واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس هیات مدیره تشکل های فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران؛ هدف گذاری صادرات یک میلیارد دلاری نرم افزار در یک دوره 5 ساله/ مشکلات صادرکنندگان نرم افزار با گمرکات تهران – ایرنا – رییس هیات مدیره تشکل های فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران، از هدفگذاری صادرات یک میلیارد دلاری نرم افزار در یک دوره پنج ساله خبر داد و گفت: با وجود صادرات سالانه 400 میلیون دلاری نرم افزار، صادرکنندگان با موانع و مشکلاتی از جمله عدم صدور پروانه برای صادرکنندگان نرم افزار، تعیین ارزش و معافیت مالیاتی مواجه هستند.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا از ستاد خبری ائتلاف بزرگ فعالان اقتصادی، محمدرضا طلایی در پاسخ به این پرسش که چه میزان از نیاز صنعت نرم افزار از محل تولیدات داخلی تامین می شود، اظهار داشت: فن آوری اطلاعات در جوامع پیشرفته امروزی به عنوان موتور محرک اقتصاد کشورها مورد استفاده قرار می گیرد.
وی افزود: کشورهایی که از این فناوری در بخش های مختلف اقتصاد و تجارت، بانکداری، انرژی، گردشگری و پزشکی استفاده می کنند، رشد مناسب اقتصادی بدست آورده اند اما در کشور ما با وجود بیش از دو دهه تجربه استفاده از فناوری اطلاعات، کماکان شاهد افت و خیزهایی در این صنعت است.
طلایی با بیان اینکه ایران در بخش نرم افزار با توجه به نیروی انسانی متخصص و هزینه تمام شده محصولات و خدمات از مزیت نسبی مناسبی برخوردار است، گفت: با تصویب قانون حمایت از پدیدآورندگان نرم افزارهای رایانه ای در سال 1379 در مجلس شورای اسلامی و آئین نامه اجرایی آن در دولت در سال 83 انتظار داشتیم که شاهد رعایت حق مالکیت فکری و معنوی پدیدآورندگان نرم افزار و محتوای دیجیتال باشیم، اما متاسفانه تاکنون این قانون از فعالین این حوزه حمایتی نداشته است.
وی با اشاره به اینکه اجرای دقیق قانون فوق باعث ایجاد فضای امن سرمایه گذاری و جذب سرمایه در حوزه تولیدات نرم افزاری و در نتیجه افزایش تولید مطابق با استانداردهای روز دنیا و صادرات خواهد شد، خاطرنشان کرد: درحال حاضر شرکت های زیادی در این حوزه تولید و صادرات نرم افزار مشغول به فعالیت هستند و نخستین بار صادرکنندگان نرم افزار در سال 1383 با ثبت رقم 230 هزار دلار به جرگه صادرکنندگان غیرنفتی پیوستند.
** صادرات سالانه 400 میلیون دلار نرم افزار از کشور
رییس هیات مدیره تشکل های فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران با بیان اینکه درحال حاضر آمار صادرات این بخش به 400 میلیون دلار رسیده است، گفت: سازمان توسعه تجارت که متولی صادرات غیرنفتی کشور می باشد طی سالهای گذشته حمایت های لازم را از این بخش داشته است.
وی در عین حال با بیان آنکه، سازمانهایی مانند گمرکات و سازمان امور مالیاتی با روشهای صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان که صادرات نرم افزار نیز از زیرمجموعه های آن به حساب می آید، آشنایی لازم را ندارند، گفت: ساز و کارهای لازم برای صادرات اینگونه محصولات و خدمات طراحی نشده است.
طلائی ادامه داد: سازمان امور مالیاتی به دلیل عدم وجود پروانه صادراتی در پرونده های مالی صادرکنندگان نرم افزار، صادرات این گروه را نمی پذیرد و نسبت به اخذ مالیات از صادرات نرم افزار اقدام می کند که این امر موجبات بروز مشکلات فراوان جهت جمع آوری دقیق تر آمار صادرات نرم افزار شده است.
** تولید و صادرات نرم افزار نیازمند سرمایه گذاری بالا نیست
طلایی در بخش دیگری با بیان آنکه میزان سرمایه گذاری برای ایجاد یک فرصت شغلی در صنعت نرم افزار بسیار کمتر از صنایع دیگر است، تصریح کرد: با کمترین حمایت، صادرکنندگان توانسته اند رقم 400 میلیون دلار صادرات را در این حوزه به ثبت برسانند در حالی که سرمایه گذاری سنگینی نیز نداشته و نیازمند شبکه های بزرگ اقتصادی نیز نبوده و دانشجو می تواند ایده خود را به نرم افزار تبدیل کرده و ارزآوری مناسبی را از این بخش به همراه آورد.
رییس هیات مدیره تشکل های فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران، با اشاره به صادرات نرم افزار به کشورهای آمریکای شمالی، اروپا، آسیای میانه و حوزه خلیج فارس، اظهار داشت: در صورتی که موانع و مشکلات برداشته شود در یک دوره 5 ساله می توان رقم صادرات نرم افزار را به یک میلیارد دلار افزایش داد.
طلایی با بیان آنکه از دوره قبل هیات نمایندگان، کمیسیون کسب و کار دانش بنیان در اتاق ایران شکل گرفت و اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی در فناوری اطلاعات دخیل شده است، افزود: اتاق آتی باید جایگاه ویژه ای را برای این حوزه ایجاد کند و علاوه بر رشته هایی که تاکنون در آن فعالیت می شده در این بخش نیز با توجه به حضوری که در تمام بخش های اقتصادی از جمله کشاورزی و پزشکی دارد، نقش ایفا کند.
عضو ستاد ائتلاف بزرگ فعالان اقتصادی در پاسخ به این پرسش که اتاق ها در پاسخگویی به انتظارات فعالان اقتصادی موفق عمل کرده اند یا خیر، گفت: درحوزه فناوری اطلاعات اتاق ها زمینه فعالیت چندانی را برای این بخش تا این دوره ایجاد نکرده اند، اما حضور جوانان در اقتصاد موجب نشاط و شادی خواهد شد و جوانانی که در حوزه های نوین درحال فعالیت هستند، باید در اتاق آینده به خوبی نقش ایفا کنند.
طلایی در پاسخ به این پرسش که آیا ترکیب هیات نمایندگان یا هیات رئیسه اتاق آینده با ترکیب کنونی تفاوت چندانی خواهد داشت، بیان کرد: با توجه به اینکه گروههای متفاوتی برای حضور در انتخابات آینده اعلام حضور کرده اند به نظر می رسد ترکیب اتاق آینده با شرایط کنونی متفاوت باشد.
وی اظهار امیدواری کرد: تمام کسانی که در حوزه فناوری اطلاعات در اتاق آینده اعلام آمادگی کرده اند بتوانند حضور پر رنگی در اتاق آینده داشته تا صدای بلند تری از این حوزه شنیده شود.
اقتصام (1)1836**1558
20/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]