تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842203133




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- نقش علمای سیستان در مبارزه با رژیم پهلوی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نقش علمای سیستان در مبارزه با رژیم پهلوی روزنامه سیستان و بلوچستان در شماره 18905مورخ 21 بهمن ماه خود مطلبی با عنوان "نقش علمای سیستان در مبارزه با رژیم پهلوی" به نقل از رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان وبلوچستان منتشر کرده است.


دراین مطلب آمده است: "قاسم سیاسر"به شرح حوادث تاریخی انقلاب اسلامی در سال 57 و بررسی نقش روحانیت شیعه در آن سال ها در استان می پردازد.
وی می گوید: حوادث سیاسی و تاریخی انقلاب 57 فقط به پایتخت و چند شهر بزرگ ایران که به طور طبیعی نبض انقلاب در آن مناطق بیش از سایر شهرها می تپید، محدود نبود، بلکه مبارزان انقلابی در شهرها و استان های دیگر مانند سیستان و بلوچستان نیز با این جریان همراه بوده اند.
وی بیان می کند: دسته ای از افراد معتقد به رویارویی علنی و آشکار با رژیم پهلوی بودند این افراد طی مبارزات خود بارها مورد آزار و اذیت قرار می گرفتند و شکنجه و زندانی می شدند در این راه، شهدای بسیاری نیز تقدیم انقلاب اسلامی کردند.
وی اظهار می کند: در منطقه سیستان، شهید «محمدتقی حسینی طباطبایی» پرچمدار مبارزه علیه رژیم پهلوی بود و در این راه شداید و مصایب بسیار زیادی را متحمل شده بود.
این مفسر تاریخی اضافه می کند: گروهی نیز در میان مرجعیت و علما به جای مبارزه مستقیم با رژیم شاه، به شیوه ای غیرمستقیم با این رژیم مبارزه می کردند.
وی بیان می کند: در راس این جریان در سیستان مرحوم «آیت ا... صدرالدین صدر» دایی شهید طباطبایی قرار داشت.
ولایت فقیه، خروج از بن بست سیاسی
رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان عنوان می کند: تا پیش از ارائه نظریه ولایت فقیه، روحانیت شیعه حکومت های وقت را غاصب می دانست و با توجه به آموزه های مذهبی، هیچ گونه مشروعیتی برای این حکومت ها قائل نبود اما به خاطر غیبت امام زمان(عج) در راستای ساقط کردن این حکومت ها تلاش نمی کردند و در حقیقت در بن بست سیاسی گرفتار شده بودند.
وی می گوید: این بن بست، با تحول اندیشه سیاسی تشیع و ارائه نظریه ولایت فقیه، شکسته شد و آن دسته از روحانیونی که به این نظریه تعلق خاطر پیدا کردند با امام راحل(ره) هم عقیده شدند و از سال 1342 خورشیدی به طور جدی به مبارزه با رژیم شاه پرداختند.
وی اضافه می کند: هر دو جریان از روحانیت، خواه کسانی که معتقد به تحمل رژیم پهلوی بودند و خواه آنها که به مبارزه و رویارویی مستقیم با رژیم می پرداختند، در خصوص نامشروع بودن رژیم با یکدیگر اتفاق نظر داشتند.
مبارزات غیر علنی
وی خاطر نشان می کند: به گواهی اسناد موجود، آیت ا... صدر در زمره مراجع تراز اول ساکن سیستان بود و در پی ارتباطاتی که با حوزه های علمیه قم و مشهد داشت، از نهضت و فعالیت های امام راحل(ره) مطلع شد.
وی می افزاید: آیت ا... صدر در جریان دستگیری امام (ره) در سال 1342 اگرچه نتوانست به قم و تهران عزیمت کند، اما فرزندش مرحوم آیت ا... سیدنجم الدین صدر را به نیابت خود به قم و تهران فرستاد.
وی تاکید می کند: این موضوع در آن زمان، با توجه به خطراتی که امام(ره) را تهدید می کرد، از اهمیت فراوانی برخوردار بود به حدی که امام خمینی(ره)، پس از آزادی، تلگرافی تشکرآمیز خطاب به مرحوم صدر به زابل ارسال کردند.
وی متذکر می شود: حمایت های مرحوم صدر تا حدی بود که وی توانست حکم تبعید مجدد روحانیونی را که قرار بود از زابل به ایرانشهر تبعید شوند لغو و برای آنها امکانات رفاهی و آزادی نسبی را فراهم کند.
وی خاطرنشان می کند: آیت ا... صدر در زابل حوزه علمیه ای بر پا و شاگردان بزرگی نیز تربیت کرد که یکی از برجسته ترین آنها «سیدمحمدتقی حسینی طباطبایی» است، آیت ا... صدر در سال 1362 هجری شمسی در 96 سالگی دار فانی را وداع گفت و در حرم مطهر امام رضا(ع) به آرامش ابدی رسید.
شروع مبارزات مستقیم
رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان می گوید: روحانی مبارز دیگری که در آن سال ها علیه رژیم وقت، برخاسته بود، شهید « سیدمحمدتقی حسینی طباطبایی» بود.
وی ادامه می دهد: شهید طباطبایی فراگیری علوم دینی را از 5 سالگی آغاز کرد و در 16 سالگی رهسپار حوزه علمیه زابل شد. وی در سال 1325 برای ادامه تحصیل راهی مشهد مقدس شد و در حوزه علمیه بالاسر این شهر در محضر استادانی همچون حسین مصباح، آیت ا... سیدجلیل حسینی و برخی دیگر از علمای وقت حضور یافت.
وی عنوان می کند: طباطبایی، در سال 1339 برای ترویج شعائر دینی به زادگاهش زابل بازگشت و در زابل علاوه بر فعالیت های دینی به کارهای فرهنگی نیز پرداخت و کتابخانه ای در مسجد حکیم زابل تأسیس کرد.
وی می افزاید: در ادامه مبارزات انقلابی، شهید طباطبایی به حمایت از شخصیت های مبارز تبعیدی از جمله آیت ا... طالقانی، حجج الاسلام ایزدی، عباس پورمحمدی، سیداحمد کلانتر در زابل و حضرت آیت ا... خامنه ای، حجج الاسلام راشد یزدی و مجدالدین محلاتی در ایرانشهر و حضرت آیت ا... مکارم شیرازی در چابهار پرداخت.
وی بیان می کند: شهید طباطبایی به دلیل گسترش فعالیت های خود در راستای ترویج نهضت حضرت امام(ره) و روشنگری توده مردم در اوایل دهه پنجاه، از سوی ساواک ممنوع المنبر شد.
سیاسر می افزاید: وی در این سال ها در زمینه کمک به خروج مبارزان از مرز نیز فعالیت می کرد و به ویژه در خروج شهیدان «سیدعلی اندرزگو» و «محمد منتظری» از کشور نقش داشت.
وی می گوید: شهید طباطبایی در سال 1352 از سوی ساواک به اتهام جمع آوری کتب مضره، ارتباط با تبعیدشدگان، پخش رساله حضرت امام و تشکیل جلسات مضره دستگیر و به تهران فرستاده شد.
وی ادامه می دهد: این مبارز ایام زندان را با حضرت آیت ا... خامنه ای، آیت ا... هاشمی رفسنجانی و دیگر انقلابیون سپری کرد و پس از آزادی، با وجود ممنوع المنبر بودن، لحظه ای از مبارزه و تلاش دست برنداشت.
وی اظهار کرد: با گسترش موج انقلاب در سال های 56 و 57 بر حجم فعالیت های شهید حسینی افزوده شد و به پرچمدار انقلاب در زابل تبدیل شد. وی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی رئیس دادگاه انقلاب اسلامی سیستان و نماینده اولین دوره انتخابات مجلس اسلامی مردم شهرستان زابل شد و سرانجام در هفتم تیر 1360 در حادثه انفجار ساختمان حزب جمهوری اسلامی به درجه رفیع شهادت نایل آمد.
8006



21/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن