واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تكذيب تخلف 3 هزار ميلياردي سازمان اقتصاد اسلامي
عضو ناظر شوراي پول و اعتبار خبر خود را مبني بر برداشت 3هزار ميلياردي سازمان اقتصاد اسلامي از منابع قرضالحسنه را تكذيب و خبر مذكور را ناشي از سوءبرداشت خبرنگار دانست و گفت: بايد فرهنگ قرضالحسنه در كشور نهادينه شود.
عضو ناظر شوراي پول و اعتبار خبر خود را مبني بر برداشت 3هزار ميلياردي سازمان اقتصاد اسلامي از منابع قرضالحسنه را تكذيب و خبر مذكور را ناشي از سوءبرداشت خبرنگار دانست و گفت: بايد فرهنگ قرضالحسنه در كشور نهادينه شود.
هادي قوامي، نماينده مجلس در نشستي خبري در محل سازمان اقتصاد اسلامي گفت: مطالب منتقل شده از قول بنده در سايتها مبني بر اينكه 3 هزار ميليارد تومان به طور غيرقانوني برداشت شده و صرف ساختمانسازي و غيره شده را تكذيب ميكنم.
قوامي با بيان اينكه سازمان اقتصاد اسلامي و صندوقهاي قرضالحسنه در راستاي مأموريت انقلاب اسلامي عمل كردهاند، گفت: اين مجموعهها تسهيلاتي را بدون بهره به نيازمندان اعطا ميكنند كه بهرغم منابع محدود بسيار موفقتر از ساير مؤسسات پولي و اعتباري بودهاند. وي با انتقاد از رشد قارچگونه مؤسسات مالي و اعتباري افزود: نقدينگي از ابتداي انقلاب تا كنون از 2500 ميليارد تومان به 675 هزار ميليارد تومان رسيده است كه به دليل عدم نظارت بانك مركزي و كسري بودجه دولت و همين موضوع در قالب تورمهاي دو رقمي نمود پيدا كرده است.
وي ضمن هشدار به برخي مؤسسات و بانكهاي تحت نظارت بانك مركزي گفت: متأسفانه برخي بانكها به اشكال مختلف سودهايي فراتر از مصوبه بانك مركزي به افراد ميدهند؛ به عبارت ديگر برخي بانكها عنوان ميكنند كه اگر فردي 500 ميليون تومان سپرده يكساله بياورد، 110 ميليون تومان در طول يك سال سود تعلق خواهد گرفت و همان 110 ميليون تومان با نرخ 22 درصد مجدداً سپردهگذاري شده و سود به فرد ميدهد.
به گزارش «جوان» عبدالله فرجي مديرعامل سازمان اقتصاد اسلامي در اين نشست نيز تأكيد كرد: تمام فعاليتها و گزارش عملكرد 1000صندوق قرضالحسنه زير مجموعه اين سازمان حسابرسي و با نظارت مسمتر بانك مركزي همراه است. وي گفت: طبق تفاهمنامه ميان سازمان اقتصاد اسلامي و بانك مركزي ۵ درصد سپرده صندوقها به عنوان پشتوانه به نام خودشان نگه در سازمان اقتصاد اسلامي نگهداري ميشود. فرجي اظهار داشت: سازمان اقتصاد اسلامي از بهمن ماه سال 1358 در راستاي توسعه و ترويج سنت اسلامي قرضالحسنه شروع به كار كرد وطبق ماده 4 اساسنامه سازمان اقتصاد اسلامي درآمدزايي و سودآوري از اهداف نبوده و اگر هم درآمدي حاصل شود در راستاي ترويج فرهنگ قرضالحسنه، تحكيم مباني جمهوري اسلامي و تقويت بنيه سازمان در خصوص افزايش سرمايه هزينه خواهد شد.
فرجي با بيان اينكه سهامداران سازمان اقتصاد اسلامي حتي ديناري سود از محل سرمايهگذاري در امر خيرخواهانه دريافت نكردهاند، گفت: مانده صندوقها بر اساس تصميم بانك مركزي نزد سازمان اقتصاد اسلامي حدود 75 ميليارد تومان است و كلاً سپردههاي 1000 صندوق قرض الحسنه تحت پوشش اين سازمان حدود 2 هزار و 100 تومان است و بنابراين ادعاي برداشت 3 هزار ميليارد توماني از صندوقهاي قرض الحسنه كاملاً بياساس است.
وي گفت: متأسفانه اخيراً مطلبي در سايتها و روزنامهها به نقل از آقاي هادي قوامي عضو ناظر شوراي پول و اعتبار منتشر شد، اما بدون علم و مطالعه اين مطالب عنوان شده است.
فرجي تأكيد كرد: اينكه مبالغ سپرده شده صرف ساختمانسازي و به قولي دستاندازي در امور صندوقها شده است، كاملاً كذب است، چراكه گرانترين ساختمان سازمان اقتصاد اسلامي در سال 73 خريداري شده و سال 75 هم پروانه دريافت كرده است و كل هزينهاي كه براي آن شده است 3 ميليارد تومان است.
فرجي، مديرعامل سازمان اقتصاد اسلامي در ادامه سخنان خود با اشاره به اينكه تمام فعاليتهاي اين سازمان شفاف بوده و آن را به بانك مركزي اعلام كردهايم، گفت: روز گذشته هم يك سري گزارشات از سوي بانك مركزي درخواست داده شده بود كه ارسال شده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]