضور حجت الاسلام والمسلمین سعید فخرزاده، مدیر تاریخ شفاهی دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری، سعید علامیان، پژوهشگر و تاریخ نگار و محسن کاظمی در سرای اهل قلم برگزار شد.
در این برنامه که اجرای آن به عهده علی الله سلیمی، نویسنده بود، حجت الاسلام فخرزاده در سخنانی درباره ویژگیهای محسن کاظمی گفت: سالهاست کاظمی را میشناسم. یکی از ویژگیهای کاظمی کوشش و تلاش پیگیری است که برای انجام دادن یک کار انجام میدهد. کاظمی وقتی کاری را قبول کرد با تمام سعی و کوشش و توانش روی آن کار میکند و هیچگاه کم نمیگذارد.
وی افزود: دومین ویژگی کاظمی دامنه آگاهی و مطالعات اوست. به جرات میتوانم بگویم وی یکی از مطلعترین و آگاهترین افراد در حوزه تاریخ نگاری انقلاب است. برای تدوین یک کتاب منبعی نیست که او رصد نکند.
مدیر واحد تاریخ شفاهی دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری درباره ویژگی سوم محسن کاظمی گفت: سومین ویژگی تعهد کاظمی در قبال کاری است که انجام میدهد. هر کس که کاری را به او واگذار میکند خیالش راحت و مطمئن است که او کار را به شایستگی به پایان خواهد برد.
حجت الاسلام فخرزاده ادامه داد: ویژگی بعدی کاظمی گزیده کاری است. محال است او همزمان دو کار انجام دهد. الان معضلی که بین پژوهشگران وجود دارد این است که پژوهشگر همزمان چند کار مختلف را میخواهد انجام بدهد که نتیجه کاری ناقص و بدون تدوین و تحقیق خواهد بود و بدقولی پژوهشگر هم به این مشکلات اضافه میشود. همچنین کاظمی با کار ضربتی و یک دفعهای موافق نیست و برای انجام یک کار تمام جوانب آن را میسنجد و بعد قبول میکند. وی وسواس را ویژگی بعدی کاظمی دانست و افزود: او یک کار را بارها و بارها بازخوانی میکند و به ا ین هم قانع نیست و با افراد مختلف هم که با موضوع آگاهی دارند مشورت میکند. ویژگی بعدی کاظمی این است که وی به موضوعات مهم میپردازد و هر موضوعی را قبول نمیکند.کاری را انجام میدهد که جریان ساز باشد و حتما با انجام این کار گرهی گشوده شود.
حجت الاسلام فخرزاده افزود: ویژگی بعدی او تعصب او به راستی آزمایی است. ممکن است برای یک خاطره به سراغ 100 نفر راوی بروند تا صحت و صداقت آن خاطره و رویداد را مشخص کند و همین است که مقام معظم رهبری وقتی کتاب خاطرات عزت شاهی را خوانده بودند فرموده بودند از این کتاب بوی صداقت میآید و از راستی و صداقت کتاب راضی بودند.
در ادامه این جلسه سعید علامیان گفت: خاطره نگاری انقلاب اسلامی ژانر جوانی است و تازه شکل گرفته و هنوز به رشد خود ادامه میدهد، چون ما سراغ نداریم که قبل از 35 سال پیش جز خاطرات رجل سیاسی خاطرات مردم عادی نوشته شود که بعد از انقلاب این اتفاق درباره خاطرات شخصیتهای انقلاب و جنگ افتاد و الان شاهد این گونه خاطرات هستیم.
وی گفت: نقش محسن کاظمی به عنوان یکی از پیشکسوتان عرصه تاریخ شفاهی و خاطره نگاری روشن است. چرا که برای اولین بار او بود که به خاطرات عمق بخشید و کوشید با تحقیق و پژوهش به خاطرات عمق ببخشد. خیلیها وقتی کتاب خاطرات عزت شاهی را خوانده بودند میگفتند فقط پانوشتهای این کتاب دو کتاب مجزاست. انتهای پیام/
93/11/21 - 18:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]