تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 18 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):درباره آيه «ياد خدا بزرگتر است» ـ : به ياد خدا بودن در هنگام روبه رو شدن با حلال و ح...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851642788




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

به اقتصاد چه گذشت و مي‌گذرد؟


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: به اقتصاد چه گذشت و مي‌گذرد؟
نویسنده : هادي غلامحسيني 

اگر درآمدهاي ارزي ايران كه اقتصادي متكي به نفت دارد به هر دليلي دچار كاهش شود، تكانه‌هايي در اقتصاد ظهور و بروز مي‌كند كه كنترل اين تكانه‌ها به ميزان ذخاير ارزي كشور بستگي دارد.
طي سال‌هاي اخير منابع ارزي ايران در اثر فشارهاي ناشي از تحريم‌هاي ناعادلانه غربي و سقوط قيمت نفت با كاهش همراه شده است و پيش‌بيني مي‌شود، اين كاهش تا زمان بازگشت قيمت نفت به قيمت‌هاي بالاتر همچنان ادامه داشته باشد.
 در اين بين نكته قابل تأسف آن است كه طي سال‌هاي اخير اقتصاد ايران را دلاريزه كرده‌ايم، ‌يعني ضمن وارد كردن تمامي منابع ارزي به بودجه در ارتباط با صيانت از ذخاير و پس‌اندازهاي ارزي نيز چندان موفق عمل نكرده‌ايم. بگذريم اين موارد اتفاقاتي است كه افتاده است و در اين مقال در پي چرايي اين اتفاقات نيستيم.
فرض كنيم دولت پس از بازه زماني مصرف كردن ذخاير ارزي باز به هر علتي نتواند همچون سال‌هاي اوج قيمت نفت به ارزهاي قابل ملاحظه دست پيدا كند‌؟ در اين بين چه اتفاقي مي‌افتد و نشانه‌هاي اين اتفاق در اقتصاد چيست؟
از آنجا كه عمده ارز موجود در بازار ايران از سمت منابع حاصل از فروش نفت تأمين مي‌شود، همانطور كه تركان اشاره داشته است مسلماً نرخ ارز در آينده دچار نوسانات تند و دور از انتظار خواهد شد. كاهش درآمدهاي ارزي از طرفي و فشار سفته‌بازها از طرف ديگر، بازار ارز را گرفتار نوسانات پيش‌بيني ‌نشده خواهد كرد.
دومين اثر سوئي كه در اقتصاد روي مي‌دهد مربوط به بودجه دولت است و نهاد دولت را دچار كسري بودجه‌ و مشكلات تورمي مي‌كند. سهم بالاي نفت در بودجه ساليانه دولت باعث مي‌شود دولت براي جبران كاهش درآمدهاي ارزي خود متوجه اعتبارات بانك مركزي شود كما اينكه طي بازه زماني شهريور ماه سال 92تا آذر ماه سال جاري 177هزار ميليارد تومان به حجم نقدينگي افزوده شده است و پيش‌بيني مي‌شود دولت همچنان متوسل به ماشين چاپ پول بانك مركزي باشد.
آثار بعدي كاهش دستيابي دولت به ارز در بازار سرمايه اختلال ايجاد مي‌كند، بازار سرمايه ايران و نماد آن بورس اوراق بهادار، نسبت به تكانه‌هاي مختلف پولي و مالي، بسيار حساس است. اين حساسيت بازار سرمايه ايران را در معرض نوسانات عظيم قرار مي‌دهد؛ نوساناتي كه باعث ورود يا خروج سرمايه از اين بازار شده و وضعيت عدم‌اطمينان در بازار سرمايه را ايجاد مي‌كند.
 گفتني است هم اكنون نيز اين بازار با مشكل مواجه شده و طي يك‌سال گذشته بيش از هزار 100ميليارد تومان از ارز خود را از دست داده است.  يكي از بخش‌هاي ديگري كه در اثر كاهش دستيابي دولت به ارز دچار مشكل مي‌شود، بخش تجارت خارجي است. در ابتدا فشار نرخ ارز باعث گران‌تر شدن كالاهاي وارداتي شده و اين امر فشارهاي تورمي موجود را افزايش مي‌دهد و دوم اينكه اختلاف بين نرخ ارز آزاد و نرخ ارز تثبيت‌شده دولتي، به هر حال، تمايل به صادرات غيرقانوني (‌قاچاق‌) را افزايش خواهد داد.
 فساد و زد و بند براي دستيابي به تتمه ارز باقي مانده آخرين حلقه‌اي است كه در جريان كاهش دستيابي دولت به ارز قرار مي‌گيرد و موجب مي‌شود جريان‌هاي نزديك به دولت رقابت شديدتري براي دستيابي به ارز دولتي تجربه كنند.
بخشي از موارد فوق هم اكنون نيز در اقتصاد اتفاق افتاده است و به نظر مي‌رسد دولت يازدهم با تسريع در روند مذاكرات هسته‌اي قصد دارد دوره انتظار براي دستيابي به ارزهاي بلوكه‌شده در خارج را كوتاه‌تر كند اما بايد به ياد داشت كه اگر قيمت نفت براي مدت بيشتري به شكل فعلي باقي بماند ارزهاي بلوكه‌شده در خارج نيز نمي‌تواند كار جدي براي اقتصا‌د ايران كند. دست آخر به عنوان راهكار نهايي و تكراري براي بهبود شرايط اقتصاد بايد عنوان داشت كه اقتصاد ايران به شدت به اصلاحات ساختاري و اساسي نياز دارد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن