محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828649725
وقتی مدرسه از خشم لبریز میشود
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
وقتی مدرسه از خشم لبریز میشود
زنگهای خطر به صدا درآمده. خشونت در مدارس روزبهروز بهشکلی عیان میشود، معلمی در بروجرد کشته، تجاوزی در مدارس جنوب شهر تهران رخ داده، در پاکدشت بچهها وادار به دست کردن در توالت میشوند.
سایت ماهنامه شبکه آفتاب: زنگهای خطر به صدا درآمده. خشونت در مدارس روزبهروز بهشکلی عیان میشود، معلمی در بروجرد کشته، تجاوزی در مدارس جنوب شهر تهران رخ داده، در پاکدشت بچهها وادار به دست کردن در توالت میشوند. اتفاقاتی در فواصل نزدیک به هم که درست در تناقض با این جملهی ویکتور هوگو است: «هر آموزشگاهي را كه باز كنيد، در زنداني را بستهايد.» بسترهای اجتماعی نامناسب، فقر اقتصادی، نبود فرهنگسازی مناسب بارها و بارها از علل این اتفاقات شناخته شدهاند اما کمتر به این مقوله پرداخته شده که مکان مدارس چه نقشی در به وجود آوردن این شرایط دارند؟
نادر روزرخ، استاد دانشگاه و مؤلف حوزهی معماری، میگوید: «بر اساس قانون، در بحث طراحی و ساخت فضاهای آموزشی باید پیش از هر چیز به سوابق آن در نظام فنی و اجرایی کشور مراجعه کنیم. در بحث مدرسهسازی آییننامه و دستورالعمل تنظیمشده وجود دارد، بنابراین اگر به دنبال کشف پاسخ این سؤال هستیم که آیا فضای آموزشی یا مدرسه میتواند واجد ویژگیهای منفی باشد، ابتدا باید سؤال را به این شکل تغییر بدهیم که اجرای آن قانون باعث بروز این ویژگی میشود یا اجرا نکردن آن.»
اینجاست که تصویر مدرسهای در پاکدشت مهم میشود که در آن معلم بچهها را وادار میکند برای تنبیه دستشان را در توالت فروببرند، تصویری که بیشتر مدارس دولتی در ایران به آن شکل هستند: ساختمانی مانند همهی ساختمانهای مدارس دولتی؛ بزرگ با کلاسهای متعدد، حیاطی آسفالتشده که گوشهای از آن دروازهای قدیمی با تورهای پاره قرار گرفته. گل و گیاهی نیست. چمنی وجود ندارد. دیوارها کوتاه است. آن سوی دیوارها بیابانی برهوت قرار گرفته.
روزرخ میگوید: «حد و حدود قانونی ساخت مدارس در ایران را دستورالعمل و آییننامهی سال ۸۲ سازمان مدیریت، برنامه و بودجه تشکیل میدهد و از آن زمان مدیران، مجریان و مهندسان مشاور طرحها ملزم به اجرای آن شدهاند. در بحث مدرسهسازی باید سازوکاری را برای تصمیمگیری مشخص کنیم. باید توجه کرد که طراحی مدرسه با تولید آپارتمان مسکونی متفاوت است اما ازآنجاکه نود درصد دانشجویان ما در حوزهی معماری، برای ساختوساز در حوزهی مسکونی تربیت میشوند، انتخاب تیمی که از عهدهی چنین کار پرمحاسبهای بر بیاید سخت است.»
گفتههای روزرخ برآمده از سالیان سال مدرسهسازی در ایران است که اصولی دارد، اصولی که شاید جهانی هم باشد اما مسأله اینجاست که دیگر برای بچههای امروز و شرایط کنونی جوابگو نخواهند بود، شاید برای همین هم هست که این استاد دانشگاه تأکید میکند: «اگر مدرسهای با این دستورالعمل ساخته شود میتوان چالش آن را بررسی کرد و برای رفع آن خواستار تغییر در محاسبات این قانون شد.»
به گفته او، در معماری نمیشود با اغراق پروژهای را تحویل داد. باید برای آدمهایی که قرار است از این مکان بهرهبرداری کنند، امکانات لازم فراهم شود و برای همین نیاز به اعدادِ واقعی داریم. در تحقیقی که در زمینهی استانداردهای فضای نمایشگاهی کشور انجام شد، دریافتیم که وقتی چگالی جمعیت در مکانی از سی درصد بیشتر میشود، یعنی از مرز سی نفر در هر صد مترمربع میگذرد، آن فضا مخاطرهآمیز میشود و بنابراین لازم است که برای آن تمهیدات حفاظتی در نظر گرفته شود. حالا مقایسه کنید که در بعضی فضاهای معماری عمومی، ازدحام جمعیت از سی درصد هم گذشته و به دویست درصد رسیده، اینطور میشود که فاجعه رخ میدهد.
او طراحی مدارس را دغدغهای جدی میداند: « تیپهایی که برای ساخت مدارس میشود به آنها استناد کرد قدیمی هستند و با موج جمعیتی جامعه حرکت نمیکنند. در این سی سال، جمعیت دانشآموز کشور بارها دچار افتوخیز شده؛ در برهههایی، مدارس کشور مملو از دانشآموزان بودهاند و امروز، تعدادشان بهمراتب کمتر از آن موقع است. برای چنین تغییری در رفتار جمعیتی، ساختمانهای آموزشی ما چه تغییراتی کردهاند؟ نه به سمت کیفیسازی فضا حرکت کردهاند و نه در ساختارشان تغییری به وجود آمده.»
کوچک ها، زندان های مدرن شده
در برابر مدارس بزرگِ بیدانشآموز اما مدارسی کوچک نیز در حال شکلگیری هستند: «دانشآموزانی که در مدرسهای کوچک و فضایی سرپوشیده نیمی از روز خود را میگذرانند، عملاً از تحرک لازم باز ماندهاند و انرژیشان را صرف جابهجایی صدادار نیمکتها میکنند یا با دستگیرههای در و پنجره ور میروند. دانشآموزانی که در مدارس بیحیاط و بیسبزه درس میخوانند بهنوعی زندانی زندگی اجباراً مدرنشدهی ما هستند اما در واقع آنها در فضایی درس میخوانند که با اشتباه محاسباتی ساخته شدهاند یا زمینش بدون در نظر گرفتن کاربری آن خریداری شده است.»
روزرخ، با شرح این دو حالت مدارس، رابطهی خشونت و فضای آموزشی را شرح میدهد: «در هر دو حالت امکان بروز خشونت در فضاهای معماریشدهی تنگ با چیدمانهای اشتباه و مسیرهای باریک بیشتر از وقتی است که دانشآموز را آزاد میگذاریم تا در محوطهای باز و سرسبز انرژی خود را خالی کند. این روزها حتی درِ مدارس هم بهنوعی کوچک شدهاند، درحالیکه بر اساس همان قواعد قدیمی و دستورالعملهای پیشین، درِ مدرسه باید بهاندازهای بزرگ باشد که دانشآموزان برای ورود به آن دچار حس رقابت نشوند و همدیگر را مجروح نکنند. فاصلهی کلاسها، فاصلهی میزها، فاصلهی دفتر مدرسه و محل اجتماع معلمان با حیاط مدرسه و راهروهایش، فاصله سرویسهای بهداشتی و اندازهی آنها از مواردی هستند که اگرچه جزئی به نظر میرسند، وقتی پای طراحی محیط ایدهآل آموزشی به میان میآید، بدل به عدد واقعی و کارشناسیشده میشوند که اندازهها را به ما یادآوری میکنند.»
مدرسهی بزرگ هم خشونتساز است
اگر دو حالت خشونتساز در مدارس در نظر گرفته شود، مدرسه بزرگ بدون المانهای بهروز معماری و مدرسهی کوچک بدون در نظر گرفتن قاعدهی چگالی، اینکه در جنوب تهران معلمی به دانشآموزان تجاوز کند حیرتانگیز نمیشود؛ مدرسهای که در نگاه هر بینندهای ایدهآل به شمار میرود، مدرسهای با رنگهای متنوع، بزرگ، در شهرکی تمیز و آرام که حتی برخلاف مدرسهی قبلی وسایل آموزشی هم دارد که میتوانست محلی برای آرامش دانشآموزان باشد.
اینجاست که سعید خراطها، جرمشناس و پژوهشگر مسائل اجتماعی، در گفتوگو با شبکه آفتاب میگوید: «اگر فضا تغییر کند، مثل دستهگلی است که سر قبری بگذارید یا ریسهای که در مراسم عزاداری روشن کنید. فرقی نمیکند چراکه جامعهی آسیبدیده آدم آسیبدیده به وجود میآورد. جامعهی آسیبدیده بحرانهای اجتماعی و فرهنگی به وجود میآورد.»
او مدرسه را بزرگترین نمود کودکآزاری میداند: «بسیاری مردم از سالهای گذشته تاکنون تحتتأثیر کودکآزاری در مدارس قرار گرفتهاند. بچهها خودشان را به مرگ میزنند تا یک روز به مدرسه نروند یا یک ساعت زودتر از مدرسه بیرون بیایند. مدارس آموزشهای غیرکاربردی میدهند. در آنها به دانشآموزان اطلاعات کارآمدی داده نمیشود. بچهها مسیر جبر را طی میکنند.»
به گفتهی او، جامعهی آسیبدیده آدم آسیبدیده به وجود میآورد. از همین بابت افرادی که در مدارس کار میکنند، مسائل اجتماعی خودشان را دارند و همینطور خانوادههای بچهها، به این ترتیب است که آسیبهای اجتماعی را منتقل میکنند، مدارس به دلیل ارتباط چهرهبهچهرهای که دانشآموزان با هم دارند و همچنین با معلمان، انتقال جرم بهمثابه فرهنگ انتقال پیدا میکند. فحشهای رکیک و اولین زدوخوردهای جدی در مدارس صورت میگیرد.
او دربارهی رابطهی جرم و مکان میگوید: « فضای مدارس به بچهها تحمیل میشود. بچهها باید آموزههایی را بپذیرند. در مدارس میان بچهها تعامل به وجود میآید و باید دید این تعامل چگونه ایجاد میشود، اما من موافق نیستم که بگوییم با ساخت مدارس با امکانات بهتر شرایط خشونت تغییر میکند. باید چرخهی خشونت از جامعه به مدرسه را متوقف کرد.»
بااینحال هنوز نمیشود شهرک دورافتاده و بدون نوری را که معلم مدرسهای در شهرکی خلوت از آن به خانه برمیگردد یا بیابان برهوت پشت مدرسهی پاکدشت یا شلوغی مدرسهی بروجرد را از یاد برد. هشدارهایی که ممکن است روزی به فجایعی بزرگتر ختم شوند.
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
وقتی مدرسه از خشم لبریز میشود/ ارتباط معماری و تولید خشونت
وقتی مدرسه از خشم لبریز میشود ارتباط معماری و تولید خشونت جامعه > آموزش - سایت ماهنامه شبکه آفتاب نوشت زنگهای خطر به صدا درآمده خشونت در مدارس روزبهروز بهشکلی عیان میشود معلمی در بروجرد کشته تجاوزی در مدارس جنوب شهر تهران رخ داده در پاکوقتی رحیمی احمدینژاد را صدا زد
چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۰ به گزارش ایسنا این کاریکاتور را محمود طحانی در روزنامه آرمان منتشر کرده است کارتون انتهای پیاموقتی شکسپیر از یک سامورائی مینویسد
وقتی شکسپیر از یک سامورائی مینویسد مکبث را یکی از مهمترین تراژدیهای شکسپیر میدانند در جشنوارهی تئاتر فجر امسال روایتی نو از این شاهکار ادبی را در تالار حافظ مشاهده کردیم به گزارش نامه نیوز حسین نوشیر کارگردان و نمایشنامهنویس جوان نمایش مکبث است که امسال در جشنوتوانایی خیران در امر مدرسه سازی باید بکار گرفته شود - اخبار ایران و جهان |
فرماندار چابهار توانایی خیران در امر مدرسه سازی باید بکار گرفته شود شناسهٔ خبر 2476943 چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۵ استانها > سیستان و بلوچستان زاهدان-فرماندار چابهار گفت توانایی خیران باید به بهترین شکل شناسایی و در امر مدرسه سازی با توجه به نیاز منطقه بکار گرفته شود به گمدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی خبر داد اجرای طرحهای مدرسهسازی با اعتبارات 70 میلیارد ریالی
مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی خبر داداجرای طرحهای مدرسهسازی با اعتبارات 70 میلیارد ریالی بنیاد برکت در خراسان شمالیمدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی گفت تاکنون حدود 70 میلیارد ریال از اعتبارت بنیاد برکت در استان برای ساخت مدرسه هزینه شده است ا«عربستان» 16 مدرسه در قرقیزستان میسازد
عربستان 16 مدرسه در قرقیزستان میسازدوزیر آموزش و پرورش و علوم قرقیزستان از حمایت عربستان برای ساخت 16 مدرسه در این کشور خبر داد به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک «الویرا ساریوا» وزیر آموزش و پرورش و علوم قرقیزستان در آستانه برنامهریزیهای سال جاریمدیرکل آموزش و پرورش آذربایجانشرقی: مدرسه استعدادهای درخشان در سراب ایجاد میشود
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجانشرقی مدرسه استعدادهای درخشان در سراب ایجاد میشودمدیرکل آموزش و پرورش آذربایجانشرقی از ایجاد مدرسه استعدادهای درخشان در شهرستان سراب خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از سراب جعفر پاشایی ظهر امروز در آیین تجلیل از برگزیدگان کنکور سراسری زیر رتبه 100وقتی معاون رییسجمهور خود را موظف به پاسخگویی به غرب میبیند
وقتی معاون رییسجمهور خود را موظف به پاسخگویی به غرب میبیندتاریخ انتشار چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۲ ۴۹ شاید معاون رییسجمهور انتظار چنین مواجههای را نداشت اما ای کاش پاسخها و سخنان بعدی مولاوردی به نحوی بود که نایبرییس پارلمان آلمان میفهمید بایدوقتی عرب ها را می بریم انگار فتح المبین کرده ایم / به قلعه نویی در تلویزیون فرصت داده شود
فکری وقتی عرب ها را می بریم انگار فتح المبین کرده ایم به قلعه نویی در تلویزیون فرصت داده شود مربی تیم فوتبال استقلال تهران با انتقاد از آغاز رقابتهای لیگ برتر در هفته جاری برگزار میشود بیان کرد برخی از این اقدامات به دور از علم و منطق است به گزارش سرویس ورزشی جام نیوزاحساس ملک عبدالله وقتی ملکه انگلیس رانندگی کرد + عکس
احساس ملک عبدالله وقتی ملکه انگلیس رانندگی کرد عکس ملکه اليزابت که در ارتش انگليس در زمان جنگ جهاني دوم راننده بود در خيابان اين استان حرکت کرد و تمام مدت حرف مي زد و با سرعت رانندگي مي کرد در اين زمان ملک عبدالله رو به مترجم خود کرد و از او خواست که به ملکه بگويد که سرعت خودوقتی معاون رئیسجمهور خود را در مقام پاسخگویی به غرب میبیند
وقتی معاون رئیسجمهور خود را در مقام پاسخگویی به غرب میبیندمعاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با نایبرییس مجلس آلمان و رییس کمسیون همکاریهای اقتصادی ملاقاتی داشت که فرم و محتوای جلسه محل تأمل و بعضی نگرانیها است سایت مهرخانه نوشت این ملاقات به درخواست مولاوردی و بهوقتی مهمان صاحب خانه می شود/۲۰۰۰ فرصت شغلی خراسان جنوبی در دست افاغنه - اخبار ایران و جهان |
گزارش مهر وقتی مهمان صاحب خانه می شود ۲۰۰۰ فرصت شغلی خراسان جنوبی در دست افاغنه شناسهٔ خبر 2476738 چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۵ استانها > خراسان جنوبی بیرجند-خشکسالیها باعث مشکلاتی همچون کم رونقی فعالیتهای اقتصادی و به تبع آن بیکاری را برای جوانان خراسان جنوبی شده وحمایت ازوقتي مس عنصر ضروري سلامت است
وقتي مس عنصر ضروري سلامت است مس يک ماده کاني لازم براي بدن محسوب مي شود اغلب مس در کبد مغز کليه و عضله اسکلتي يافت مي شود مس به شکل گيري کلاژن کمک مي کند و جذب آهن را افزايش مي دهد و در توليد انرژي نقش ايفا مي کند به گزارش نامه نیوز در اين مطلب مروري خواهيم داشت بر توصيه هاحبیبی در گفتوگو با فارس: انیمیشن «شهدای مدرسه زینبیه» مراحل پایانی تولید را طی میکند
حبیبی در گفتوگو با فارس انیمیشن شهدای مدرسه زینبیه مراحل پایانی تولید را طی میکندمدیر عامل انجمن تجسمی انقلاب و دفاع مقدس از مراحل پایانی تولید انیمیشن ۱۳ قسمتی شهدای مدرسه زینبیه خبر داد محمد حبیبی مدیر عامل انجمن تجسمی انقلاب و دفاع مقدس در گفتوگو با خبرنگار هنرهاوقتی «جنیفر لوپز» بی آرایش بیرون می رود! +تصویر
وقتی جنیفر لوپز بی آرایش بیرون می رود تصویر چندی پیش از روند رو به رشد سلفی های بی آرایش در دنیا نوشتیم و حالا تازه ترین تصاویر منتشر شده از یکی از ستارگان مشهور موسیقی و سینما طرفدارانش را شوکه کرده است چند روز پیش جنیفر لوپز در حالیکه می دانست عکاسان بسیاری در اطراف محلدر چهارمین سالروز انقلاب 25 ژانویه 2011 اعلام شد دعوت «اخوانالمسلمین» مصر به «انتفاضه خشم»
در چهارمین سالروز انقلاب 25 ژانویه 2011 اعلام شددعوت اخوانالمسلمین مصر به انتفاضه خشمگروههای حامی اخوان المسلمین مصر از مردم این کشور خواسته با موج تازهای از اعتراضات که بعد از سالروز انقلاب 25 ژانویه در این کشور به وجود آمده همراهی کنند به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارسجلسه مدیران حوزه علمیه استان تهران در مدرسه علمیه چیذر
۲۴۳۳۴۳ ۱۳۹۳ ۱۱ ۸ - ۱۳ ۲۲گزارش تصویری جلسه مدیران حوزه علمیه استان تهران در مدرسه علمیه چیذر عکاس مرتضی یار احمدی اجرا توقف ذخيره تمام تصاوير ۱۳۹۳ ۱۱ ۸ - ۱۳ ۲۲-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها