واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تجهیزات ساخته شده درشرکت لوله ومخابرات نفت منطقه شمال به نمایش درامد ساری-ایرنا- شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال ،روز سه شنبه در نمایشگاهی تجهیزات ،دستگاه ها و قطعات صنعت نفت ساخته شده توسط کارشناسان واحد ابزار دقیق این شرکت را در ساری به نمایش گذاشت.
"هوشنگ رشیدی" مدیر شرکت خطوط لوله ونفت منطقه شمال روز سه شنبه درحاشیه بازدید چند تن از خبرنگاران مازندران از این نمایشگاه به تشریح مزیت ها و کاربردهای تجهیزات ساخته شده پرداخت و گفت :دستگاه " آلتراسونیک" با کارایی عبور از خطوط لوله و تشخیص نوع فرآورده های نفتی یکی از دستگاه های مهم در صنعت انتقال فرآورده های نفتی است.
وی اضافه کرد: این دستگاه تاکنون توسط سازندگان خارجی تامین می شده و پس از طراحی ،ساخت وتست آن در واحد ابزاردقیق منطقه شمال ،ادامه خرید آن از منابع خارجی در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران متوقف شد.
وی ادامه داد: مقرر شده که نیاز این شرکت به هر تعداد از این دستگاه توسط منطقه شمال با ساخت داخل تامین شود.
وی قیمت تمام شده این دستگاه را 30 درصد نمونه خارجی آن عنوان کرد.
رشیدی قطعه "پاور یونیت" برای باز و بستن شیرهای بین راهی خطوط لوله نفت را دومین قطعه ساخته شده توسط کارشناسان واحد ابزار دقیق منطقه شمال عنوان کرد و گفت: نمونه خارجی آن پنج تا 10 هزار دلار خریداری می شود ،در حالیکه قیمت تولید داخل کمتر از 45میلیون ریال است.
رشیدی به معرفی اجزا و قطعات شیرهای کنترل کننده فشار سیالات نفتی اشاره کرد و گفت: این شیرها که به طور کامل وارداتی هستند ، پس از مدتی بدلیل فرسودگی و عدم وجود قطعات یدکی نیاز به جایگزینی شیر جدید دارند.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال اظهار داشت: واحد ابزار دقیق این شرکت تمامی این قطعات را مشابه سازی کرده و با تغییر ساختار این قطعات , کیفیت کار آنها را بهبود بخشیده است.
وی ادامه داد: بدین ترتیب از تعویض و جایگزینی شیرهای جدید که مستلزم صرف هزینه قابل توجه است جلوگیری شده است.
به گفته رشیدی نمونه ساخته شده قطعات شیرهای کنترل کننده فشار سیالات نفتی کمتر از 20 درصد قطعات خارجی هزینه داشته است.
وی دستگاه" تست آنلاین شیرهای اطمینان فشار " را از دیگر اختراعات منطقه شمال معرفی کرد و گفت: این دستگاه نمونه داخلی ندارد و طراحی و ساخت آن برای اولین بار در واحد ابزاردقیق منطقه شمال انجام شده است .
وی اضافه کرد: با این دستگاه شیرهای اطمینان فشار را (که از ملزومات حفاظتی خطوط لوله نفت هستند )در حال کار در زمان کوتاهی در حدود 5 دقیقه تست می کنند.
وی گفت: نمونه خارجی آن بیش از 20 برابر تولید داخل قیمت دارد.
وی " به معرفی "پمپ تست فشارقوی به عوان دستگاهی که کاربردهای چندگانه دارد پرداخت و گفت: تست هیدرولیکی خطوط لوله جدیدساخت ، مانیفولدها و هرگونه محفظه تحت فشار از کاربردهای این پمپ است.
وی تست آنلاین شیرهای اطمینان فشار را از دیگر کاربردهای این دستگاه عنوان کرد و گفت: قیمت این دستگاه نیز کمتر از 10 درصد نمونه خارجی آن است.
" ماژولهای فرستنده – گیرنده" یکی دیگر از اختراعات کارشناسان واحد ابزار دقیق شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال است که رشیدی در تشریح این قطعه گفت: این ماژول ها در ارسال سیگنال دستگاههای مختلف در فواصل محدود به اتاق کنترل بکار می رود.
وی ادامه داد: این دستگاه در ایستگاه های نفت با ارسال سیگنال از فاصله یک کیلومتری به اتاق کنترل جایگزین کابل کشی که مکرر با قطعی روبرو می شود ،شده است.
هفتمین دستگاه ساخته شده که در این نمایشگاه به معرض نمایش درآمد " لود رزیستانسی" است که مدیر منطقه شمال در توضیح این دستگاه گفت: ساخت این دستگاه عملیات احیای انواع باتری های صنعتی را تسهیل و باعث افزایش کارایی و عمر آنها می شود.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال در تشریح ماموریت های این شرکت به خبرنگاران گفت: انتقال فرآورده های سوختی در صنعت نفت از اهمیت خاصی برخوردار است و مقوله انتخاب محل عبور لوله نفت در منطقه شمال از سوی دیگر به دلیل وجود حوادث غیر مترقبه مانند رانش زمین، سیل و وجود رودخانه های طغیانگر همواره با دقت فراوان همراه بوده است.
وی اضافه کرد: منطقه شمال با 620 کیلومتر خطوط لوله، قدرت انتقال 24 ساعته 500 هزار بشکه نفت خام و 27 میلیون لیتر انواع فرآورده های نفتی، شامل بنزین معمولی، بنزین سوپر، نفت گاز و نفت سفید را دارد.
وی ادامه داد: لوله های نفت شمال از دل کوه های البرز، جنگل های هیرکانی، زمین های حاصلخیز کشاورزی و روستاها و شهرهای استان های مازندران و گلستان عبور می کند، تهدیدات ناشی از حوادث طبیعی، تعرض و تجاوز به حریم خطوط لوله در مناطق جنگلی، کشاورزی، شهری و روستایی به چالش جدی در منطقه شمال تبدیل شده است.
وی بیان داشت: از آنجایی که جا به جایی و تامین فرآورده های نفتی شهرها ماموریت اصلی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال بوده و هست، مسیرهای خطوط لوله در حاشیه شهرها و روستاها و در عرصه های طبیعی جنگلی و کوهستانی اجرایی شد، ولی در یک دهه اخیر، گسترش شهرنشینی، ارزش بالای زمین و توسعه کشاورزی مکانیزه در روستاهای شمال سبب شد تا حریم خطوط لوله نفت در معرض تجاوز قرار گیرد.ک/4
6990/1899
21/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]