واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زنان نقش محوری در اجرایی شدن اهداف اقتصاد مقاومتی دارند اراک- ایرنا- رییس کانون زنان بازرگان اتاق بازرگانی ایران گفت: زنان نقش محوری و اثرگذاری مستقیم بر اجرایی شدن اهداف اقتصاد مقاومتی دارند.
به گزارش ایرنا، سیده "فاطمه مقیمی" روز دوشنبه در همایش زنان و اقتصاد مقاومتی در اراک افزود: برنامه های اقتصاد مقاومتی که برای پوست اندازی اقتصادی و سرعت بخشی به اصلاحات حوزه اقتصاد ابلاغ شده نیاز ضروری کشور در برهه کنونی است و باید همه ظرفیت ها برای تحقق آن بسیج شود.
وی توضیح داد: اقتصاد مقاومتی به مفهوم ریاضت و انقباظی عمل کردن در عرصه اقتصاد نیست بلکه مفهوم این برنامه مترقی، بر راهبری صحیح منابع انسانی و پایه کشور و بالا بردن بهره وری و تولید ثروت است.
رییس کانون زنان بازرگان اتاق بازرگانی ایران خاطر نشان کرد: با توجه به هدف اقتصاد مقاومتی، زنان با جایگاهی که در مدیریت امور خانه و تربیت فرزندان دارند باید در این بخش آگاهانه و هدفمند حرکت کنند.
مقیمی اظهار کرد: تفکر اقتصاد بارور، جا انداختن مفهوم وجدان کاری و تعهد محوری و تربیت فرزندان با روحیه پرسشگری و خلاقیت از موضوعاتی است که به عنوان تکالیف زنان در قبال اقتصاد مقاومتی باید با جدیت دنبال شود.
وی گفت: یکی از مسایل مهم در اقتصاد مقاومتی موضوع صرفه جویی است که از این نظر نیز رسالت زنان در حاکمیت مدیریت سبز در خانه و محیط های اجتماعی بسیار سنگین است.
وی عنوان کرد: نگاه زنان به اقتصاد از مصرف گرایی به نیروی مولد و تولیدگر باید تغییر یابد و سهم زن از درآمدهای اقتصادی خانوار و بهره وری ، بر مبنای مهارت ها باید نهادینه شده و توسعه یابد.
رییس کانون زنان بازرگان اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: هم اینک تنها پنج درصد از فعالان حوزه تجارت و بازرگانی خارجی کشور را زنان تشکیل می دهند در حالی که این قشر از نظر تحصیلات و مهارت در سه دهه اخیر جهش داشته و باید جایگاه مطلوب خود را در عرصه اقتصاد تقویت کنند.
مقیمی بیان کرد: البته بسیاری از زنان بازرگان ایران در اصناف و مشاغلی فعالیت دارند که در اتاق بازرگانی کشور به ثبت نرسیده ولی در مجموع حوزه اقتصاد زنانه نگاه حمایتی همه جانبه را می طلبد.
وی اظهار کرد: هم اینک اناق بازرگانی تهران دو هزار و 500 کارت زنان بازرگان ثبت شده دارد که حدود یک سوم آن فعال است.
وی بیان کرد: توسعه متوازن در سایه حرکت هدفمند تمامی بخش های جامعه با هم میسر می شود و زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور باید سهم خود را در پویایی اقتصادی، عرصه های دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی به درستی ادا کنند.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری استان مرکزی نیز در این همایش گفت: زنان در سایه خودباوری توانستند در سال های بعد از انقلاب به یاری امام راحل جایگاه حقیقی زن مسلمان را احیا کنند و در زمینه علمی و حضور اجتماعی جهش داشته باشند.
"زهرا فرجی" افزود: با وجود ارتقای رشد معنادار زنان در حوزه اجتماعی و دانشگاهی، سهم آنان در عرصه های مدیریتی و تصمیم سازی در حد انتظار نیست و باید این کاستی ها به همت خود زنان و حمایت مسوولان جبران شود.
وی اظهار کرد: زنان رکن مهمی در تنظیم مناسبات اقتصادی خانوارها هستند و باید در سایه اموزش و برنامه های هدفمند اصلاح نگرش تجملگرا و مصرفی به الگوی صحیح مصرف تحقق پذیرد.
بر اساس آمارنامه سال 90 زنان استان مرکزی با جمعیت بالغ بر 698 هزار و 432 نفر ، 49 و چهار دهم درصد جمعیت این استان را شامل می شود که 74 درصد از این جمعیت ساکن مناطق شهری و 26 درصد در روستا زندگی می کنند.ک/2
560/1772
20/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]