واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس ایرانی سازمان الکو/ تشکیل رژیم حقوقی برای مبارزه با تروریسم و افراط گرایی ضروری است دهلی نو- ایرنا- مهدی دانش یزدی رییس دوره ای سازمان حقوقی مشورتی آسیایی - افریقایی (الکو) با اشاره به خلاء قانونی برای مبارزه با تروریسم وافراط گرایی گفت: تشکیل یک رژیم حقوقی برای مبارزه با تروریسم ضروری است.
به گزارش ایرنا، معاون وزیر امور خارجه کشورمان روز دوشنبه در مجمع سازمان حقوقی مشورتی آسیایی -افریقایی(الکو) در دهلی نو افزود:بیش از چهار دهه است که مبارزه با تروریسم بین المللی در دستور کار جامعه بین المللی قرار دارد و این مجمع مشورتی نیز از این قاعده مستثنی نیست .
وی افزود: در دوسال گذشته تروریسم از یک خشونت پراکنده علیه اهداف غیر نظامی به یک خشونت فراگیر برگرفته از ایدئولوژی و کشتار سیستماتیک جمعی تبدیل شده است .
دانش یزدی با اشاره به قتل عام های وحشتناک از سوی بوکوحرام در افریقا و اعدام های دستجمعی وحشیانه توسط داعش در خاورمیانه گفت: این جنایات با استناد بر تفسیر افراطی از دین انجام می شود.
وی با بیان اینکه برخی از کشورها سعی کرده اند با بسیج نیروهای خود درمقابل این موج جدید افراط گرایی و تروریسم مقابله کنند افزود: به نظر می رسد که جای مفاهیم حقوقی قوانین بین المللی برای مبارزه با این اقدامات غیر قابل انکار است .
معاون وزیر خارجه کشورمان گفت: گروه تروریستی داعش در عراق با اشغال بخشی از خاک این کشور یک وضعیت شبه دولتی ایجاد کرده است ولی این واقعیت که این گروه با استفاده از خشونت و روشهای سنتی تروریسم برای پیشبرد اهداف خود استفاده می کند که نباید نادیده گرفته شود.
وی افزود: با وجود اقدام محدود دولت ها در مبارزه با افراط گرایی خشونت آمیز ، شواهد زیادی وجود دارد که نشان دهد که دهها قطعنامه مصوبه سازمان ملل بهترین روش برای ارائه چارچوب قانونی لازم برای مبارزه با افراط گرایی خشونت آمیز در آسیا و آفریقا است.
به گفته وی در حالی که افراط گرایی خشونت آمیز ممکن است مانند تروریسم نباشد، اما افراط گرایی خشونت آمیز زمینه مناسب برای به وجود آمدن تروریسم را فراهم کرده است بنابرین می توان از آن به عنوان "محرک " تروریسم یاد کرد.
دانش یزدی در ادامه گفت: در حالی که اقدامات ضد تروریستی دولت ها و سازمان جهانی هنوز شکل نگرفته است، گروه الکو می تواند با انجام تحقیقات کارشناسی پیرامون این موضوع، دستورالعمل های لازم برای مبارزه با تروریسم را معرفی کند.
وی افزود: افراط گرایی خشونت آمیز و تروریسم بسیاری از کشور های عضو گروه الکو را تحت تاثیر قرار داده و به عنوان خطری روز افزون برای صلح ، امنیت و ثبات آسیا و آفریقا در آمده است .
رییس دوره ای سازمان الکو در زمینه حقوق بشر گفت: استفاده از تکنولوژی های پیشرفته مانند پهپادها ، ارتش خصوصی و افزایش جنگ طلبی های غیر دولتی باعث شده است که قوانین بین المللی حقوق بشر به طور ناخواسته قربانی شود.
وی افزود:پهپاد های به کارگرفته شده برای مبارزه با گروه های تروریستی ، جان بسیاری از افراد بیگناه را بویژه در آسیا گرفته است و برای جنایات ارتش های خصوصی در آسیا و آفریقا مجازاتی تاکنون تعیین نشده است .
دانش یزدی گفت که گروه الکو با دارا بودن اعضای فراوانی از آسیا و آفریقا می تواند در زمینه قوانین بین المللی حقوق بشر فعال باشد و نقش خود را در مطابقت قوانین قدیمی با وضعیت جدید ایفا کند.
معاون وزیر خارجه خواستار اتحاد کشورهای آسیا و افریقا برای حفظ صلح و امنیت جهانی شد و گفت :گروه الکو دارای ظرفیت لازم برای کمک به صلح وامنیت جهانی است .
گفتنی است آخرین اجلاس گروه الکو در ایران در سال 2014 تشکیل شد و ایران از آن زمان تاکنون ریاست دوره ای این اجلاس را به عهده دارد.
گروه الکو دارای 39 عضو از کشورهای آسیا و افریقاست . سازمان حقوقی مشورتی آسیایی-آفریقایی (The Asian–African Legal Consultative Organization) یک سازمان بین دولتی است که در سال ۱۹۵۶ تاسیس شده و مقر آن در دهلی نو می باشد
*آساق*5 *267*1600* 1095
20/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]